• 9.370.282 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: George Gage

Met onder meer: Steve Kanaly, Karen Carlson en Macon McCalman

Plot Fleshburn

Een uit een psychiatrische inrichting ontsnapte indiaan, die daar wegens moord al vijf jaar zat opgesloten, ontvoert uit wrok drie mannen en een vrouw naar een ver afgelegen onherbergzaam gebied. Daar laat hij hen aan hun lot over en ze moeten vechten om in leven te blijven, terwijl de doktoren de jacht op de gestoorde indiaan organiseren.

Dr. Sam MacKenzie

Shirley Pinter

avatar van 606

Aparte film met een spannend verhaal.

Acteren was niet verkeert.

avatar van bladonis

bladonis

Helemaal eens met bovenstaande bericht!

Fijn om Sonny Landham -uiteraard beter bekend van zijn fijne rollen als grote indiaan Billy in het fijne Predator, én als grote indiaan Billy Bear naast de geweldige James Remar (die weer bekend is als Ajax in The Warriors!) in het fijne 48 Hrs.- weer eens zijn tanden te zien zetten in een fijne rol als grote indiaan in dit fijne werkje!

Een mooi wraakwerkje waar een psychatrisch patient -een Vietnam veteraan met combat shock- ontsnapt uit de inrichting, en een groepje professionele hulpverleners ontvoert die hij verantwoordelijk houdt voor zijn onfortuinlijke verblijf aldaar. De slachtoffers worden achtergelaten om te overleven midden in de woestijn, opgejaagd door wilde dieren én een wilde indiaan!

De materie is interessant, moderne denkwijze versus aloude indianen (native American?) witchcraft. Wie is mentaal de sterkste. Toch laat de uitwerking iets te wensen over. De indiaanse hekserij wordt aangestipt, maar niet echt uitgewerkt. Wel interessant, maar weer niet zo spannend in beeld gebracht, zijn de overlevingsstrategieén én strubbelingen daarover van de blanke opgejaagden! Ook de actie is wat flets. De eind-climax maakt hierdoor een wat doodse en onderweldigende indruk. Een duidelijk verzwakte Steve Kanaly is de twee koppen grotere, én zéér fitte Sonny Landham makkelijk de baas in een tweegevecht, da's toch ráár????? 't Is een reus van een indiaan! Tegen een krielkippie van blank kippenborstje! Over realisme gesproken... Het einde doet ook nog eens wat TV-filmerig aan, waardoor de echte impact uitblijft. Ik had echt een "..... Dawast?! What the hell!!! Ho-kaaaaaay...." gevoel. En dat is toch een beetje jammer terwijl ik me verder prima vermaakt heb.

Een hele leuke film, met de intense Sonny Landham als stralend native American middelpunt, 3 in de woestijn gedropte sterren!