• 9.370.316 stemmen

Geregisseerd door: Stephen Shimek

Met onder meer: Shalaina Castle en Clare Niederpruem

Gesproken taal: Engels en Turks

Plot The Maze

"This is no field of dreams!"

Vijf vrienden breken midden in de nacht in bij een gesloten mais-doolhof en besluiten een onschuldig spelletje tikkertje te spelen. Ze weten echter niet dat een psychopathische moordenaar besloten heeft om mee te gaan spelen. Hij volgt ze op de voet en daagt ze constant uit. Wanneer de vrienden elk hun eigen weg kiezen wordt het er alleen maar gevaarlijker op.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Trailer

Mwha, valt me nog mee als ik die trailer zo zie. Sowieso wel een lekker gekozen locatie, maar 't verdere verloop valt zo in 3 zinnen samen te vatten. Zal vast leuk zijn als tussendoortje.

Verrassend leuk.

Al hoef je geen overdreven verwachtingen te kweken, The Maze is een uiterst simplistische slasher. Gooi 5 mensen in maisdoolhof, mep er een killer bij en je hebt een uurtje lol. Daarna wordt er nog een climax in het politiekwartier bijgelapt die ook best te pruimen valt. Meer is er niet, meer poogt de film ook niet te zijn.

Het verrassende is dat het wel werkt. De locatie is best goedgekozen, maar het is vooral de killer die dreigend weet over te komen. Daar mist het vaak nogal eens aan. Veel motivatie moet je verder niet verwachten, de kills zijn ook niet bijster origineel, maar het kat en muis spel is gewoon erg leuk om volgen.

Ook het tweede deel vond ik best leuk, hoewel het altijd leuk is als de killer ermee wegkomt. Anderzijds zijn ook alle "good guys" dood, dus 't is eerder een draw dan een anti-climax..

Film bengelt ergens tussen een 3.0* en een 3.5*. 't Is een schoolvoorbeeld van een genrefilm die je makkelijk op een hele hoop genreclichés kan afvallen, maar de bottom line is dat de film gewoon goed slaagt in wat hij poogt te doen. Eigenlijk lang geleden dat ik me nog zo vermaakt heb met een slasher.

Kleine 3.5*

avatar van eminemin

eminemin

Dit is wel de slechtste film die ik in tijden heb gezien.

Verhaal is zo simpel en filterdun dat je vanaf de eerste 10 minuten al weet wat er de volgende 50 minuten gaat gebeuren. Een kind had een beter verhaal kunnen neerzetten dan dit.

Acteer werk is ook niet om trots op te zijn, special effects zijn om te lachen ( bijv. nep bloed is gewoon opvallend en slecht aangebracht ). Film begint al slecht en gaat vanaf daar eigenlijk alleen maar dieper in zijn ellende graven. Tegen het einde wordt nog een wanhopige poging gedaan om de film te redden maar helaas flopt de film daar ook.

Ben niet zo een persoon die gelijk een film afkraakt maar dit ws echt wel het dieptepunt hoor, wat mij betreft is dit zonde van je tijd en ook nog eens op hoog en laag erg irriterend.

Een lowbudget B-Movie hoog irritatie factor, matige acteer prestaties.

Een 0,5*

avatar van Raffie_75

Raffie_75

@ eminemin Ik ben het compleet met je eens!

Vond de film waardeloos, ik vond het allemaal TE nep (idd het bloed)

Aantal scene die echt hopeloos zijn/waren... Die meid in haar witte jas en bril... struikelt, verliest haar bril 5 cm voor haar neus en die kan ze dan niet vinden ZELFS niet met de zaklamp die ze bij zich heeft en zo komen er nog legio scenes langs waarvan ik denk waarom moeten deze scenes in de film?

De regisseur en de editors hadden wat mij betreft alle scenes kunnen schrappen had ik mijn anderhalf uur beter kunnen besteden.

Kortweg... niet kijken zonde van je tijd!

avatar van Macmanus

Macmanus

Wat een ramp.

Om het verhaal van Onderhond gaan zien. Snakte extreem hard naar een simpel horror filmpje. Maar dit is me toch echt te amateuristisch.

Het begon allemaal ook al vrij treurig. Een ketting die vrij lelijk overgaat in een ander shot. Maar goed niks aan de hand, goedkoop is ook niet per se erg. Je kunt met goedkope camera's nog steeds fijne dingen maken. Zie Ils. Maar dat is niet waar de film faalt.

Dat is vooral bij de dreiging. Ze gaan een doolhof in. Maar het heeft gewoon grote paden je kan makkelijk alles zien. Scene met het eerste slachtoffer is ook gewoon debiel, hij staat opeens 2 cm van haar af en dan is het nog totale blindheid. Als iemand met vrij slechte ogen kan ik zeggen dat dat onzin is. Is het niet zo erg om als horror een klein beetje te spelen met dit soort dingen. Maar dan moet je slimmere shots en montage gebruiken waardoor het niet opvalt. Nu voelde je gewoon dat ze al lang zag wie het was maar ze heel stompzinnig net moest doen alsof ze niks zag.

Zo blijven de flauwe dingen in de Maze nog wel even doorgaan. Je hebt ook nooit het gevoel dat ze er niet uit kunnen komen, en de killer met zijn mes kwam ook wat lauw over. Dan maakt de film een omschakeling, die ik dan weer iets beter te genieten vond. Maar uiteindelijk is er dan al zoveel mis gegaan en krijgen we nog een erg flauwe climax. Waardoor het een mislukte film blijft. Die zelfs met geen geld, effectiever en beter had gekund en gemoeten.

avatar van Zinema

Moord in het Mais.

De kijker die zich door een amateuristisch vervaardigd eerste uur cliché-horror kan heenwerken, wacht een redelijke wending. De uitvoering daarvan lijkt met iets meer vakmanschap gemaakt dan het belachelijke voorgaande, maar het houdt ook daar weinig over. Het doet de beelden in het mais-doolhof i.i.g. enigszins verbleken.

De film is erg lelijk gefilmd op een handjevol aardige shots na en het acteerwerk is regelmatig beneden peil. Bijkomend manco is het ontbreken van spanning en de hoge mate van voorspelbaarheid.

De film gaat echter ten onder aan meer onlogica dan de gemiddelde '80 slasher. Dieptepunt is het moment dat de hoofdrolspeelster de moordende maniak in het doolhof overmeesterd. Ze geeft hem een duwtje o.i.d. en de killer valt gelijk half bewusteloos neer. Zo een film dus.

Het laatse half uur, buiten het doolhof drukt e.e.a. met een half sterretje omhoog. Maar dan is het eigenlijk al veel te laat.

Twee maiskolfjes.

avatar van tsa_tsa

tsa_tsa

Een van de slechtste films aller tijden.

Tjezus, hoe kunnen ze zo n films nog verspreiden in het jaar 2010?!

Normaal kijk ik elke film toch wel af, deze na een uur echt afgezet.

Tip: verspil je tijd niet aan deze zeer zeer slechte film.

avatar van JTSP

JTSP

mwoah, begint als een gewone slashers, niet slecht ook niet goed, werd wel verrast door de plot wending........ow geen gore weinig slacht afval om naar het slachthuis te brengen, tjsa tam.....

avatar van jadolino

jadolino

Terleurstellende film. Vreemd dat deze film als horror word getypeerd, triller is misschien beter .

Een film om snel te vergeten.

avatar van stinissen

Een echte ramp productie de film is letterlijk een drama om te huilen het enige positieve is de vrij aardige poster.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

De poster is inderdaad wel aardig. Maar de film zelf viel echt enorm tegen. Acteerwerk was niet veel, het verhaal was matig, gelukkig werd het iets beter door de twist op het einde. Maar het was allemaal niet echt geweldig. Het werd ook nergens echt spannend, en ook voor het gore hoef je deze niet te kijken. Alleen de locatie was goed, maar helaas word daar niet veel mee gedaan en is het ook niet goed uitgewerkt. Dat kat en muis spelletje word op een gegeven moment erg irritant, en ook de killer en de kills zelf vond ik niet boeiend en niet leuk.

Jammer want de locatie was wel goed, maar het is in deze film niet goed uitgewerkt. Al met al dus een saaie, nietszeggende slasher die je gewoon lekker links moet laten liggen.

1.5* voor de locatie en de poster

avatar van erik1677

erik1677

Absolute bagger!

Vervelende acteurs die zichzelf veel te serieus nemen.

'waardeloze gore(bijna helemaal niet)

En totaal geen spanning.

Gewoon een film van niks dus.

avatar van Boeeehda

Boeeehda

Wat een baggerfilm.
Het begin van de film was nog te doen, maar als op de helft al 4 van de 5 mensen dood zijn begin je toch te twijfelen.
Op de helft veranderde het plot, maar dat leek meer op een slecht stuk van een crime-serie.

Dus niet kopen, niet downloaden, en vooral niet kijken.

avatar van Donnienol

Donnienol

Slechtste film die ik ooit gezien heb! Ik had misschien zelf nog beter kunnen acteren. Hoe slecht kan het zijn? Zou zo regisseur zich nou eigenlijk ook schamen?

avatar van AsparnA

AsparnA

Dit is een film die je moet kijken als je echt helemaal geen andere film heb om te kijken. Eigenlijk is dat zelfs te veel voor deze film, is verspilling van je tijd. Het verhaal is echt slecht.. Acteerweerk is ook niet zo boeiend.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Deze film had echt niets van samengang of geloofwaardigheid. Ik bedoel, kom op, als ze ondervraagd wordt en hij echt enorm duidelijke hints geeft dat hij de man in de rode jacket was, hoe dom en naief kan je zijn?!

avatar van Lui

Lui (crew films)

Een slasher van amateuristisch niveau, toch heb ik me er niet aan geïrriteerd. Natuurlijk hebben we het hele verhaal al veel vaker gezien, maar op de één of andere manier is de film best origineel. De killer lijkt wel de nieuwe Roodkapje en ook de moorden zijn oké. Helaas is het tweede deel van de film een beetje saai en de spanning is dan ook ver te zoeken. De uiteindelijke identiteit van de killer valt een beetje tegen, evenals het einde.

avatar van lobeko

lobeko

geen horror maar c thriller, bagger dus.

avatar van jordandejong

jordandejong

Redelijk ondergewaardeerd filmpje...

Een lange tijd om de personages te leren kennen krijg je bij The Maze niet. Binnen enkele minuten bevind het groepje zich al in het maaisveld. Dat 5 volwassenen daar dan vervolgens tikkertje gaan spelen is wel erg zwak verzonnen. Gelukkig zwerft er een ander figuur rond die hier zo snel mogelijk een einde aan wil maken.

Het verhaal is niet bijster origineel maar normaal gesproken maakt dat niet enorm veel uit. Meestal kan zo'n filmpje namelijk lekker vermakelijk zijn. Helaas is de killer hier niet zo overtuigend. Dat komt voornamelijk omdat hij het postuur heeft van een 14 jarig jochie. Ondanks dat hij niet enorm dreigend is zorgt hij gelukkig wel voor een aantal aardige schrikeffecten.

De kills in de film zijn het grootste minpunt. Ze hebben een enorm groot gebrek aan gore en variatie. Want doordat vrijwel iedereen omgelegd wordt doormiddel van het steken met een aardappelschilmesje wordt het nog wel eens wat eentonig.

Het 2e deel van de film vond ik eerlijk gezegd het best. Een fijne twist dat de killer uiteindelijk gewoon bij de politie zit. Vanaf dan blijkt ook nog eens dat de killer de beste acteur van de film is. Het einde was ook zeer degelijk.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Weinig horror, meer thriller. Helaas één die niet best is. Het verhaal waarin een groep besluit om tikkertje te spelen in een maisveld is gewoon erg zwak. Het is dus de setting wat nog het meest interessant is aan deze film. Karakters zijn allemaal zeer zwak en ook de killer die met een rode trui met capuchon rond loopt straalt helemaal niks uit. De kills zijn dan ook erg saai en de film kent te weinig spanning. De ontknoping van de moordenaar was uiteindelijk ook tegenvallend waardoor The Maze een film is die niet al te lang zal blijven hangen in het geheugen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Echt horror kan ik dit niet echt noemen, er gebeurt dan wel wat, maar je ziet er maar weinig van, teleurstellend.