• 9.377.356 stemmen

Met onder meer: Iliass Ojja, Mamoun Elyounoussi en Sallie Harmsen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 17 februari 2011

Plot Pizza Maffia

Bram is goed bevriend met zijn neef Haas. Faris, de oom van Haas runt de pizzeria van Brams vader. Wanneer Brams vader slaande ruzie krijgt met Faris, begint Faris zijn eigen pizzeria aan de overkant van de straat. Een ware pizzaoorlog ontstaat en Bram en Haas komen hierin lijnrecht tegenover elkaar te staan.

avatar van Elineloves

Elineloves

Phoe. Nee, dit was helemaal niks natuurlijk.

Wat een vervelende, oninteressante personages. Allemaal van die grote stoere praatjes, ze lullen veel maar zeggen dus werkelijk niks. Vooral die smallere vent (ik ben de namen blijkbaar al verdrongen) die denkt dat hij Tony *fucking* Montana is, heeft meerdere malen voor tenenkrommende momenten gezorgd. Die andere, neefjelief, bleef me maar herinneren aan 'Het Schnitzelparadijs', al kon ik hem daarin veel beter waarderen dan hier.

Een echt verhaal is er niet. Je ziet een paar klote geintjes uitgehaald worden om elkaar het leven zuur te maken, wat scooterraces. Maar vergeet niet: dat is natuurlijk ontzettend stoer.

De gekwelde en arrogante blikken zijn niet meer weg te denken uit deze film. Volgens mij hebben de acteurs inderdaad grootheidswaanzin en is het niet alleen gespeeld dat ze zich identificeren met 'Tony Montana', want terwijl de knulligheid en de onervarenheid van het beeld spat, lijkt het alsof zij denken dat ze geweldig en groots zijn. Als het nou had geleken dat ze zichzelf niet zo serieus hadden genomen, prima, maar dit was echt om jeuk van te krijgen.

Brrr.

avatar van DV1984

DV1984

Danovic schreef:

Ik heb deze film in de bios gezien. 4 a 5 mensen liepen geërgerd de zaal uit bij een al niet al te hoge opkomst.

Dat zijn er niet veel! Maar goed dat ik deze dan niet in de bios heb gezien!

Hoeveel van deze multiculturele aso comedy's moeten er nog komen??? Waarschijnlijk ook nog gefinancieerd door overheidsgeld! BAH! In de film zie je messzwaaien, banden leegsteken oftewel een zeer opvoedkundige voorbeeld video voor jonge moslims! Ze kunnen beter eens een mocro film maken over hoe het wel moet!

avatar van ken1976

ken1976

Aardig filmpje maar haalt lang niet het niveau van Shouf ,shouf....

helaas 2,0 sterren ...voor deze middelmatige mocro film!!!

avatar van stinissen

Geslaagde productie in de stijl van Shouf Shouf Habibi! (2004) ik heb me geen moment verveeld en samen met m'n gezin hadden we een geslaagde avond.

avatar van robertus65

robertus65

Vind ik niet mijn favoriete genre, deze multiculti actiekomedie. Gelachen heb ik nauwelijks, verder zat het vol stereotype en rolbevestigende vooroordelen. Weinig verrassend dus allemaal, deze zoveelste variant hiervan.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Stupide film van Oliehoek....die zijn werk als regisseur om mijn part wel aan de wilgen kan hangen....De films die nà Vet Hard kwamen...waardeloos.
Zo ook dit wanproduct.
Zonde voor `t huurgeld...

Die halve * is `t em alleen voor `t geinige verhaal, maar de acteerprestaties zijn uiterst slecht te noemen.
Vooral de neef van Ibram.....Ja, teveel Scarface gezien...met zijn quotes.
En, ik snap ook niet wat Oliehoek bezielde om scooters zo stoer te laten lijken.....nu is de jeugd nòg gevaarlijker, om te zien of ze een wheely kunnen maken op een scooter.
Lekker veilig...en dan ook nog in een tunnel met eenrichtingsverkeer.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een wan productie van de bovenste plank. Totaal geen humor zoals in de Spion of Vet Hard.

Deze valt op alle vlakken heel erg tegen.

Nou moet ik zeggen dat ik het acteerwerk van bepaalde acteurs toch wel goed vond, maar de personages waren heel erg irritant...maar dan ook wel heel erg irritant

Ik had veel meer humor verwacht in deze film, maar dat was ver te zoeken.

Nee, ik vond het toch wel zonde van mijn tijd.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

leuke familiefilm voor een regenachtige dag, meer niet...

avatar van Bilalotje

Bilalotje

Spion en deze film waren slechtste films... ooit in Nederland die ik gezien heb. Ilias, vond ik wel... betere momenten maar die Mamoun Elyounoussi kon er wel beter van maken.

avatar van Spetie

Zeer matige film dit.

Het verhaaltje is best aardig, maar de uitwerking is niet best. Op zich leent dit zich allemaal perfect voor een niet al te serieus te nemen filmpje, waarin de humor de boventoon zou moeten voeren. Humor is echter nauwelijks aanwezig, ja pogingen tot, maar die werke vaak niet of nauwelijks. Daarnaast maakt de film de fout, door op het eind veels te veel dramatiek te willen opvoeren, iets wat totaal niet past bij een film als deze.

Het enige echt vermakelijke aan de film zijn de scooterscenes, die redelijk goed geonteerd en in beeld gebracht zijn. Het gevecht tussen de twee hoofdpersonen, is dan juist weer matig gemonteerd en van een goede choreografie is daar al helemaal geen sprake.

Oliehoek kan er weinig van, dat was me eigenlijk na Vet hard al duidelijk, maar hiermee bewijst hij nogmaals zijn onkunde als regisseur.

avatar van Stuurloos

Stuurloos

2* voor die chick, van de film krijg ik echt een slappe..

avatar van daxclusive

daxclusive

Jammer dat de film zo slecht aangeschreven staat.

Hij is leuk, goed geacteerd en je kan er om lachen.

Voor mij 3 *

avatar van Ninto

Ninto

Wat een kots-product.

avatar van antoinetteb41

antoinetteb41

Stuurloos schreef:

2* voor die chick, van de film krijg ik echt een slappe..

geweldig

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik heb niet zo op die Nederlands Marokkaanse filmpjes. Allemaal behoorlijk over de top. Erg kinderachtig gespeeld en een erg zwakzinnig verhaaltje.

Leuk voor de Z@P Bios, maar niet voor mij.

Die vader van Brammetje mogen ze overigens per direct terug sturen naar de toneelschool. Wat een aanfluiting!

De opeenvolgende scenes waarbij de twee rivaliserende pizza groepjes elkaar lopen te naaien waren op zich nog wel grappig, maar dat was het wel!

Een welverdiende ONvoldoende!

avatar van lottelouw

lottelouw

Gooi de subsidie kraan maar dicht voor dit soort films.

te slecht!! verhaal is niet goed uitgewerkt, slecht gefilmd, te slechte acteurs. en ik krijg wat van dat gemarokaanse/turkse multiculti gedoe in nederlandse films. nu weten we het wel.

avatar van N23

N23

@lottelouw Schot in de roos. Maar wat had je hier anders van verwacht?

avatar van le-nnart

le-nnart

Wat een kansloze bagger film zeg. Zogenaamde "stoere" gasten die denken dat ze Tony Montana zijn.

Deze film is echt verspilling van belastinggeld en had beter niet gemaakt kunnen worden.

avatar van kasper95

kasper95

De film is slecht, dat is een feit.

Maar ik als je de film kijkt, en er helemaal niks van verwacht valt het nog wel mee. Het verhaal is wel oké.

maar onze neppe Tony Montana mag er van mij uitgeknipt worden. Wat een baggerpersoon.

avatar van filmamator

filmamator

Slecht verhaal dat nergens over gaat. Personages waren cliché en de acteerprestaties waren slecht evenals de dialogen. Scooterscènes waren nog wel enigszins vermakelijk maar daar blijft het dan ook écht bij. Snel vergeten.

Slecht.

avatar van Tezza

Tezza

Ik vond het voor een Nederlandse film, gewoon een goede film.

Er waren wel een paar mindere stukken maar ook wat betere,

en hoe ze het verloop van de film hadden neergezet vond ik ook goed gedaan.

dit is dus een leuke film om thuis op de bank te kijken, maar meer ook niet dus daarom 3 sterren.

avatar van Dominootje

Dominootje

Vanwaar 3. Laat ik dat eerst maar uitleggen,. Ik baseer dit met het idee dat ik van te voren al geen hoge verwachtingen had.. Dus een 5 zou bij mij nooit een 5 kunnen worden als in grandioos/perfect..

Al met al zaten er genoeg grappige stukjes in. Tuurlijk het blijft een voorspellende film, maar moet kunnen!

Men die betere kwaliteit film wil zien, Rabat, blijkt een aanrader te zijn! Persoonlijk nog niet gezien!

avatar van Hannes791

Hannes791

wat onthutsend zwak is deze film. Wil ik geen woorden aan vuil maken.

Sallie Harmsen is het enige lichtpuntje

avatar van elayz

elayz

Ondanks de slechte reacties hier, toch gekeken, en het is mij prima bevallen! grappig verhaal, met voldoende grappige stukjes!

goede wegkijkfilm, zonder al te veel denken kan je het hele verhaal volgen.

avatar van elayz

elayz

@ Stuurloos

op mokkels.nl krijg je meer te zien van d`r

avatar van kingland

kingland

Wanneer leren die Mocro's eens normaal Nederlands praten ! Ik erger me rot aan dat vreemde accent !

avatar van coenta010

coenta010

Slechte nederlandse B film.

avatar van Number23

Number23

Gemiddeld filmpje met simpel verhaaltje en matige acteurs. Ik geloof gewoon niet dat die neef opeens een gruwelijke hekel heeft aan de hoofdpersoon. Zal wel iets met traditie te maken hebben ofzo, niet echt boeiend

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Zwakke film.

Met name de langdurige achtervolgingen op de scooter hingen mij op een begeven moment de nek uit. Het verhaal is matig.

Acteer prestaties vond ik nog meevallen, vond ze niet opvallend slecht.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Kon erger.

Ik heb het boek een paar jaar geleden gelezen voor een boekverslag en vond het toen al aardig macho overkomen en a-Hollands, maar deze uitwerking beviel me eigenlijk een stukje beter. Hoewel het dood zonde is dat Nederland in dit soort projecten investeert, kunnen we er dan maar beter het beste eruit halen en Tim Oliehoek, hoe Hollands wil je het hebben, heeft zijn best gedaan.

Film moet het hebben van de korte speelduur, de actie scènes (vooral de wedstrijdjes waren redelijk spannend te noemen) en de voor een tiener film toch wel diepgang in vooral het karakter Haas. De film gaat vooral over de waarheid naar jezelf toe te trekken en omgaan met stress en onderlinge strijd tussen de families. Bram is alles behalve iemand die ik in een vliegtuig zie, een blond vriendinnetje zie hebben en een zaak zie runnen, maar ach. Hij doet het aardig, al gaat het niet verder dan Spangas-acteren.

Film houdt zich redelijk aan het boek vast, wat natuurlijk zijn minpunten kent omdat sommige delen best interessant zouden kunnen worden maar daar de film totaal mis plaatst. Zo had ik heel graag de confrontatie gezien met Haas en zijn zijn echte waarheid, dan hadden de jongere kijkers er wellicht nog wat van kunnen leren. Uiteindelijk dus zinloos vermaak.

Muziek en overige beelden (dus niet de race-scènes) waren erg slecht of te goedwillig naar het publiek toe. Misschien dat de film te veel in de smaak probeert te vallen, waarom iedereen te geforceerd zit te kijken, want naast het oppervlakkige verhaal, de uitzichtloze uitwerking en de belachelijke acteerprestaties is het een best aardig filmpje voor tussendoor. We kunnen slechter...

2 sterren omdat ik het gek genoeg beter vond dan het boek, de actie scènes oké waren en het personage Haas toch wat diepgang heeft (al wordt dit belachelijk afgewezen in een ''wat dan''-ruzie met Bram)