• 9.370.976 stemmen

Alternatieve titel: Black, White and Blues

Geregisseerd door: Mario Van Peebles

Met onder meer: Michael Clarke Duncan, Kiele Sanchez en Taryn Manning

Plot Redemption Road

Baily gaat door het leven als een onrustige bluesmuzikant. Na één van zijn dronken nachten wordt hij benaderd door een mysterieuze man. Deze vertelt hem dat Baily's grootvader is gestorven en dat hij naar diens geboortestad zal moeten gaan om daar zijn erfenis op te halen. Baily, die eerst nog af ziet van het goede nieuws, besluit uiteindelijk toch mee te gaan. Ze reizen door het uiterste Zuiden en het duo maakt goed gebruik van de muzikale geschiedenis van de regio om elke blueskroeg die ze tegen komen binnen te stappen. Tijdens hun trip grijpt Baily regelmatig naar de fles om de wijsheid van zijn nieuwe vriend te kunnen begrijpen en aanvaarden. Hij raakt er steeds meer van bewust dat hij zijn verleden achter zich moet laten.

avatar van nightbreed

nightbreed

Niet slecht, maar je ziet alles wel van mijlenver aankomen. Verder doet het een beetje TV-film-achtig aan allemaal.

avatar van Decec

Decec

Redelijk dramafilm...

Redelijk acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Michael Clarke Duncan en

Tom Skerritt....

Redelijk verhaal...

Wel leuk achtergrond muziek (soundtrack)...

Wel mooi HD kwaliteit...

Geen moeite waard...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik was wel onder de indruk van de sfeer van deze film. Heerlijk die muziek door de film heen. Op zich is het verhaal wel voorspelbaar maar persoonlijk heb ik daar niet zo'n moeite mee zolang het verhaal verder gewoon goed uitgewerkt is, het acteerwerk ijzersterk is of dat er een goede sfeer hangt en dergelijke. Op zich was het niet altijd even voorspelbaar want voor mij kwam het totaal onverwacht dat hij zijn moeder ontmoette in die pawnshop.

Qua acteerwerk vond ik Baily en ook Luke Perry niet echt overtuigend. Michael Clarke Duncan vond ik wel heel indrukwekkend. Wat een prachtige man toch om naar te kijken. Voornamelijk vanwege de prachtige muziek, de goede sfeer en Michael Clarke Duncan krijgt deze film een hoge waardering van mij.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

best te zien als een bluess drama , het verhaal en de muziek .

alles is bluess.

geeft een goed gevoel .

avatar van Shaky

Shaky

Prima blues maar wat een zwakke film. Nergens weet de film de aandacht echt vast te houden, het verhaal is niet al te best uitgewerkt en sukkelt naar het einde toe.

2 sterren voor de muziek.

avatar van hmaeghs

hmaeghs

Aangrijpende muziek met in de film een aantal mooi wendingen. Treffend wordt het verschil tussen country- en bluesmuziek uitgelegd. Country: je komt thuis en ontdekt dat je vrouw je heeft verlaten.

Je bent ontslagen, platzak, dronken, het regent, je komt in een leeg huis, je vrouw is weg en de hond vermoord. Dat is de blues.