• 9.370.279 stemmen

Night of the Living Dead: Darkest Dawn (2015)

Horror / Animatie | 62 minuten

Genre: Horror / Animatie

Geregisseerd door: Zebediah De Soto en Krisztian Majdik

Met onder meer: Danielle Harris, Tom Sizemore en Alona Tal

Plot Night of the Living Dead: Darkest Dawn

New York, een stad van hoop en dromen voor vele Amerikanen, ligt in puin. De straten en wolkenkrabbers die symbool stonden voor de kracht en de welvaart van de mensen zijn omgevormd tot plaatsen van horror en wanhoop. In het culturele centrum van de Westerse wereld is er nog enkel plaats voor as en bloed. Voor de weinige mensen die nog leven rest er enkel nog één droom: overleving. Zombies, de levende doden, hebben de stad overgenomen. Ben en Barbara zitten gevangen in de stad en moeten vechten om te ontsnappen aan de hordes ondoden die over de straten zwerven.

Flight Attendant (stemrol)

Air Marshall (stemrol)

Barbara (stemrol)

Maddy (stemrol)

Judy (stemrol)

Harry Cooper

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Hmm een animatie? Oké, is misschien wel leuk. Resident Evil deed het ook al eens, was wel aardig om te zien. Met animaties kun je natuurlijk veel uitbundiger te werk gaan en is eigenlijk niets onmogelijk. Mag ook hopen dat ze daar dan gebruik van maken.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Degeneration van RE was wel van lage qualiteit vergeleken met andere animaties. En het plaatje hier laat ook niet veel goeds zien, qua qualiteit. Maar we zullen zien hoe ze het aanpakken.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vraag me af wat dit voor iets gaat opleveren. Desondanks wel gaaf dat bepaalde acteurs uit de bestaande films (Joseph Pilato, Bill Moseley, Tony Todd) de stemmen gaan verzorgen.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Moet meteen aan die graphic novel reeks The Walking Dead denken.

avatar van dominion

dominion

poster is echt spuuglelijk .

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

De poster is inderdaad niet al te best, ik hoop niet dat dit betekent dat dit ook geldt voor de film. Ik ben er in ieder geval wel benieuwd naar, jammer dat er nog niet iets bekend is over een release. Ik las net dat er ook al een Night Of The Living Dead 3D: Resurrection gaat komen (alleen dat is waarschijnlijk geen animatie).

avatar van dominion

dominion

Had een keer Night of the Living Dead: Reanimated gezien en dat was ook animatie en vond er werkelijk geen hol aan het was gewoon een schande tegenover het origineel.

Dus deze sla ik maar over.

avatar van nognooit

nognooit

Een animatie film over/met zombies, daar ben ik wel benieuwd naar.

Dat dit tegelijkertijd een soort van remake(?) is van Night of the Living Dead maakt het allicht wat minder. Hopelijk geven ze er een nieuwe draai aan en word het niet een shot voor shot remake.

De poster is niet al te best inderdaad, maar dat wil ik wel door de vingers zien.

avatar van akira124

akira124

tsja, wat dit weer moet worden......

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Haha Dat dit gemaakt wordt. Waar te beginnen? 5 jaar geleden blijkbaar al een bericht achtergelaten. Weinig vertrouwen in uitgesproken en dat blijkt (meer dan) terecht. Ik heb niet de behoefte om er al teveel research in te stoppen, maar ik dacht ergens gelezen te hebben dat De Soto een hele andere stijl in gedachte had, maar deze film eigenlijk compleet is verwaarloosd (sommige acteurs wisten in 2012 al niet meer van dit project af....LOL) door diverse ''partijen'' en dan eindig je met dit. Het ziet er, geen grap, uit als een PS2 game. 0,0 details in de textures (het zijn gewoon egale vlakken), geen geanimeerde gezichten, súper achterhaalde ''flashy'' effecten en, ondanks aardig wat grote namen (Todd, Harris, Moseley) middelmatige voice-acting. Een complete ramp van een film zien? Hier is 'ie!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ooit gehoopt op een uur lang die vervelende verhaallijn-filmpjes die opdoken tijdens het spelen van Resident Evil 2 op de Playstation? Dan is Night of the Living Dead: Darkest Dawn iets voor jou. En de film heeft meer gemeen met Resident Evil 2 dan enkel zombies; ook de animaties in deze film lijken rechtstreeks uit het computerspel uit 1998 te komen.

Het idee klonk niet eens zo gek; een geanimeerde remake van Night of the Living Dead met stemmen van bekende horroracteurs, waaronder acteurs die al eerder in de franchise zaten, zoals Tony Todd en Joseph Pilato. Maar los van het feit dat bekende namen uit de horrorwereld de stemmen inspreken heeft Night of the Living Dead: Darkest Dawn geen enkel bestaansrecht. In de meest kneuterige animaties zien we het bekende verhaal van Barbara (Danielle Harris uit de Halloween sequels). Haar broer Johnny is ditmaal niet met haar mee op de begraafplaats, maar hangt aan de lijn. Bill Moseley (die de rol van Johnny ook speelde in de 1990 versie) kwam opdraven voor twee dialoogzinnen, waaronder de bekende 'They're coming to get you, Barbara'. In principe hadden ze die ook gewoon uit de oude film kunnen halen.

Daarna ontmoet Barbara Ben, net als in de 1990 versie vertolkt door Tony Todd. Waarom hij de helft van de tijd fluistert en men steeds inzoomt op zijn steevast halfopen ogen is mij een raadsel. Ook de Coopers (waaronder Joe Pilato uit Day of the Dead als Harry) en Tom en Judy komen erbij en dan is het pixelfeest compleet. Maar er zijn ook verschillen met het origineel: Zo speelt dit zich af in de stad en niet het platteland, krijgen sommige personages een flashback en verlaat men op een gegeven moment zelfs het huis. Maar het grootste verschil is toch wel dat in tegenstelling tot de vorige verfilmingen deze verfilming eruit ziet als een 60 minuten durende foutmelding van Windows.

Ergens is het geestig, maar het is eigenlijk vooral beschamend. Je ziet aan de gezichten van de personages niet eens wie er nu een zombie is en wie een normaal mens; ze kijken allemaal als halfdode, zielloze figuren. Desondanks is het niet eens de meest belabberde versie van Night of the Living Dead die ik ken. Die eer gaat nog altijd naar de 2006-versie van Jeff Broadstreet.

1,5 sterren.