• 9.382.635 stemmen

Bonitinha Mas Ordinária ou Otto Lara Rezende (1981)

Drama / Erotiek | 85 minuten

Geregisseerd door: Braz Chediak

Met onder meer: Lucélia Santos, Carlos Kroeber en José Wilker

Gesproken taal: Portugees

Plot Bonitinha Mas Ordinária ou Otto Lara Rezende

"She's only 17 and she only knows how to love in a weird way"

Rio de Janeiro, de jaren tachtig. Maria Cecilia (Lucélia Santos) is de maagdelijke dochter van de rijke en machtige Dr. Werneck (Carlos Kroeber). Wanneer ze autopech krijgt, wordt ze verkracht door vijf mannen. Haar familie besluit dat ze moet trouwen en laat iemand uitzoeken die voor de familie werkt. De keuze valt op Edgard (José Wilker), een wat simpele en alleenstaande man. Hem wordt een grote som geld beloofd als hij met Maria trouwt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Pervers, decadent, nihilistisch, exploitatief, provocerend, bizar. Een tropische Zulawski komt misschien nog het dichtst in de buurt
Gebaseerd op een stuk van N Rodrigues, maar er valt van theatrale invloeden volstrekt niets te bespeuren in deze film waar we geconfronteerd met een stel behoorlijk weerzinwekkende figuren via welke de upper classes worden gebasht, een beetje vergelijkbaar met radicale Italiaanse cinema (eg Pasolini) en die Werneck ( een geweldige Kroeber) had zo kunnen meedoen met de libertijnen uit Salo. Overigens zijn alle acteerprestaties prima,voor Santos was dit de doorbraak naar sterrenstatus. De enige nog enigszins sympathieke figuren zijn de simpele boerenlul Wilker( voor de duidelijkheid: een jongeman nog) en zijn Grote Liefde Fischer

Voor rape fetishisten is dit de hemel: naar ik meen 6 rapescenes, waarvan de voornaamste in 3 verschillende versies en ook nog een gang bang . De centrale verkrachting is exquise gechoregrafeerd( dus niet als dat gaapmoment/ anal bang met Bellucci in Irreversible) en lijkt eerst extreem politiek incorrect te zijn : 5 zwarte daders die ook als apen worden voorgesteld. Maar misschien ligt het iets gecompliceerder...Gewoon geneukt wordt er ook nog, zij het in een vers gedolven graf.
Een paar aardige plottwists op het eind en zelfs een soort giallo meets the man who laughs sequentie.
Dat we geen samba of bossanova horen op de achtergrond had u al begrepen.