• 9.373.531 stemmen

Joan Rivers: A Piece of Work (2010)

Documentaire | 84 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Ricki Stern en Anne Sundberg

Met onder meer: Kathy Griffin

Plot Joan Rivers: A Piece of Work

Joan Rivers begon haar carierre als stand-up comedian in de vroege 60'er jaren in een tijd dat vrouwelijke komedianten zeldzaam waren. Na diverse jaren gewerkt te hebben in nachtclubs voor afstandelijk publiek wordt ze in 1965 gevraagd voor de Tonight Show van Johnny Carson waarna ze één van de meest succescolle komedianten van het land wordt. Sindsdien heeft ze opgetreden in verschillende talkshows, diverse succesvolle boeken geschreven, een film geregisseerd, een sieradenlijn opgezet en een druk schema van persoonlijk voorkomen bijgehouden, vastberaden om in beeld te blijven in de wispelturige wereld van de showbusiness. De filmmakers Ricki Stern en Annie Sundberg volgen Rivers in een typisch veelbewogen jaar van haar leven. Ze bieden een kijk achter de lach van een vrouw als ze worstelt om in beeld te blijven, werkt aan nieuw materiaal, een one-woman show lanceert in het Verenigd Koninkrijk, deelneemt aan een reality TV show en nadenkt over haar carierre in de show business op de leeftijd van 75 jaar.

avatar van ibendb

ibendb

Joan Rivers is een van die legendes waar ik als kind beschamend weinig van te zien heb gehad. Misschien lag het aan mijn late coming-out, misschien aan het conservatieve dorpje waar ik opgroeide, misschien aan het feit dat stand-upcomedy nooit honderd procent mijn ding was.

Toch was ze een icoon. Haar humor is zo scherp en snel, nooit echt beledigend en zo verdomd hilarisch. Ik zat tijdens deze documentaire schaterlachend in mijn handen te klappen.