• 9.371.617 stemmen

The Men of Sherwood Forest (1954)

Avontuur | 77 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titel: Robin Hood in Sherwood Forest

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Val Guest

Met onder meer: Don Taylor, Reginald Beckwith en Eileen Moore

Plot The Men of Sherwood Forest

1194. Als Koning Richard terugkeert van de Derde Kruistocht, wordt hij gevangengenomen in Duitsland. Vermomd als troubadour probeert Robin Hood hem te bevrijden, maar ook Robin wordt gepakt. Nu is het aan Robins Merry Men om zowel de koning als hun leider te bevrijden.

avatar van Phantasm

Phantasm

Geinig om een film uit dit jaartal gezien te hebben.

avatar van thunderball

thunderball

Gisterenavond zitten kijken op een Duitse dvd in het Engels.

Deze Engelse lowbudget productie staat er vooral om bekend dat het de eerste kleurenfilm uit de Hammer stal was en dat is meteen ook het enige wat memorabel is, want veel heeft deze film verder niet te bieden.

Hoofdrolspeler Taylor (Tijdens de aanschaf niet opgelet, ik dacht dat het ging om de veel bekendere Robert Taylor) is een b-versie van Flynn, maar dan duidelijk zonder de starpower en klasse, maar eerlijk is eerlijk: hij oogt sympathiek, geeft zich voor de volle 100% en lijkt in de verte wel wat op zijn beroemde voorganger. Taylor zou in de jaren '70 regisseur worden van semi klassiekers als Escape from the Planet of the Apes, The Omen II en The Final Countdown.

Verder wordt er vooral veel geluld, want veel actie zit er niet in en de zwaardgevechten, die er in voorkomen, zien er vooral heel houterig en nep uit.

Er wordt meerdere malen over de slechte prins John gerept, maar deze schittert verder in afwezigheid. Ook Maid Marian komt niet in het stuk voor, wel een Milady, maar die blijkt op het eind al met een ander te zijn verloofd.

Best vermakelijk, maar geen must en absoluut geen klassieker.

Een dikke vijf, ofwel 2,5 ster.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Een stuk leuker dan ik in herinnering had.

Die herinnering was gebaseerd op een krakkemikkige VHS opname van TV, met a-synchroon geluid.

Die kopie miste ook nog scènes zoals ik nu kon vaststellen bij het bekijken van een prima Duitse release.

Die stond al jaren onbekeken in mijn kast, tot vandaag.

Wat ik mij wel nog kon herinneren was dat ik Don Taylor en prima Robin vond, die aardig wat weg had van Flynn.

Vooral in de scènes waarin hij voor minstreel moet doorgaan heeft hij diens charme ook aardig onder de knie.

Alleen het zwaardvechten was niet echt zijn ding, óf er was gewoon geen geld voor een choregraaf op dat gebied.

Zeer energiek was hij wel, en hij had er duidelijk zin in.

Een plezier om hem, en de "gokverslaafde"broeder Tuck (Reginald Beckwith) aan het werk te zien.

Lang niet alle acteurs spelen goed, maar het gros kan ermee door.

Geen grootse productie, maar het sfeertje zit goed.

Had van mij een kwartiertje langer mogen duren ook.

Fijne hernieuwde kennismaking.