Genre: Horror / Komedie
Duitsland
Geregisseerd door: Olaf Ittenbach
Met onder meer: Michael Carr, Hank Stone en Christopher Kriesa
Plot Legion of the Dead
William en Luke zijn net begonnen aan hun tocht door de woestijn van Californië wanneer een psychopatische killer hun pad kruist. Om aan de moordende gek te ontkomen, vluchten William en Luke naar een klein woestijnstadje. Maar daar zijn ze nog slechter af. Een mysterieuze, boomlange blonde man en zijn sadistische handlangers zijn daar net druk doende om het hele stadje uit te moorden teneinde het 'legioen van de doden' te creëren.
William
Luke
Geena
Togaio - Blond Man
Demon
Jeff
Nicolas
Psycho Mike (as Chris Kriesa)
Peter
Jaqueline
MaTtIeBoY
Totaal geen spannende film maar wel erg grappig. De film nijgt duidelijk meer naar een comedy dan naar een horror. ** sterren
Ravenstein
Ittenbach heeft duidelijk iets te veel naar Tarantino gekeken.
Hij probeert "From Dusk Till Dawn" te combineren met een beetje "Pulp Fiction" in zowel verhaal, structuur van het verhaal (verschillende plots die door elkaar lopen), als dialogen, maar gaat uiteindelijk zwaar op z'n bek omdat hij een onoriginele en saaie film heeft voortgebracht.
Bekijk liever één van beide bovenstaande klassiekers nog eens in plaats van 90 minuten te verprutsen aan deze flop.
fritsy
snap niet dat Legion Of The Dead 2005 niet op movie meter staat die is veel interessanter dan deze.
Boeikens
De Dir. Cut is redelijk goed.
De 89min versie vond ik voor een Ittenbach vrij zwak. Verhaal en acteertalent zijn als te verwachten altijd pover maar bij Ittenbach is het hem om de gore te doen.
Nu heb ik de Directors Cut versie gezien, in Oostenrijk verkrijgbaar, en die is met 104min zeker de moeite waard en de gore eveneens Ittenbach waardig
Vascago
Behoorlijk slechte film met voor een Ittenbach maar erg karige gore. Ook de humor wist me niet te pakken op af en toe een leuke quote na.
dominion
Ben groot Ittenbach fan maar zit nu toch te twijfelen of ik deze maar zal kijken
Boeikens
Het is zeker niet Ittenbach's beste fim maar het blijft een Ittenbach.
Hier gaat hij inderdaad de Tarrantino toer op maar dit kan je ook zien als een hommage aan de persoon die hij als een van zijn voorbeelden houdt.
Ook de komedie is er bewust vingerdik opgelegd.
De acteerprestaties zijn er weliswaar op vooruit gegaan (niet moeilijk
) met enkele echte B-acteurs. En de gore, vooral in de Dir. Cut van 104 min, blijft natuurlijk Ittenbach. En is dat niet de hoofdreden om een Ittenbach te kijken?
Tonypulp
Een boel na-aperij van Ittenbach, maar uiteindelijk toch gered door zijn trademark gore. From Dusk till Dawn is perfecte inspiratie voor zijn splatter kunsten. Komt helaas niet helemaal uit de verf als je het vergelijkt met zijn cult pareltjes zoals Black Past en Burning Moon, maar desalniettemin blijven zijn exploderende hoofden en gutsende vleeswonden weer van een briljant kaliber. Ondanks de vele kinderziektes enorm genoten!
Richard_Voorhees
Ottenbach heeft inmiddels een aardige cultreputatie gekregen vanwege zijn behoorlijke hoeveelheid gore. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit in deze film nog wel mee vond vallen. Ja, er zijn een aantal gore scenes en die zien er ook nog wel redelijk uit, maar meer dan dat is het ook niet.
Verder begon de humor me na het eerste half uur me wat te vervelen. Vooral de broers werden behoorlijk repetitief qua grappen.
Mede hierdoor een niet hele sterke eerste indruk, maar de gore heeft me wel nieuwsgierig gemaakt naar de 'betere films' van de beste man.
joolstein
Oeps verkeerde film...in de veronderstelling dat ik Legion of the Dead van The Asylum uit 2005 keek was het blijkbaar deze Olaf Ittenbach-film. Nu is dit het eerste semiprofessionele project van de regisseur en werd er ook gefilmd in Californië. Waardoor dit dus niet opvalt, het zeg natuurlijk veel over de film...
De regisseur heeft natuurlijk een reputatie op Gore-gebied maar voor een Olaf Ittenbach-film is hier heel weinig bloed. Tja achteraf schijnt er niet eens een ongecensureerde versie beschikbaar te zijn. Enfin twee vrienden reizen lukraak door de woestijn, kibbelen, en krijgen een lift van de psychopaat de ‘Kern River Killer’ Ze weten te ontsnappen naar een nabijgelegen bar.
Twee gangsterachtige sukkels in goedkope pakken kibbelen en slagen erin om komische te zijn Terwijl ze op weg zijn naar de bar en ondertussen slachtoffers maken. Over bar gesproken, de serveerster aldaar blijkt liever te serveren dan met de duivel te rommelen. Het mogen duidelijk zijn, je heb hier te maken met een look-a-like-versie van "From Dusk Till Dawn"
Film belooft een legioen maar dat bestaat maar uit 9 mensen en uiteindelijk doet het niets Het zijn alleen maar cheesy praatzieke demonen. De film draait in deze geknipte versie eigenlijk alleen nog maar om komedie En hoe verder je naar het einde toegaat wordt het steeds verwarrender doordat je denk ik scenes mist. Tja de effecten hadden de aantrekkingskracht kunnen zijn maar als ze die eruit halen, is het überhaupt gewoon minder goed Als er dus een origineel met ontbrekende bloederige elementen is, kan die beter zijn maar de versie had dit helaas niet!

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen