• 9.372.770 stemmen

El Dorado (2010)

Avontuur | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Avontuur

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titel: The Search for El Dorado

Oorsprong: Peru

Geregisseerd door: Terry Cunningham

Met onder meer: Shane West, Luke Goss, Natalie Martinez

Plot El Dorado

Archeoloog Jack Wilder begint een levenslange reis op zoek naar de legendarische stad van goud, El Dorado, diep verborgen in Peru. Zijn zoektocht lijkt dodelijk te worden, als hij gevolgd wordt door huurling Sam Grissom en gevangen wordt genomen door het corrupte leger van Peru. Hij wordt gered en herenigd met zijn ex-geliefde Maria, met wie hij talloze hindernissen moet doorstaan tijdens een tocht door de jungle.

avatar van Decec

Decec

Ik vond prima avontuurfilm.. en spannend!! Dus 4 sterren!

avatar van 606

Zeer aardige avonturistische film die je eigenlijk geen moment verveeld of langdradig wordt.

De omgeving en natuur zijn erg mooi en de acteurs zijn niet eens zo slecht.

Vol op actie is er ook aanwezig.

3,5 ster

avatar van TheCuban

TheCuban

leuke en spannende film om een avond mee te vullen maar absoluut geen top film, er was zelfs een moment waar je de schaduw zag van de cameraman wat natuurlijk niet zou mogen.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

180 minuten...dat gaat 'm niet worden; een veel te lange zit ):

Waarom niet in twee delen uitgezonden.

avatar van Nelusje

Nelusje

Ik heb hem al gezien en kon hem niet eens uitzitten, was niet fantastisch en licht amateuristisch

avatar van tesskuipers

tesskuipers

Eerlijk gezegd gekeken omdat ik toch een zwak heb voor Shane West. Vraag me niet waarom.

De omgeving, actie en het aardige acteren maakt de lange zit het wel waard.

Het verveeld op zich niet, het einde qua special effects was absoluut een lachertje. Jammer.

avatar van etherman

etherman

nou net even een stukje gezien maar wat een nep special effects.

Echt B materiaal.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Niet geweldig. Natuurlijk zijn er veel films met een dergelijk plot (Indiana Jones, Jack Hunter, King Salomon's mines), maar dit is zwak uitgewerkt. Voorbeeldje: 10 soldaten lopen door een jungle en vallen een dorpje binnen, 50 soldaten komen het dorpje uit. En zo zitten er nog wel wat meer van dit soort zaken tussen.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

riefenstahl schreef:

180 minuten...dat gaat 'm niet worden; een veel te lange zit ):

Waarom niet in twee delen uitgezonden.

Film is gratis te bekijken op RTL Gemist: RTL XL

Hierzo wel opgedeeld in twee delen van anderhalf uur. Geen idee hoe lang het er op blijft staan, waarschijnlijk maximaal een weekje, dus wees snel.

avatar van Vascago

Vascago

Tot op zekere hoogte wel vermakelijk, maar het barslechte acteerwerk en het ongeloofwaardige plot maken veel kapot. Vooral de laatste 20 minuten waren hemeltergend. Voor de rest is het makkelijk weg te kijken en zit er ook meer dan genoeg actie in.

avatar van movierobert

movierobert

Had een serieuzere film verwacht, vond de special effects echt slecht. Typisch zo avonturen film waar de wel meer van zijn. Duurde beetje lang maar was wel vermakkelijk, alleen jammer van het science fiction gebeuren en andere minpunten.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een vermakelijke B-avonturenfilm, met voldoende actie en avontuur. Had wel wat korter gekund, maar ik heb mij vanmiddag prima vermaakt met El Doradoo, ondanks dat ik hem zo'n 8 jaar geleden ook al heb gezien. Toen op tv en nu vanuit eigen videotheek.