• 9.375.880 stemmen

When You Comin' Back, Red Ryder? (1979)

Geregisseerd door: Milton Katselas

Met onder meer: Candy Clark, Marjoe Gortner en Stephanie Faracy

Plot When You Comin' Back, Red Ryder?

"When this man gets up, be prepared to face the most powerful emotional experience of your life."

De gebroken Vietnam veteraan Teddy (Marjoe Gortner) is nu een drugsdealer die, samen met zijn vriendin Cheryl, midden in een klein stadje in de Verenigde Staten autopech krijgt. Bij het bezoek aan een wegrestaurant besluit hij een aantal mensen te gijzelen onder bedreiging van vuurwapens. De mensen worden slachtoffer van zijn unieke manier van lichamelijke en geestelijke marteling.

Angel Childress

Lyle Striker

Radio Preacher

avatar van brucecampbell

brucecampbell

De film moet het vooral hebben van verbaal geweld met denigrerende situaties en elke rol was perdect ingevuld. Mede dankzij de broeierige sfeer en coole soundtrack is dit meer dan een aangename zit.

Alhoewel deze film in 1979 is gemaakt voelt hij erg jaren 80 aan, en soms deed ie me denken aan een film van Wenders of Lynch.

Ben ook benieuwd naar een andere film van deze regisseur: Report to the Commissioner.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

De laatste minuut koste deze film een 1/2 * , echt doodzonde en onnodig.
Erg toffe film met wat Bruce Campbell hierboven al schrijft perfecte acteurs maar er is er één die met kop, schouders én heupen boven alles en iedereen uitsteekt en dat is onze kleine criminele dominee die weer op het rechte pad is gekomen (zie de documentaire Marjoe en je weet wat ik hiermee bedoel).
Marjoe Gortner speelt hier werkelijk fenomenaal, wat een kwal zeg, wereld acteur die jammer genoeg nooit is ontdekt, doodzonde!!