• 9.371.740 stemmen

Geregisseerd door: Hark Tsui

Met onder meer: Charlie Yeung en Nicky Wu

Gesproken taal: Kantonees

Plot Hua Yue Jia Qi

Aan het begin van de Twintigste Eeuw is Yan-Yan, een dochter van de directeur van een Chinese opera, driftig op zoek naar de ware liefde. De enige jonge man die ze echter ontmoet is bankemployee Kong, die het alleen maar leuk vindt om haar te plagen. Dan wordt hij echter door een bende vermoord. Hij komt terug al geest en vraagt aan Yan-Yan om hem te helpen terug te gaan in de tijd, zodat hij zijn dood kan voorkomen.

Nog een onverwacht lollige Hark!

Ik ga er tegenwoordig vaak van uit dat de onbekeken HK films meestal niet zomaar een gebrek aan stemmen kennen. Vaak zijn het toch mindere films die niet voor niks geen Westerse release hebben gekend.

In dit geval is het echter ronzin. Love In The Time Of Twilight is een erg vlotte en vermakelijke comedy. Hark doet vooral erg veel met de opzet. Een koppeltje moet terug in de tijd om hun vechtende voorgangers te doen inzien dat ze eigenlijk voor elkaar vallen. Lukt hen dat niet dan betekent het meteen het einde van hun relatie, en hun leven.

Hark fantaseert er op los en dat levert enkele erg toffe scenes op (zoals de twee hoofdpersonages die met elkaar versmolten zijn). De film kent verder een razend tempo en buiten het sterk over-the-top acteerwerk is dit gewoon een film die genoeg internationaal appeal zou moeten hebben.

Blijft toch een boeiend regisseur. Heeft af en toe serieuze miskleunen in z'n oeuvre zitten, maar soms ook echte pareltjes. Zover zou ik bij deze film niet gaan, maar qua vermaak is het absoluut een uitstekende keuze.