• 9.378.042 stemmen

Geregisseerd door: Quirine Racké en Helena Muskens

Met onder meer: Louise De Kritz-Les Bains, Josef Gräf, Benno Radke

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Plot Back to the Past

Waarom kiezen mensen anno nu ervoor om te leven zoals in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw? En wat zegt dat over onze tijd? In de documentaire Back to the Past, die zich afspeelt in Berlijn en Wenen, ontmoeten we mensen die graag in deze vervlogen tijden geleefd zouden hebben. We zien de feestgangers die naar de grote Bohème Sauvage-feesten gaan, maar vooral de zogenaamde nostalgisten: mensen die hun hele leven aan de jaren twintig hebben aangepast. Ze zijn geïnspireerd door de muziek of een film en kleden zich volgens de jaren twintig, hebben hun huizen zo ingericht en ze hebben de televisie, de radio en de magnetron de deur uit gedaan.

avatar van Decec

Decec

Hannibal komt maandag 3 oktober om 20.55 uur NPO 2

avatar van meurisse

meurisse

Vond'k teleurstellend . Kwam veelal op hetzelfde neer.
Wat ik meer verwachtte hoe deze mensen zich integreerden in de huidige samenleving en ook frappant: televisie, radio etc is er niet meer, maar wel gezellig een smartphone. Tja ..

avatar van missl

missl

Teleurstellend relaas over mensen die in maatpakken boodschappen doen en praten over hoe fantastisch een bepaald jaar was. Terwijl ze daarna op internet gaan om hun nieuwe feestje te promoten.