• 9.370.976 stemmen

Oorsprong: Vietnam / Frankrijk

Geregisseerd door: Bùi Thạc Chuyên

Met onder meer: Do Thi Hai Yen

Plot Choi Voi

Duyen gaat trouwen. Ze denkt dat ze van haar twee jaar jongere verloofde houdt. Maar wat betekent dat eigenlijk? De onstuimige bruiloft eindigt zonder romantiek. De naïeve bruidegom blijkt een moederskindje. Stomdronken wordt hij de slaapkamer binnengedragen, en ook later is hij niet bij machte het huwelijk te consummeren. Via een jaloerse vriendin komt Duyen terecht in de kringen rond een charmante man van de wereld, met lak aan trouw of moraal, die verwarrende gevoelens in haar wakker maakt. De onervaren echtgenoot kruist intussen het pad van een voor haar vader gevlucht tienermeisje.

avatar van danuz

danuz

Las zojuist in een IFFR blad dat dit de beste film uit Vietnam zou zijn sinds Xich Lo.

avatar van niethie

niethie

De kenners zullen straks vast anders beweren maar ik vond dit niet om doorheen te komen.. Het eerste half uur is echt enorm traag en er gebeurd heel weinig, opzich niet erg natuurlijk als het dan nog boeiend was maar dat is ook niet het geval. Later kwam er dan wel wat meer vaart in en leek de film op te goede koers door te varen maar dat was ook maar voor even. Echt enorm veel uitgerekte langdradige, maar vooral soms totaal betekenis/emotieloze scenes, niet boeiende personages die niets te zoeken lijken te hebben in het verhaal en alsof dat nog niet genoeg was ging het ook nog eens van de hak op de tak en dan denken ze ook nog eens met zo'n stom, abrupt einde weg te kunnen komen. Nee hoor: het deed het me allemaal maar bijzonder weinig!

Toch heeft het iets dat het niet meteen waardeloos maakt, de sfeer denk ik, die leverde nog wel wat mooie momenten, plaatjes op, bovendien kon ik me om bepaalde personages nog best bekommeren, helaas bleef het hierbij. De rest liet me koud...

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Ik ben het met niethie eens, enorm verwarrende film, en dan niet op een positieve manier.

avatar van Cosoco

Cosoco

danuz schreef:

Geen idee of dat waar is, ik heb tussen Xich Lo en deze helemaal niks uit Vietnam gezien. Dit was in ieder geval erg goed.

Mooie schets van het leven van een aantal mensen in Hanoi, die allemaal vol verlangen zitten, maar er weinig mee kunnen of durven te doen. De titel is van toepassing op alle personages in de film. Weinig nieuws misschien, maar wel erg mooi uitgevoerd.

Af en toe iets vond ik het wel iets te scriptmatig (zeker in de 2e helft), en het stukje waar Duyen meegaat naar zee vond ik ook niet helemaal passen, maar gelukkig pakt de film daarnaa de draad weer op. Vond het einde ook erg geslaagd. Volgens mij komt het best goed met onze hoofdpersonen.

Verder ook erg mooi geschoten en erg bijzondere muziek. Nummertje onder de begintitels deed me zelfs denken aan CocoRosie. Ja, fijn filmpje. Kleine 4*

avatar van brymj

brymj

mooie film. je zal maar zo'n vader hebben die meer geeft om die haan dan om jou! ben je mooi klaar mee, op hem na ook vrij sympathieke personages, het einde was wel heel plots, maar wel goed

4,0

avatar van gauke

gauke

Een conventioneel verhaal met personages die nauwelijks interessant zijn wordt tergend langzaam en bedachtzaam verteld. Meer nog is het een zelfbespiegelende schets over relaties die niet passen, eenzaamheid, verveling en seksueel verlangen. Wat dat laatste betreft: de erotiek is ingehouden: er komt geen seks aan te pas, noch is er sprake van veel bloot. De film moet het helemaal hebben van de melancholieke, broeierige sfeer en de mooie plaatjes van Hanoi. Maar om 110 minuten te boeien is dat veel te weinig.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een bedompte, vrij plotloze film over onmachtige hunkering. De vaak spaarzame verlichting creëert van tijd tot tijd een ietwat unheimische sfeer, die aardig past bij de schimmige drijfveren van de protagonisten. Qua couleur locale zijn de slotscènes in de ondergelopen straten van Hanoi een schot in de roos.