• 9.370.379 stemmen

Geregisseerd door: Jeffrey Lau

Met onder meer: Gillian Chung, Alex Fong Lik-sun en Eva Huang

Gesproken taal: Kantonees

Plot Chut Sui Fu Yung

In deze aparte fantasykomedie over de zoektocht naar liefde en eer, wordt Alex, Hong Kongs beste zwemmer, ontvoerd door de prachtige, maar eigenwijze zwemster Jill en haar ploeggenoten. Hij moet de dames trainen om in een belangrijke zwemwedstrijd hun grote rivales te verslaan. Dat loopt natuurlijk anders dan verwacht, mede door de magische krachten die Jill zou bezitten nadat ze bij een zelfmoordpoging uit het water wordt gered door de watergodin Kwan Yin.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

3rd Rock

Heb deze film gezien en kon hem echt maar nauwelijks volgen. Bovenstaande plotomschrijving is wat ik er uit heb kunnen halen.

Echt een dikke afrader wat mij betreft.

Afrader omdat je het verhaal niet kon volgen of omdat de film echt niet goed was? Want Jeffrey Lau films zijn meestal wel vermakelijk.

Onderhond schreef:

een combinatie van beide denk ik. doordat het verhaal voor mij niet te volgen was kon ik niet in het verhaal komen, niet meeleven met de personages en kwamen de grappen bij mij ook niet aan.

Heb me het merendeel van de tijd zitten verbazen over de film. kon niets met de personages, acteerwerk vond ik ook niet echt best.

kan echt niets positiefs aan deze film bedenken helaas.

Lau's films zijn meestal parodieën op wat er in de Hong-Kongse filmwereld leeft. Echt voor het verhaal of de personages moet je ze inderdaad niet kijken. Wat kennis van de HK cinema is meestal ook meegenomen, anders gaan de helft van de grappen aan je voorbij.

3rd Rock

mmm....dit was zo'n beetje mijn 1e HK-film dus dat zou het 1 en ander verklaren. mocht je aanraders hebben...ik houd me aanbevolen

Toch geen geweldige Lau.

Ik vond het net allemaal erg braaf. Op papier klinkt het verhaaltje aardig wat geflipter dan het uiteindelijk is. Ook iets te veel romantisch gebrabbel, waar Lau absoluut geen held in is. Laat hem maar lekker idiote parodietjes maken.

Gestoord dat Chung nog kan doorgaan voor iemand die nog geen 20 is, al moet deze film het verder absoluut niet van het acteerwerk hebben. Af en toe is de humor wel aardig, locaties zijn verder ook erg mooi, zonnig en laid-back, dat zijn dan ook zo'n beetje de punten waar deze film het moet van hebben.

Ik heb wel weer eens zin in zo'n geflipte Lau film, niet dit eerder halfbakken gegenremix. Echt vervelend wordt het niet, af en toe is het ook best wel grappig, maar het kan zoveel beter.