• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: F.J. Ossang

Met onder meer: Pedro Hestnes, Elvire en Marisa Paredes

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Plot Docteur Chance

Met een nieuw verworven bundel vals geld koopt Angstel (Pedro Hestnes) de genegenheid van Ancetta (Elvire), een zwoele exotische danseres. Samen gaan ze op weg in een sportwagen met een hoeveelheid aan wapens voor een wild avontuur in Zuid-Amerika.

Ancetta

The Spaniard

The Dutchman

avatar van The One Ring

The One Ring

Deze zag ik op het IFFR, maar ik kan er niet te veel woorden aan vuil maken, simpelweg omdat het een film is die mij niet bijzonder boeide terwjl ik er naar keek. Het verhaal was zo onavolgbaar mogelijk verteld en het werd al snel duidelijk dat het hier om een stijloefening ging. Dat is ten dele geslaagd, want de belichting en het gebruik van kleurenfilters was bijzonder mooi. Maar is dat genoeg om een goede film te maken? Stilistisch liet de film op het gebied van camerawerk, muziek en montage nogal eens wat steken vallen. Daarbij was de regisseur wel erg duidelijk bezig met het proberen Godard uit te hangen. De personages, de sfeer, de dialogen (net zoals bij Godard soms meer een verzameling (semi)filosofische quotes dan een gesprek) en de losse manier waarop er met verhaal werd omgesprongen is typisch Godard van de jaren '60, maar Ossang krijgt de juiste toon niet te pakken. De film werkt gewoon niet, waardoor ondanks de vaak mooie beelden het toch vooral een saaie bedoeling is.