• 9.374.385 stemmen

Aurora: Operation Intercept (1995)

Actie / Drama | 94 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titel: Operation Intercept

Geregisseerd door: Paul Levine

Met onder meer: Bruce Payne en Natalya Andreychenko

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Aurora: Operation Intercept

"Beyond speed, beyond war, beyond control!"

Er zijn binnen twee dagen twee vliegtuigen neergestort op een mysterieuze manier, waarbij alle passagiers zijn omgekomen. De FBI ontdekt dat Francesca Zaborszin het navigatie systeem van de vliegtuigen heeft gestoord en ze liet neerstorten uit wraak voor de dood van haar vader, vermoedelijk gedood door de FBI. Ze is nu van plan om een gestolen, supersonisch vliegtuig, de Aurora, te gebruiken om het Witte Huis te vernietigen. Maar de FBI hoopt erop dat hun beste piloot dit plan zal verijdelen.

Gordon Pruett

William Stenghel

Francesca Zaborszin (as Natasha Andreichenko)

Andy Aldrich

Victor Varenkov

Flight Engineer Murphy

Dr. Zaborszin

Sharon Pruett

avatar van eavymetal

eavymetal

Het verhaal heeft een aardige potentie, maar het is door de regisseur en de producenten zó slecht uitgewerkt dat het verhaal gelijk helemaal nergens meer op slaat.

Lance Henriksen, toch niet de minste acteur, heeft naar mijn bescheiden mening totaal geen zin in de rol die hij in deze film vertolkt, en ook John Stockwell en Natalya Andreychenko bakken er in deze film maar weinig van, waardoor de deze film het beste maar in de DVD-bakken van de winkel kan laten staan.

avatar van RuudC

RuudC

Oh oh oh, waar was ik met mijn gedachten toen ik deze film kocht? Volgens mij kostte de VHS twintig cent, maar uit alles blijkt toch wel dat Aurora een amateuristisch stukje cinema is. Was ik dronken? Had ik letterlijk een klap van de molen gehad? Ik hoop dat ik inmiddels wel geleerd heb niet meer dit soort rommel aan te schaffen. Dan gaat het niet zozeer om het geld, want het bedrag is verwaarloosbaar. Het gaat me er meer om dat ik iedere film die ik thuis heb liggen ook altijd de aandacht geef en een film moet wel bizar slecht zijn, wil ik er voor kiezen om een lijdensweg niet de volle speelduur uit te zitten.

Daarmee is in elk geval duidelijk dat Aurora wat mij betreft niet het schuim der aarde is, maar natuurlijk wel verre van best. Waar ik me nog enorm over verwonder zijn de spuuglelijke digitale effecten. Die zagen er anno 1995 gewoon niet uit, maar ik mag hopen dat men dat destijds ook inzag. Plottechnisch valt er ook wel wat te lachen. Voornamelijk uit ongeloof trouwens. Neem nu de schurk van het verhaal die berserk gaat na het overlijden van haar vader. Het is namelijk moord in haar ogen, dus laat ze met de uitvinding van haar vader boeings vol onschuldige mensen crashen. Dat ze vervolgens een luchtgevecht aangaat met de goodguy in een hypermoderne straaljager, zonder enige ervaring of scholing, kan ik eigenlijk alleen maar hoofdschuddend aanzien. Al met al gewoon een vrij belachelijk actiefilmpje dat je niet hoeft te zien voor de rol van lance Henriksen. Enige positieve commentaar is dat er binnen het genre slechtere films zijn uitgebracht.

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

Waar ik me nog enorm over verwonder zijn de spuuglelijke digitale effecten. Die zagen er anno 1995 gewoon niet uit, maar ik mag hopen dat men dat destijds ook inzag. [/quote]

Ik denk dat er ook wel films uit 1975 zijn met waarin zulke "technieken" zijn gebruikt.

Ik vond de film wel redelijk starten, niet best, maar ik verwachtte ook niet veel van deze B-film. Nadat was uit gelegd hoe het zat met die signalen en blablabla, ging het, wat het moest voorstellen, verhaal met een noodgang achteruit. Toen kregen we een flink lange scène (het konden ook meerdere scènes zijn, maar ik had nou niet echt zin om daar over na te gaan zitten denken, ik was immers al half in slaap door dit prul) met die "technieken". Na 40 minuten heb ik de film maar afgezet. Van het al niet te beste verhaal waar de film mee begon, was niks meer over. Om de overige 50 minuten te gaan kijken, peins ik niet over. 1,5

avatar van Phantasm

Phantasm

Spannende film die lekker wegkijkt.