• 9.377.538 stemmen

Met onder meer: Veerle Dobbelaere, Wine Dierickx en Aline Van Hulle

Gesproken taal: Nederlands

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Smoorverliefd

De eigenwijze veertienjarige Eva gunt ons een speelse kijk in de muizenissen en amoureuze lotgevallen van zichzelf, haar zus, moeder en tante. Vier chaotisch-grappige sterke vrouwen die samen onder één dak leven en elk op hun eigen manier op zoek zijn naar 'love, peace and happiness'. Of hoe een verpletterende kus in de regen of een gedeelde smoothie je leven kunnen veranderen...

avatar van Groznyy

Groznyy

Een flauwe film. Zowat iedereen gaat naakt, zo vaak zelfs dat het je eigenlijk niet meer boeit. De ontgoocheling is echter dat Marie Vinck NIET all the way gaat. Ik zag een oud aandoende Veerle Dobbelaere, heel wat moppen die niet doorkwamen en vooral géén verhaal.

Enkel Koen De Graeve zorgde voor een zeldzame komische noot. Geen film om euro's voor neer te tellen om te bekijken in de cinéma.

avatar van RickZ

RickZ

Belgisch romantisch komediedrama over niets anders dan gezeur over verliefdheid. Meestal slaat een titel op een (subtiel) detail uit een film, maar deze film kan je dus idd samenvatten in 1 woord. Als titel had beter 'SAAI!' gekozen kunnen worden, die dekt ook de gehele lading. ONINTERESSANT had ook gekund.

avatar van Elineloves

Elineloves

Wie, wat, waar, wanneer.

Het begon met verwarring. Sprak dat kind nou echt over de goede seks van haar mama met een (getrouwde) oudere man? Seriously? Ik hoopte dat ik het verkeerd begrepen had, maar helaas.

En vanaf dat punt begint het langdradige geneuzel inderdaad. Een hoop gemekker, geschreeuw, gejank en dan vooral proberen om 'luchtig' te blijven. Juist. Vooral telkens zinnen als: 'Papa heeft een serieus drankprobleem en mama een affaire' en 'Ik sliep elke nacht bij mijn mama om haar te troosten' er doorheen gooien. Dat maakt het stukken vrolijker.

Nee, ik zou er bijna spontaan gedeprimeerd van worden. De vrouwen zijn helemaal niet chaotisch-grappig en sterk, maar eerder vervelend en boring. Koen viel nog enigszins mee, hij wist nog wel een beetje mijn aandacht er bij te houden. Helaas kwam telkens die irritante voice-over er tussen met haar getetter.

Géén Nederlandse remake, alstublieft!

avatar van Aapje81

Aapje81

Leuke en creatieve film met niet onaardige dialogen en een mooie Wine Dierickx. Enig nadeel is dat het af en toe erg toneelachtig is en een beetje langdradig. Maar het overacteren en het plezier waarme de film gemaakt is maakt veel goed.

Erg leuk

avatar van BBarbie

BBarbie

Mislukte poging van Hilde Van Mieghem om een romantische komedie te maken. Het acteerwerk is over de hele linie ondermaats en de kwaliteit van het verhaal is omgekeerd evenredig aan het aantal blote borsten, dat voorbij komt. Bepaald geen reclame voor de Vlaamse filmindustrie.

Eén ster voor de dappere poging van Marie Vinck (Michelle) om er toch nog wat van te maken +

één ster voor de kleine bijrol van good-old Jan Decleir.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuk filmpje. Het heeft een beetje een sfeertje a la "Love Actually" maar toch is het ook weer heel anders. De humor is in ieder geval veel scherper. De vrouwen in deze film zijn wel heel bijzonder. De manier waarop moederlief en tantelief hun liefdesleven bespraken met de dochters vond ik wat vreemd. Misschien had dit grappig moeten zijn maar ik vond het alleen maar bizar.

Het verhaal is niet zo heel bijzonder maar toch kon ik de karakters wel waarderen. Af en toe lekker over de top dramatisch. Dat maakte het geheel wel grappig om naar te kijken.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Smoorverliefd is een film die veel filosofische vragen bij me teweegbracht:

- Is in het echte leven iedereen zo promiscue en geobsedeerd door seks als de personages in de film en is het dus bijgevolg normaal dat je een halfuur nadat je iemand kort ontmoet hebt in de fietsenstalling, er al mee ligt te rollebollen, of ben ik het die abnormaal is?

- Kan ik niet meer lachen, of is deze film echt pijnlijk ongrappig?

- Waarom acteert iedereen zo gemaakt en onrealistisch als in een reclamespot voor Activia?

- Waarom leent het kruim van het Vlaamse acteergilde (Koen De Bouw, Koen De Grave, Veerle Dobbelaere, Marie Vinck, Marc Van Eeghem...) zich aan een film waarvan het scenario met haken en ogen aaneenhangt, de meest tenenkrommende dialogen in jaren bevat en absoluut nergens heengaat?

- Waarom blijft de Vlaamse regering inspiratieloze projecten als dit subsidiëren met ons belastinggeld?

- Kan een zwaluw een kokosnoot dragen?

- Waarom zijn alle dingen in deze film die niét vreselijk irritant zijn (de kitscherige sterrenhemels, de ingebeelde berichten op schermen, de muziek) zo nadrukkelijk gestolen van Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain?

- Waarom ziet de regen er zo kunstmatig uit in deze film?

- Waarom is Hilde Van Mieghem nog altijd niet opgenomen in een gesloten psychiatrische instelling om haar zieke geest te laten behandelen?

- Waarom heb ik deze drammerige flutfilm tóch gekeken, terwijl ik na De Kus nochtans plechtig had gezworen nooit meer een film van Hilde Van Mieghem te bekijken (en dat contract met mijn bloed had ondertekend)?

avatar van Film Pegasus

Ik ben dan misschien niet het doelpubliek, maar heb toch wel enigszins geamuseerd met deze film. Het heeft het gehalte van een Amerikaanse romcom, maar dan wel stijl Bruce Almighty of zo (wat er qua verhaal verder niets mee te maken heeft). De cast is sterk genoeg om er iets van te maken en dit is gewoon een rit vol liefde, seks en relaties. Met enkele mooie visuele dingen erin, enkele vleugjes humor en vooral veel levensgenot en boeiende figuren. De dialogen zijn nogal wisselvallig. De ene keer beste wel pittig, de andere keer weer te cliché.

Smoorverliefd heeft z'n publiek en stijgt nergens bovenuit. Leuk om een keer te zien maar nooit een echte topper, al pretendeert het dat ook nooit echt te zijn. Genieten gewoon, meer niet.

avatar van Movsin

Movsin

Beneden alles. De openingsfilm op het Filmfestival van Gent in 2010. Hmm...

Kon er geen touw aan vastknopen. Het bla-bla van de acteurs in een onwezenlijke plot is meermaals niet te verstaan.

avatar van K. V.

K. V.

Deze romantische komedie bekeken en niet echt verrassend, maar kon er wel mee door. De film sprong er visueel wel nog uit. Met de cast was er niks mis mee.

Niet waw, maar ook niet slecht.