• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Reese Eveneshen

Met onder meer: Emily Alatalo, Lionel Boodlal en Colin Paradine

Plot Dead Genesis

"The War on Dead Begins"

Zeven maanden zijn verstreken sinds de doden de wereld hebben overgenomen. Vele steden en staten zijn verlaten en achtergelaten om te sterven. Verschillende zelfvoorzienende jachtgroepen zijn opgericht om het tegen de dreiging op te nemen in een oorlog met de treffende naam 'War on Dead'. Jillian Hurst, een voormalig schrijfster en amateurdocumentairemaker wil een pro-oorlog propagandafilm maken om de W.O.D. te steunen. Ze sluit zich aan bij een groepje jagers die bekend staat onder de naam 'Deadheads'.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het is een groot voordeel dat hoofdrolspeelster Emily Alatalo een mooi meisje is op beeld, anders was de film waarschijnlijk vroegtijdig afgezet. Zij wist de film toch nog enigszins interessant te maken om door te kijken. Door haar looks, maar ook wel haar acteerprestaties. Zwaar geloofwaardig? Neuh, maar ze doet het beste wat ze er mee kan, met het rammelende script, de weirde manier van filmen en het gebrek aan spanning. Zij valt ook op, omdat de rest van de cast het nog beroerder doet. De Deadheads lijken stuk voor stuk domme, nietszeggende knaapjes die weinig tot niks boeiends te melden hebben maar af en toe een zombie afmaken. Hierdoor duren 98 minuten lang. Erg lang zelfs.

Het grootste minpunt was voor mij dan ook de keuze om dit soort film te maken. Niet zozeer het onderwerp, beetje uitgemolken maar wel aardig, maar de manier waarop. Ik werd niet gegrepen door de film, door het camerawerk bleef ik op de achtergrond geduwd. Ik voelde me totaal niet betrokken, terwijl dat volgens mij wel de bedoeling was.

Jammer. Maar nee.