• 9.374.212 stemmen

Barbagia (1969)

Actie / Drama | 83 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Barbagia - La Società del Malessere / The Tough and the Mighty

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Carlo Lizzani

Met onder meer: Terence Hill, Don Backy en Frank Wolff

Gesproken taal: Italiaans

Plot Barbagia

Een roemruchte Sardijnse bandiet en zijn rechterhand worden door de Blauwe Baretten opgejaagd en omsingeld. Vóór hij zich overgeeft, herinnert hij zich in flashbacks hoe hij als verlegen jongen door bepaalde tradities en erecodes tot de misdaad gedwongen werd en vervolgens de pion werd van corrupte politici. Zij lieten hem genadeloos vallen zodra hij zich als hun gelijke begon te voelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Graziano Cassitta

Miguel Lopez

Journalist (onvermeld)

Graziano's Mother

Nanni Ripari

Prostitute

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Hmm..deze film duurt toch echt 90 minuten,er zal wel veer een verknipte versie in omloop zijn.

Hoe dan ook: deze banditesco kunnen we beschouwen als de pendant van BAM van Lizzani,stijl en structuur zijn practisch identiek.

Een op ware feiten gebaseerd verhaal dus omtrent een bende( oorspronkelijk ook van 4) gebracht in demi-docu stijl met voice-over en gebracht met een soort ADHD montage die zeker de oningewijden zal bevreemden.

De brave Lizzani was uiteraard een soort van marxist en wil ons duidelijk maken dat het banditisme op Sardinië verklaard kan worden uit de historie en de feodale structuur.Pak dat kwaad bij de wortel aan ipv de bandieten als beesten op te jagen en het probleem is opgelost,zo vertelt ons deze brave ziel.

De bad guy in het verhaal is dan ook niet held Hill( niet meteen een evidente keus voor deze rol,er wordt trouwens bijna louter standaard Italiaans gesproken) maar witte boorden crimineel Wolff.Ook trash sterretje Rosalba Neri komt hier nog even langs als gangsterliefje,en krijgt het voor mekaar om in 30 seconden screentime als enige uit de kleren te gaan.En zo hoort het natuurlijk .

Film met verder duidelijke spaghetti invloeden,het meest nog in de score met Mexicaans klinkend trompetgeschal.Volslagen absurd.

Dat de film geinspireerd is door BAO van De Seta,spreekt voor zich.