Genre: Komedie / Drama
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 17 februari 2011
Bekijk via CANAL+
Plot Pizza Maffia
Bram is goed bevriend met zijn neef Haas. Faris, de oom van Haas runt de pizzeria van Brams vader. Wanneer Brams vader slaande ruzie krijgt met Faris, begint Faris zijn eigen pizzeria aan de overkant van de straat. Een ware pizzaoorlog ontstaat en Bram en Haas komen hierin lijnrecht tegenover elkaar te staan.
De filmdistributeur zegt Comedy Drama Actie
Ik heb de genres even aangepast.
Minotaures
Ah eindelijk... Ik werd gevraagd of ik hieraan mee wil doen (een kleine scène), maar had wijselijk geweigerd.
Ik ga dit niet in de zaal zien, ik wacht rustig af wanneer die op film uitkomt. Zal toch niet zo lang duren, lijkt mij.
Danovic
Ik heb deze film in de bios gezien. 4 a 5 mensen liepen geërgerd de zaal uit bij een al niet al te hoge opkomst.
Ik vond de film wel grappig, maar voor acteertalent hoef je het niet te doen.
Ik geef deze film:
weaselweasel
tim oliehoek blijkbaar een eendagsvlieg. Een aardig film en voor de rest houdt het op.
Daar kun je eigenlijk weinig over zeggen, behalve dat 't wel lekker geproduceerd was.
Tim Oliehoek is gewoon de nieuwe Johan Nijenhuis. Redelijk domme verstand-op-nul films die gewoon geld in het laatje moeten brengen.
FunkStarr
- 1922 berichten
Lijkt mij de zoveelste Schnitzelparadijs-achtige multiculturele romcom met stoere mocro's en een mooi Nederlands meisje. Met dit keer ook nog wat actie (in de trailer gaat zo ongeveer elke 10 seconden een scooter onderuit). Harrrrd man, wallah...
Het is toch best droevig inderdaad. We lachen er wel om, maar eigenlijk is het om te huilen.
Barrie vd Laan
hoog gemiddelde:P. vast een goede film
crimedevil
Ik vind Tim Oliehoek een waardeloze regisseur.
Vet Hard vond ik ook echt een waardeloze film, van mijn part maakt hij nooit meer een film!
Nycos
Tim Oliedom kan maar beter vakken gaan vullen bij de Appie, daar heb je ten minste nog iets aan als klant.
james bond01
HOU toch op met mensen voorliegen, je mocht figureren dus ergens in eens scene langs lopen geen hond die je had gezien!!
SuperSideSwipe
Gemiddeld niveau uit de greep Nederlands / Marokaans komedie actige werkjes.
Een slag onder Z.Z. Habibi, Schnitzelparadijs etc.. maar ik vond hem best pruimen.
Veel dunner als dit komen de verhalen niet, dus wees daar op voorbereid, uitsluitend aan te raden voor mensen die de eerdere NL / M komedies konden waarderen, daar dit zeker geen hoogvlieger is in het genre hoef je geen aangename verassingen te verwachten.
Donkerwoud
Ontzettend jammer als de ogenschijnlijk frisse wind met ''Vet Hard'' een niet noemenswaardig briesje blijkt te zijn. Ik gun het Tim Oliehoek van harte om zijn pulp-films te blijven voortzetten.
tukkerstein
Gisteren gezien. Lachen omdat het zo slecht is. Camerawerk, montage, actie en aankleding van de opnamelcoaties zijn professioneel, maar het script, de grapjes en het acteerwerk zijn gewoon bagger (dat laatste is moeilijk ergens aan te wijten, komt het door het slechte script of door de acteurs zelf?). Ongeinspireerde flauwe grappen die keer op keer herhaald worden. De film herhaalt sowieso elke situatie vijf a tien keer (hoeveel pizzadozen worden er door de hele film verbrand? Hoeveel zouteloze scootercrashes die allemaal op elkaar lijken zitten er in de film? In hoeveel scenes krijgen we dat ongrappige Scarface-geleuter?). Misschien moet ik ook niet al te veel verwachten van het nieuwe mocro-multiculti-genre.
Wat nog wel geinig was was om wat bekende plaatsen in Den Haag te zien, waaronder zelfs, als ik het goed heb, Pathe Scheveningen, waar ik toevallig de film ook zag.
Alleygator
Alle kandidaat Oscar-films gisteren (26-02) waren uitverkocht. Vandaar dat ik mijn heil zocht in deze film want op mijn verjaardag moest en zou ik naar de film.. Ik behoor niet tot de doelgroep (pubers) van Pizza Maffia (verkeerd gespeld) en dat maakt mijn mening er niet gemakkelijk op. Zou ik dit nou als puber wel goed hebben gevonden ? Misschien wel. Alle ingredienten waren voorradig: scheuren met scooters, vechten, een lekker blond ding en Hakim. Met het laatste te beginnen: waarom zien we hem niet vaker in een film?. Hij speelt namelijk heel naturel en komt heel charmant over. Het scheuren was mooi gefilmd. Het lekkere blonde ding ook. De aktiescenes werden zoals gewoonlijk door een stuntteam gemaakt en zagen er prachtig uit.Wel vreemd dat sommige scenes vertraagd werden weergegeven. Het haalde alle spanning uit de scene. Tja, en dan het verhaal. Dat vond ik erg voorspelbaar. Na deze film heb ik gelijk kaartjes gekocht voor wél een oscarkandidaat op een later tijdstip.
TM Scarface
Ik ging er met een niet al te veel verwachting naar toe, door de reacties hier en andere sites.
Maar ik vond het niet slecht.
Dat er wat aan het acteerwerk mist ben ik het eens, maar om dan de film meteen slecht te noemen??
De actie was daarin tegen wel goed, voor Nederlandse films(we zijn geen Hollywood).
Ik denk dat velen hem alleen maar slecht beoordelen, omdat het (weer) een Nederlands-Marokkaanse(multiculti) film is(beetje flauw). Ga er dan niet naar kijken.
En mensen die uit de zaal lopen heb ik al helemaal niets van gemerkt (misschien, omdat ik in Amsterdam was).
Wat is wel wat aan de slechte kant vond was de Tony Montana aka Scarface imitaties. (nee, niet omdat ik Scarafce een goede film vindt.)
Ik heb me vermaakt.
Actionfreak
Bleh, ik kan echt niet tegen dit soort oliedomme nederlandse producties, ja het zal het goed doen bij het publiek dat geen research doen voordat ze naar een film gaan. Maar serieus asljeblieft stop hiermee!
N23
Een standaard film, erg clichematig, slecht geacteerd door de bijrollen en de antagonist. Het is duidelijk voor de doelgroep '12-16jr van Zuid/Noord-Holland. En de allochtone doelgroep.
De scooter achtervolgingen waren goed en mooi gedaan. De one-liners echter...
Ik vond het geen goede film, ik had er ook niet veel van verwacht. uhm...
2-2,5* maar ik rond hem toch af naar beneden.
mennovanholland
aan gezien dit dezelfde maker is al 'spion van oranje' verwacht ik niet veel goed of eigenlijk helemaal niks goed maar ik ga hem kijken als die uit is op DVD...
Quido
Hollywood in Den Haag; niet alleen qua cinematografie, editing en production design, maar ook qua verhaalopbouw en emoties. Desalniettemin verrassend innemend en sympathiek.
Warry Grobben
Heb hem in de bioscoop gezien, daar mijn zoon daar grag naar toe wou.
Is geen hoogstaande productie, maar best wel vermakelijk. Film kijk je voor vertier en dit is een film waar niet de meeste euro's voor zijn uitgetrokken, en dan moet je ook niet teveel hiervan verwachten.
Scooterscenes leuk gefilmd en verhaal is grappig, niet spectaculair.
Leuke film om een keer op dvd te zien op verveelde zondagmiddag.
brood
Ik heb mij vermaakt met de film. Geen hoogstaand talent, beetje onwaarschijnlijk verhaal, maar van een voldoende niveau om een gezellige tijd te hebben.
IcU
Met deze film toont Tim Oliehoek helaas aan dat zijn debuut film 'Vet Hard' niet meer dan een toevalstreffer was. De film heeft aantoonbaar last van gebrek aan inzicht en laag kwalitatief vermogen. Waar het camerawerk stijlvol en inventief is, weet de montage dit volledig te verzieken. Daarnaast heeft deze prent een wankel en mak scenario waarmee volledig op safe gespeeld wordt. Deze film is een jammerlijk voorbeeld van makkelijk scoren, want het publiek wat hier op af moet komen hoeft ook vrijwel niet serieus genomen te worden. Dialoog was van een bedroevend niveau. Daarentegen steken de actie scènes prima in elkaar, maar na 3 scooter achtervolgingen weten we het wel. Gebrek aan variatie en creativiteit laten dus een leeg gevoel achter, en weten op geen manier nog enige toevoeging te brengen. Nee, dit is geen uithangbord voor de Nederlandse film.
En daarbij: 'Ik ben Tony Montana! You talkin' to me?' Goed zo, jongens

gauke
Na Spion van Oranje weer een belabberde film van een bedroevend niveau van Tim Oliehoek: onvolwassen, fantasieloos, afgekeken, ongeloofwaardig, clichématig, vlak en ongelooflijk braaf.
bounze
Iedereen die zegt dat dit een slechte film is, snapt niets van humor. Deze film krijgt 5 sterren van mij. Ik heb me er mee vermaakt.
HoRRoR-Freak23
vond em wel lache hoor
niks mis mee. op het acteren na,
maargoed, kijkt lekker weg

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'