• 9.370.356 stemmen

Ne Me Libérez Pas, Je M'en Charge (2009)

Documentaire | 107 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Fabienne Godet

Met onder meer: Michel Vaujour

Gesproken taal: Frans

Plot Ne Me Libérez Pas, Je M'en Charge

Michel Vaujour, voormalige dief en gangster, heeft er altijd voor gekozen om te proberen te ontsnappen uit de gevangenis. Hij prefereerde het avontuur boven een leven van onderwerping. Hij heeft 27 jaar doorgebracht in de gevangenis, waarvan 17 jaar in een isoleercel. Hij slaagde er vijf keer in te ontsnappen vooraleer hij in 2003 voorwaardelijk vrijkwam. Hij gebruikte speelgoedwapens, een Hollywood-script waardig, en slaagde er ook eens in te vluchten langs het dak van de gevangenis via een helikopter. Deze documentaire is een opbeurend en universeel verhaal van een opmerkelijke transformatie. Michel Vaujour grootste ontsnapping was niet uit de gevangenis, maar van zichzelf. De bevrijding van de geest en uiteindelijk de ziel. Zijn isolement dwong hem voortdurend tot een confrontatie met zichzelf.

Michel Vaujour

avatar van Decec

Decec

Komt tv5 monde om 21.00 uur

avatar van Martxela

Martxela

Heel erg indrukwekkende documentaire, absolute aanrader. Ik heb zelden zo een heftige en persoonlijke documentaire gezien over het leven zoals dat zich echt afspeelt in de gevangenis. Zelf heb ik ook contact met gevangenen, onder andere in Fresnes en La Sante waar hij ook heeft vast gezeten, heel erg bijzonder om zoveel te horen en ook een erg interessant levensverhaal. Opgenomen en nog eens kijken. Dat ga ik doen. 5 sterren.