• 9.370.274 stemmen

Geregisseerd door: Karel Kachyna

Met onder meer: Radka Dulíková, Vít Olmer en Helena Kružíková

Gesproken taal: Tsjechisch

Plot Vysoká Zed'

Een lyrisch verhaal van een kinderliefde van het elfjarig meisje Jitka. Jitka zoekt haar weggelopen kat en komt bij een hoge muur waarachter zich de tuin van het ziekenhuis bevindt. Daar ontmoet ze een jongeman in een rolstoel, die rehabiliteert na een zwaar ongeluk wat hem in een hele depressieve toestand heeft gebracht. Al snel hebben ze regelmatig contact, en helpt ze hem met het maken van zijn eerste stappen.

avatar van Baggerman

Baggerman

Dit korte filmpje van Kachyna had ik nog niet gezien. Eenvoudig, maar een mooie slice-of-life in veel wit.

Het is een verhaal van de kalverliefde van een lief, klein bakvisje (met een vreselijk kapsel!), dat natuurlijk niet wordt beantwoord. Wel helpt ze met haar aanwezigheid de jongeman (Olmer) weer zijn depressiviteit te verslaan. Het is een klein, bekend verhaaltje, maar leuk genoeg door de korte speelduur. Doet wel wat denken aan Les Dimanches de Ville d'Avray

Vit Olmer kende ik alleen als regisseur, maar achteraf heb ik hem wel vaker in films gezien.