• 9.371.602 stemmen

Oorsprong: Vietnam / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Dang Di Phan

Met onder meer: Thanh Minh Phan en Trần Tiến

Plot Bi, Dung So!

De zesjarige Bi woont met zijn ouders, zijn tante en een meid in een oud huis in Hanoi. Bi moet altijd alleen spelen en zijn favoriete plekjes zijn de ijsfabriek en het wilde gras langs de rivier. Na een jarenlange afwezigheid komt zijn grootvader, een gepensioneerde diplomaat, ernstig ziek naar huis. In het begin is Bi bang van deze vreemde man, maar na verloop van tijd wint zijn nieuwsgierigheid het van zijn angst. De relatie tussen Bi’s ouders is heel slecht. Zijn vader, die meestal dronken is, probeert zoveel mogelijk het contact met zijn gezin te vermijden en brengt elke nacht door bij zijn masseuse. Zijn vrouw weet het, maar ze heeft zich bij de situatie neergelegd. Op een dag ziet Bi’s preutse tante, een lerares die nog altijd single is, op de bus een zestienjarige student tot wie ze zich sterk aangetrokken voelt. Deze gebeurtenis brengt haar erg in de war.

avatar van Friac

Friac

Deze film was me veel te hermetisch, ik wist niet goed wat ik ermee moest aanvangen. De afzonderlijke verhaaltjes van de familieleden blijven wat te vrijblijvend, de film eindigt op een manier die behoorlijk bevreemdend aanvoelt. Voor mij een film van het type "ik stond erbij en ik keek ernaar".

avatar van dEUS

dEUS

Kan me wel vinden in Friac' s korte recensie. Blijft ook erg weinig hangen van deze film...

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Slap filmpje

*1.5

avatar van gauke

gauke

Een kalme, onevenwichtig, weinig zeggende film over het leven van alledag, een gezin dat uit elkaar valt en een jongen die de wereld om zich heen ontdekt. Visueel ziet de film er prachtig uit, met het acteerniveau van de cast is het dik in orde en er is zelfs expliciet naakt (wordt er daarom zoveel ijs gebruikt?), maar er blijft teveel onbesproken. Ik begrijp de gewonnen prijzen op het filmfestival van Cannes niet zo goed.