• 9.370.543 stemmen

Geregisseerd door: Paolo Pietrangeli

Met onder meer: Cristiana Mancinelli, Franco Bianchi en Lou Castel

Gesproken taal: Italiaans

Plot Porci con le Ali

Twee militante studenten ontmoeten elkaar op een politieke bijeenkomst, waar een documentaire over een eerdere demonstratie wordt vertoond, en worden verliefd op elkaar. Hun relatie wordt een wederzijdse verkenning van seksualiteit in diverse vormen, van communistische idealen en maatschappij-utopieën.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Eén Nominatie voor de Gouden Beer van Berlijn in 1977.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

De originele Italiaanse filmposter met de zwijntjes staat er nu ook op.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Mooi, cute . Dat geldt helaas niet voor de film, die een bewerking is van de gelijknamige schijnbaar bestsellende schandaalroman van "Rocco en Antonia", zoals Radice en Rivera zich voor de gelegenheid noemden. De titel slaat idd. op pigs on wings van pink floyd.

Schandaalsucces zei ik, vanwege de sexscènes tegen een politieke achtergrond, wat zou kunnen doen denken aan iets Bertolucci achtigs maar dat is de film niet.

Wel is het afgrijselijk, absurd gedateerd gelul dat in zijn dementie bijna godARTesk aandoet, het acteerwerk van debutanten Bianchi-Rocco en Mancinelli-Antonia doet bijna Straub/Huillet achtig aan, maar dat was geloof ik niet de bedoeling. Mancinelli had haar gebrek aan talent waarschijnlijk geerfd van mama Elsa Martinelli , op wie ze eigenlijk niet lijkt. Daarna ook nooit meer wat van gehoord.

De sex is bijna belachelijk tam : na een kwartier trekt Rocco verveeld aan zijn lul, na 40 minuten pas gaattie neuken met Antonia, meteen beider ontmaagding, even later wordt gesuggereerd dat de 2 elkaars harige schaamstreek oraal bevredigen en geeft Rocco een belachelijke imitatie van wat schijnbaar anale sex moet voorstellen, na een uur concludeert Antonia dat ze pot is en gaat naar bed met haar beste vriendin , een wel heel opzichtige pot met overvloedig okselhaar, Rocco ontdekt na te zijn gedumpt dattie misschien wel gay is en gaat- helaas jongens- vrijwel geheel offscreen naar bed met een buddy, en op het eind laat Antonia zich publiekelijk afwerken door Lou Castel, die daarbij zijn kleren aanhoudt...dat is alles.

Voor de sex hoeft u dit niet te zien, zelfs de lesboscène stelde niets voor. Wat resteert is een aftands museumstuk slechts van waarde wellicht voor seventies cultuurhistorici.

Dit alles gebeurde in een tijd die wij niet kunnen begrijpen.

avatar van Fransman

Fransman

Italië, jaren zeventig. Pippo vond het niks, maar ik vond het toch wel een interessant tijdsbeeld. Speelt zich af in het studentenmilieu. Er wordt dus oeverloos gediscussieerd over alles en nog wat: over politiek, over de maatschappij, het 'verrotte' systeem, de verhoudingen tussen mannen en vrouwen en natuurlijk over seks, vrije seks welteverstaan. Het jonge stelletje Rocco en Antonio doen daar graag aan mee. Eerst nog een beetje onwennig, maar daarna gaat het los. Paolo Pietrangeli heeft er geen probleem mee dat openlijk in beeld te brengen. Jongeren doen dat nu eenmaal, was het idee, wat klopte, en de preutsheid had nog niet toegeslagen in Europa. Zo doet Antonia het ook met een ander meisje (rijk voorzien van okselhaar ) en probeert Rocco het met een jongetje. En toen kwamen de jaren tachtig, een economische crisis en was het uit met de pret. De titel heb ik niet begrepen.