• 9.370.422 stemmen

Geregisseerd door: Masato Harada en Alan Smithee

Met onder meer: Masahiro Takashima, Brenda Bakke en James Brewster Thompson

Gesproken taal: Engels en Japans

Plot Ganheddo

"2038. Computer domination is a reality. Gunhed: man's last defence in the great robot war"

2038, dertien jaar na de grote robot-oorlog, betreedt een stel schatjagers een verboden zone op het eiland '8JO' om computer chips te stelen. Maar tijdens hun verblijf wordt de super computer Chiron5 (verantwoordelijk voor de oorlog) gereactiveerd. Om van het eiland te ontsnappen zetten ze de laatste GUNHED in, een legendarische gevechts-robot, om Chiron5 uit te schakelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van SlaughterKult

SlaughterKult

vette manga live-action, maar zeker niet

beter als Detonator orgun , die veel op deze lijkt.

pure mecha-actie *4,5

Tja.

Eind jaren '80 was mecha echt hot in Japan. Heel wat anime en manga rond mechas, in live action is dat toch net wat moeilijker.

Ziet er af en toe nogal plastiek uit, verder nogal wat mooi ingekleurde lasertjes. Veel maquette werk en miniatuursetjes. Is dan ook een soort van metalen Gojira film dit, waar de appeal komt van plooibaar en uitklapbaar metaal, enorme guns en rondrijdende tanks.

Het verhaal is enorme nonsens, maar wel typische nerdy, techy nonsens waardoor het best moeilijk bij te houden is. Gelukkig komt er af en toe een teller in beeld en moet het hoofdpersonage gewoon van A naar B, waardoor je nooit echt de draad kwijtraakt.

Film vergaapt zich aan explosies en mechageilerij, is daardoor ook wel net iets te lang aangezien het er allemaal ondertussen nogal verouderd uitziet.

Wel relatief charmant voor de actie- en mechafan. Denk dat andere mensen deze film beter zoveel mogelijk negeren.

avatar van superhenkie

superhenkie

Leuke b-robot-actie-film.

Een slecht verhaal, wazige acteurs en neppe effecten maar who cares... Er zitten mega-robots in!!! Ik heb me er in ieder geval prima mee vermaakt.

3 sterren.