• 9.377.091 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Robert Lieberman

Met onder meer: George C. Scott, Catherine Zeta-Jones, Tim Curry

Plot Titanic

Ruim 2000 passagiers uit alle rangen en standen van de maatschapij, van miljonairs tot dieven, mogen als eerste mee op het schip 'Titanic'. Iedereen is ervan overtuigd dat het schip de grote reis gaat volbrengen, maar dan gebeurt er iets vreselijks.

neo

beter te kijken dan de cameron's titanic.

avatar van hugohei

hugohei

Ik weet niets van deze film. Met Tim Curry, nota bene ! Van de Rocky Horror Show !

Weet iemand hier meer van te vertellen ?

wat wil je weten?

avatar van hugohei

hugohei

Waarom die twee films vrijwel gelijktijdig uitkwamen. Waarom is deze beter dan de andere ? Wat zijn de verschillen in aanpak ? Minder romantiek ? Realistischer ? Minder smeltjus-muziek ? Goed gespeeld ? Door wie ?

neo

geen idee waarom die twee vlak na elkaar werden gemaakt. ik vind em beter omdat er in deze film veel beter geacteerd wordt (george c. scott, catherine zeta jones). beide heben zo'n beetje dezelfde aanpak met ook een paar belangrijke scenes die hetzelfde zijn. maar deze film heeft meer diepgang en is een soort van karakterstudie van de mensen aanboord. de romantiek lag er naar mijn mening veel minder dik bovenop dan in cameron's versie. tuurlijk is cameron's versie technischer beter, maar deze versie heeft toch nog best goeie effecten. de effecten waren van een niveau waardoor de film nog redelijk geloofwaardig overkwam. muziek kan ik mij niet herrineren. nog even over tim curry: er zat een soort nog een onzinnig plotje tussen met tim curry wat totaal niet boeide en ik vond em ook heel slecht acteren.

avatar van lorelei

lorelei

is deze film ook te huur of te koop ergens? Ik had eigenlijk nog nooit van deze film gehoord. Ja alleen van die stomme make-up reclame.

avatar van stinissen

kunt hem gewoon bij de makro kopen 10 €

avatar van Quido

Quido

Ligt nu ook bij de FRS voor €9,99.

avatar van Quido

Quido

Wat was eigenlijk het budget van deze film?

Je zag vaak dat het gewoon met de computer was gemaakt.

avatar van miss_suus

miss_suus

ik had geen idee dat deze film bestond!! echt nog nooit over gehoord en nergens in de videotheek gezien!! hmzz ik ben er wel benieuwd naar.. dan kan je teminste de 2 versies met elkaar vergelijken

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

"maar dan gebeurt er iets vreselijks" hmmm wat zou dat toch eens zijn??

avatar van mikoz

mikoz

hmzz .. eerlyk gezegd wist ik niet dat er een soort gelijkwaaridge titanic bestond .. ook uit de jaren 90'' met topacteurs..

je kan wel zien dat meer mensen dat niet weten als je kijkt naar de 28 stemmen ..

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Kreeg de video ervan bij een maquette van de Titanic. Teken da ze het niet verkocht kregen.

avatar van Torn@do

Torn@do

Nog nooit van deze film gehoord, issie dan beter dan de versie van 1997, ik vind zelf namelijk die van 1997 met Kate Winslet en Leonardo Di Caprio vet tof.

avatar van dmoie-master

dmoie-master

m het liefdesverhaal kijkt die van 1997 als je waarheidsgetrouw kijkt die van 1996 ikke beide...

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

vond deze heel mooi gemaakt, en o zo zielig, hoef hem ook niet meer te zien, 1x is genoeg, want toen ik hem zag moest ik er om huilen,

toch een 3,5* al hou ik meer van horror of comedy

avatar van Flipman

Flipman

Ik vind deze versie ook erg mooi, er komen wat meer jistorische feiten in voor dan in die van James Cameron. In die van Cameron wordt toch iets te veel gefocust op dat slappe twee drollen en 'n stuiver liefdesverhaaltje!

Drie en 'n half, de effecten waren natuurlijk minder dan in Cameron's Film, maar slecht durf ik ze niet te noemen. Die in die droom waren wel een beetje vaag.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Lijkt me wel een zeer interessante film, ga ik maar eens bekijken (eerst zoeken natuurlijk).

avatar van dmoie-master

dmoie-master

Wel ik heb er verschillende versies van gezien de versie uiut 1953 Titanic met Audrey Dalton, Robert Wagner enz die binnekort verkrijgbaar is op DVd, A Night To Remember 1958, Titanic 1996(deze film met Zta Jones) en de versie uit 1997. Ik vind deze film niet zozeer beter omdat de decors enz niet echt waren zoals aan boord van het schip en dit viel op in de gangen van hetschip. Er is een verschil met de versie uit 97 vind ik persoonlijk, en dat is dat in de film uit 1997 een verhaallijn werd gespeeld met enkle historische karakters(Molly Brown, Kapt E.J Smth, Thomas Andrews) en in deze film verschillende verhaallijnen zowel fictief(Isabela Paradine gespeeld door Zeta Jones) & historische karakteres(Molly Brown, De Strousses, De Alissons, De Astors die zich allrmaal aan boord bevondnen), In de film uit 97 zie je ook niet zozeer historische feiten en in deze wel maar binnenkort komt er een 4-DVD Collectors DVD uit van de 97.versie met verwijderde scenes die historische feiten weergeven bezoek de site van de film en je ziet wat ik bedoel bij deletted scenes. Dus de versie uit 97 is qua technieken beter en decors enz maar deze historische gezien dan weer beter dan die uit 1997 maar deze is noiet zo goed als de versie uit 58. Ik verkies vooor een mooi verhaal die uit 97 en voor het waargebeurde gedeelte deze film ik heb ze namelijk beide op VHS en DVD. Ook ga ik uiteraard de versie uit 53 kopen en de 4.DVD editie uit 97.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ondergewaardeerde Titanic film. Vond hem erg leuk, bijna net zo leuk als de beroemde met Leonardo DiCaprio. Als er betere special-effects waren en er meer zou worden laten zien over het zinken, had ik hem zeker een 5 gegeven.

*4,5

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Hmm zou deze graag willen zien maar waar kan ik deze vinden?

avatar van matthijs_013

matthijs_013

ll_Sparrow schreef:

Hmm zou deze graag willen zien maar waar kan ik deze vinden?

Hij is vaak aangeboden op de Nederlandse eBay en marktplaats en vaak op rommelmarkten (maar dat laatste is natuurlijk niet gegarandeerd, maar ik zie ze veel voorbij komen). In winkels heb ik ze eigenlijk nog nooit gezien. De enige winkel waarvan er wel een kans zou zijn dat die hem heeft lijkt me dan toch wel V&D

Hallo iedereen.

Kan iemand mij uitgebreid het verhaal van deze film geven a.u.b.?

heel mooie film.

je kan de special-efecten heel hard zien, maar toch een heel mooie film.

beter te bekijken dan camerons-film (maar dat komt zeker omdat ik die van cameron al kijk van toen ik heel klein was )

meer waarheidsgetrouw dan camerons-film, maar camerons-versie heeft ook veel waarheid.

deze film is zeker de moeite waard om te zien

avatar van jasha

jasha

Was goed te bekijken en verschilt met de titanic van cameron vanwege het feit dat het zinken van de titanic centraal staat terwijl het bij cameron minder het geval was. werd in veel landen in twee delen uitgezonden, het eerste deel gaat tot de eerste minuten na de aanvaring met de ijsberg, het tweede deel hoef ik dus niet te vertellen wat er gebeurt

Special effects zijn wat minder en het lijkt op een national discovery channel documantaire, maar het acteren en natuurlijk het verhaal van de titanic maken heel veel goed 3 sterren

avatar van iilSe

iilSe

iilSe schreef:

(behalve leonardo natuurlijk )

ja er is een groot verschil!

de Titanic van james cameron is realistischer, enz....

in de film van 96 gaat het niet alleen om 2 geliefden die er alles aan doen om samen te blijven maar ook over de mensen die echt op de Titanic hebben gezeten (denk maar aan : molly brown, john jacop astor, de allisons, enz....)

in de film van 96 zie je ook alleen maar computerbeelden van het schip die heeeeel hard opvallen.

het is wel een mooi drama, maar spijtig dat ze de stukken film van de allerlaatste momenten van de Titanic in elkaar laten overgaan.

de film is wel een aanrader om te zien en zeker als je de verhalen van de "echte" passagiers wil weten en zien.

ik hoop dat je teweten bent gekomen wat je wou weten : )

groetjes jefke_1312

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

weer een titanic deeltje wel wat lomper

2.5***

avatar van keoma

keoma

deze film moet helaas opboxen tegen titanic van cameron waarin de special effects en vooral het liefdes verhaal tussen di caprio en winslet beter uit de verf komen .in deze film lopen er meerdere verhaal lijnen door elkaar van verschillende mensen.het verhaal in deze film vind ik realistischer dan in de cameron versie.maar in zijn geheel gezien is de cameron versie beter toch 3.05 waard

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

iilSe schreef:

Ja nu je het zegt.
In titanic(James Cameron) zijn er veel gelijkeissen met deze film.
Zoals:Mr Murdock die enkele pasagiers dood schiet en vervolgens zelfmoord pleegt.

De adel
Het orkestje dat bleef spelen en
Mr Lowe die zich kwaad maakt op Bruc Ismay(Bij titanic van Cameron is dit een verwijderde scéne

zou het kunnen dat James Cameron hiernaar gekeken heeft??