• 9.374.502 stemmen

Met onder meer: Serhat Mustafa Kılıç en Dolunay Soysert

Gesproken taal: Turks

Releasedatum: 15 april 2010

Plot Veda

Tijdens hun kindertijd in Selanico worden Mustafa Kemal Atatürk en Salih Bozok hechte vrienden. Ze vechten vervolgens in dezelfde oorlog en hun vriendschap wordt door de jaren heen steeds hechter. Atatürk besluit vanwege zijn idealen op te komen voor het Ottomaanse rijk en wordt uiteindelijk de beroemde commandant die een generatie aanvoerde en inspireerde. Het verhaal wordt verteld door de ogen van zijn beste vriend Salih.

Zübeyde Hanım

Mustafa Kemal Atatürk (57 yaş)

Mustafa Kemal Atatürk (6-7 yaş)

Mustafa Kemal Atatürk (14-17 yaş)

Salih Bozok (30-57 yaş)

Cemal Efendi

avatar van karamanoglu1981

karamanoglu1981

Het Feit Dat Mustafa Kemal Zich Richtte Op Westerse Ideologie, Heeft Voor Zijn Ondergang Gezorgd En Die Van Turkse Natie.. Turken Hebben Eeuwen Lang Geleefd Met Islamitische Normen En Waarden.. Als Je Dat Afpakt Van Het Volk, Betekend Dat Ondergang.. Kijk Maar Hoe Chaotisch Is In Turkije, Terwijl Ottomanen 600 Jaar Lang Prima Hebben Geregeerd.. Mustafa Kemal Is Gekomen En Je Ziet Nu Hoe De Turkse Natie Er Voor Staat.. Hij Was Een Prima Soldaat, Maar Regeren Kon Hij Niet..

avatar van dennis00

dennis00

Het Ottomaanse Rijk is gevallen omdat de Ottomanen nog met pistooltjes vochten terwijl de Westerse landen tanks hadden en veel steviger geschut.

Het is echt niet dat na 600 jaar 1 natie, dat het door Atatürk gevallen is. Als je dat denkt, is je gedachtengang echt krom of dan heb je ergens een mening over, terwijl je de helft van de feiten niet kent. Atatürk heeft het verval beperkt gehouden en Turkije weer een toekomst gegeven.

Turkije is het modernste en welvarendste Islamitische land met uitzondering van de kleine oliestaatjes. En er is inderdaad nog veel te verbeteren. Dat verbeteringen zou meer vrijheden en verdere modernisering inhouden, niet terug naar vroeger.

Ben heel benieuwd naar de film, ga hem komende week bekijken. Ik heb ook geen hele sterke gevoelens bij Atatürk, maar hij is de grootste held in Turkije. Elke stad heeft wel een standbeeld van Atatürk, er staan er wel honderden in heel Turkije.

avatar van eminemin

eminemin

karamanoglu1981 schreef:

Waarom ga jij niet gewoon ergens in de bergen in een hol wonen ....met je islamitische normen en waarden.

En dan nog wat, " Turkse Natie " ?? Het is gewoon Turkije ( Turkiye ) en het is een multi-etnische samenleving.

Wake up man, het is 2010. En ja dat noemen ze ontwikkelen.

avatar van demcon

demcon

als Hij er niet was, waren er geen ottomanen en dus ook geen turken!!!!!

en wie niet wil moderniseren moet maar verhuizen naar IRAK of IRAN want daar is alles wel perfect.

en ooh jaa, film was super.

avatar van RFTC

RFTC

Een hele mooie fim die een stuk Turkse geschiedenis laat zien die ik in elk geval nog niet kende.

muss1905

gewoon geweldig ik heb echt genoten van deze film mooi gespeeld echt het heeft mij geraakt daarom 5 sterren

Lewis-06

wat een frut film, de speler speelde ataturk als een geforceerde homo, schaamtelijk.

Lewis-06 schreef:

smaken verschillen eenmaal, beetje fatsoenlijk je mening schrijven is er ook niet bij.

Lewis-06

ik heb geen fatsoen voor zakvullerij onder de naam van 'Ataturk'. Dit is een afgeraffelde commerciele trut-film.

Lewis-06 schreef:

volgens mij zit het diep of niet!!

avatar van 1907

1907

dennis00 schreef:

Ik ben het gedeeltelijk met je eens maar het eerste stukje van je bericht is erg kort door de bocht, het Ottomaanse Rijk is gevallen omdat veel streken die één waren met het rijk te maken kregen met opkomende nationalisme, ze begonnen zich te verzetten en streefden naar onafhankelijkheid, het rijk vocht op een gegeven moment op meerdere fronten tegelijk, tel daar de imperialistische krachten bij op en je hebt het plaatje compleet, Atatürk had dit al snel door en ging over op een revolutie om een moderne republiek te stichten wat hem ook is gelukt.

muss1905 schreef:

volgens mij zit het diep of niet!!

als je mn bericht goed leest, zie je dat deze film een belediging is voor Ataturk. Ik weet wel wat je in je kleine hersenen denkt.

avatar van Fransman

Fransman

Fraai taaltje hier, als je de reacties zo leest. Boordevol Turks nationalisme. Dat viel te verwachten met een biopic over 'de vader der Turken'. Niet ieders vader dus. Ik laat deze film maar aan mij voorbij gaan.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Deze film is duidelijk een propaganda film, waarin Mustafa Kemal Atatürk word vereerd als een geweldig man.

Ja hij heeft veel dingen gemoderniseerd en ervoor gezorgd dat Turkije definitief zelfstandig werd. Heeft hij er voor gezorgd dat het einde kwam van het Ottomaanse Rijk? Nee dat niet, dat zou te kort door de bocht zijn.

Mustafa Kemal Atatürk de eerste officële president van de republiek Turkije. Hij moderniseerde en spiegelde zijn wensen af aan het moderne westen. Turkije moest en zal die kant op gaan, ten kostte van heel veel. .