• 9.371.622 stemmen

Le Poil de la Bête (2010)

Avontuur / Horror | 100 minuten

Genre: Avontuur / Horror

Alternatieve titel: The Hair of the Beast

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Philippe Gagnon

Met onder meer: Guillaume Lemay-Thivierge, Viviane Audet en Gilles Renaud

Gesproken taal: Frans

Plot Le Poil de la Bête

De film speelt zich af in 1665 in Nieuw-Frankrijk, toen een gedeelte van Canada gekoloniseerd werd door Frankrijk. Joseph Côté ontsnapt uit de gevangenis om aan zijn doodvonnis te ontkomen. Hij wordt op de hielen gezeten door soldaten en neemt de identiteit van een jezuïet aan en verblijft in Beaufort, waar de meeste mannen wachten op Franse vrouwen die naar Canada gestuurd worden om een man te vinden. 's Nachts doet Joseph de ontdekking dat er weerwolven zijn die de stad terroriseren en de boel raakt een stuk gecompliceerder, wanneer hij verliefd wordt op Marie Labotte, een vrouw waar niemand mee wil trouwen. Joseph probeert zowel zijn leven als dat van Marie te beschermen en zal het gevecht met de weerwolven aan moeten gaan.

avatar van fritsy

fritsy

Alternatieve titel: The Hair Of The Beast

avatar van jerry r

jerry r

slecht verhaal en nergens spannend.

gewoon overslaan want je mist echt niks

avatar van joolstein

joolstein

Hoewel er in de film Le poil de la bête, oftewel The Hair of the Beast wel lycantropie voorkomt is het niet bepaald een pure horrorfilm. Deze speelfilm van regisseur Philippe Gagnon brengt veel meer een avonturenverhaal met een klunzige antiheld die in humoristische situaties terechtkomt. Het duurt bijna een uur voordat er weerwolven verschijnen. De film speelt zich af in de historische setting van Nieuw Frankrijk van 1665. Ene Joseph Côté, een rokkenjager en gauwdief die op de vlucht is voor koloniale soldaten, neemt de identiteit van een jezuïetenpriester aan. Echter niet wetende dat deze pater Brind'amour, eigenlijk een weerwolfjager was! De weerwolven die je ziet bezitten een digitaal kunstmatige uiterlijk wat niet indrukwekkend of angstaanjagend was maar wel net voldoende overtuigd. Door vermoedelijk zijn opzet vaneen vleugje kostuumdrama had ik ook regelmatig het gevoel dat ik naar een Franse productie zat te kijken. De film had eigenlijk een trilogie moeten worden waardoor aan het einde de film nog niet helemaal af was en zeg men; "dat een ander verhaal is " Tja wegens het uitblijven van veel succes zullen die films er denk ik nooit komen! Echt slecht was de film niet maar het is allemaal te onopvallend.