• 9.372.056 stemmen

Geregisseerd door: Ann Hui

Met onder meer: Leon Lai en Anita Mui

Gesproken taal: Mandarijn en Kantonees

Plot Ban Sheng Yuan

Shanghai in de jaren dertig: fabriekswerker Shijun ontmoet de secretaresse Manjing. Hij is de zoon uit een familie van handelaren uit Nanjing en zij heeft een zus die getrouwd is met een rijke man en zo de familie in levensonderhoud voorziet. Ze worden verliefd op elkaar, maar tragische gebeurtenissen versplinteren hun geluk.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Shen Shujun

Zhu Hongcai

Gu Manlu

Shi Cuizhi

Zhang Yujin

Fang Yipeng

Redelijke Hui.

Al is het toch iets té cliché qua romantiek af en toe. De perikelen tussen de personages liggen er wel erg dik op en het wordt allemaal met een stevige scheut dramatiek gebracht. Maar dat lag ergens ook wel binnen de verwachtingen, want Hui maakt zich daar wel meer schuldig aan.

Visueel is het best redelijk. Aardig monochrome filtertje eroverheen, maar toch loopt het achter bij haar genre- en landgenoten. Al had het, naar het jaartal kijkende, zeker nog heel wat erger gekund. Soundtrack is redelijk klassiek, veel Chinese klanken dus, het zorgt er mede voor dat het audiovisueel toch wel goed smaakt.

Acteerwerk is ook best oké. Anita Mui is een zekerheid, Lai is een wat makkelijke keuze maar begrijpelijk, het was uiteindelijk You Ge die mij het meest wist te bekoren. Toch een acteur die altijd wel opvalt in de film waarin hij aantreedt.

Redelijk romantisch drama dus, voor een Hui film niet verkeerd, maar ik ben toch geen al te groot fan van haar werk. Het is zelden écht goed, ze mist een beetje een eigen stempel en het is vaak is te opvallend dramatisch.

avatar van BBarbie

BBarbie

Na het zien van de biopic Anita (2021) ben ik op zoek gegaan naar films met Anita Mui. In deze film speelt zij weliswaar niet de hoofdrol, maar wel een belangrijke bijrol als de ontaarde, oudere zus van de hoofdpersoon. Het is een drama, dat zich afspeelt in het vooroorlogse Shanghai. Het liefdesverhaal, dat last heeft van standsverschillen, is goed beschouwd dertien in dozijn, maar de aankleding van de film en het acteerwerk (i.h.b. van de frêle Chien-Lien Wu) zorgen voor een onderhoudend geheel.