• 9.377.370 stemmen

Met onder meer: Lisa Smit, Dragan Bakema en Niels Gomperts

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 augustus 2010

Plot Shocking Blue

Thomas, Jacques en Chris, allemaal een jaar of zestien, zijn elkaars beste vrienden. Ze wonen in de Hollandse Bollenstreek, waar dorpen, akkers en weilanden aanleunen tegen duin en strand. Hun leven is als van zoveel plattelandsjongeren, maar een dramatisch ongeluk verandert alles. Als ze met zijn drieën op de trekker zitten, komt Jacques onder de trekker, terwijl Thomas achter het stuur zit. Thomas vraagt zich in het diepst van zijn gedachten af of zijn jaloezie op Jacques, die de avond ervoor ervandoor ging met Manou, iets te maken heeft met het ongeluk.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Dat kan. Ik vond het in ieder geval niet in mijn filmervaring passen. Shocking Blue zag ik echt als een realistische kijk op deze situatie waarin de jongeren zich bevinden en daar paste bij mijn inleving niet opeens een verhaal-truc.

Over dat ''iedereen'' huh zei was misschien een verdichting van mijzelf maar ik hoorde het in ieder geval wel veel mensen zeggen

avatar van Hoodini

Hoodini

Beetje vage film, waar eigenlijk nog niet veel in gebeurt...
Zitten ook een aantal rare stukjes in de film
In de cafetaria als Thomas de sokjes aan Chris geeft zegt hij, je krijgt een kind?
Is Chris de broer van Manou dan ofzo? Ook vind ik de scène met de miskraam erg vaag, alsof dat zo maar gaat zonder medische zorg... nee ze gaat meteen haar kindje mee begraven alsof het niks is! En eigenlijk zonder nog al te veel emoties

Emotie en diepgang is toch wel wat ik ook nog miste in deze film.
Hij kan me niet raken, terwijl het verhaal zoveel meer biedt!

Ben ik trouwens de enige die het opvalt dat er twee namen in de beschrijving hierboven verkeerd staan? Marianne moet zijn Manou en Willem is toch echt Thomas...

avatar van Beatboy

Beatboy

deze film kon mij iig niet raken.

SnakeDoc

Kramp in m'n tenen! Die hebben eigenlijk 90 minuten lang krom gestaan. Slecht maar vooral erg saai. Gaat echt helemaal nergens over.
En dan op het einde nog dat shot op die grafsteen, of dat ik ergens in de film nog het vermoeden had dat Jacques vrolijk op vakantie was ofzo.

Nee .... niet aan mij besteed dit!

avatar van vph1272qm

vph1272qm

@snakedoc:

"Gaat echt helemaal nergens over", huh? niet goed opgelet ofzo?

ik vind een heel mooi gedraaide film, mooie shots en close ups.

een aangrijpend verhaal over dood, vriendschap en liefde.

SnakeDoc

Ik vind dat dus niet Het gaat zo traag en blijft zo interessant dat het voor mij helemaal nergens meer over gaat. Moeilijk je aandacht er bij te houden. Allemaal zeer vermoeiend. Ook nog eens niet overtuigend geacteerd.

Kan t ook niet helpen, maar ik vond dit helemaal niks!

avatar van stinissen

Redelijk drama wat wel jammer was dat de personages weinig tot geen emotie toonden , verder goede locaties maar met wat meer aandacht was de film waarschijnlijk beter geweest.

avatar van Kippie.

Kippie.

Redelijk. Sommige scènes zijn erg fraai gefilmd: De scène dat ze naast elkaar in het zand liggen, of zoals de poster toont die scène met de modder. Fijn om naar te kijken. Als ik het zo evalueer vond ik het niet zo heel slecht. Ongeloofwaardigheden zitten er wel in en het verhaal heeft wat mij betreft ook niet erg veel in zich, maar al met al was dit echt niet slecht.

avatar van vranque

vranque

Prachtig geschoten herkenbaar plattelandsdrama die schijnbaar emotieloze scenes laat zien omdat de emoties van de kijker vandaan moet komen. geslaagd.

avatar van RickZ

RickZ

Nederlands drama over jongeren in de Bollenstreek, met matig verhaal en teleurstellend/overdereven einde.

Elineloves

Oef, lange zit, en nog niet eens een leuke ook. Dit leek wel uren te duren. Na 40 minuten kijken had ik al het gevoel alsof ik 1,5 uur keek. Als het nou ook nog eens ergens over ging, maar het is ronduit vervelend. De personages zijn rondom stom en irritant, de dialogen houterig en lijken wel afgelezen uit het script, en die constante close ups zodat we de sproetjes, pukkels en mee-eters konden zien was ook niet mijn ding.

Ik heb Pokémon afleveringen gezien die interessanter waren dan dit. Snel vergeten.

SnakeDoc

Hoe durf je pokemon hier mee te vergelijken

Elineloves

Ja, inderdaad. Wat niveau betreft is Pokemon beter. Sorry Pikachu!

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ik vind pokemon nog best vermakelijk. Het viel mij inderdaad ook op dat er veel gefocust word op de huid in deze film, wel mooi gegeven maar snap dat je erna 90 minuten ziek van word. En het moet je liggen natuurlijk.

avatar van dominion

dominion

Ik had toch gezegd Eline dat deze film niks aan was .

Elineloves

Dan ben jij nog royaal met je 2.5*.

avatar van IcU

IcU

Het is jammer dat het scenario niet al te geloofwaardig is. Het camerawerk en montage vond ik erg mooi. Hoewel de focus bijna tegen de zenuwen aan zat, geeft dit wel het effect wat het moet geven. Hier is heerlijke inspiratie uit te halen. Daarnaast vond ik de tijd die de personages gegund werd een prima insteek, maar wordt verkeerd benut. Hierdoor hebben de personages wat kartonnen rantjes. Het spel van de jongelingen vond ik zeer aangenaam en prettig natuurlijk overkomen, op een aantal geforceerde zinnetjes na. Kan mij dan ook niet vinden in de eerder genoemde commentaren. De film verlangt wel de nodige kijk aandacht, welke heel af en toe nipt wilt afdwalen.

Elineloves schreef:

Ik heb Pokémon afleveringen gezien die interessanter waren dan dit.

Onvoldoende gevoel voor humor of tijd om jezelf even na te laten kijken?

avatar van Regine83

Regine83

Saaie film zeg! 1 ster voor de moeite

avatar van Mezelf

Mezelf

Baalde toen zo dat deze film hier niet in de normale bioscopen draaide..

Nu gedownload en zometeen kijken, onder het genot van saucijzenbroodjes..

Dat is nooit verkeerd

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Erg matige film die door de prettige beelden enigszins gered wordt.

Het verhaal over liefde, verdriet en schuld biedt weinig nieuws en wordt bevat nogal wat ongeloofwaardige scenes en verliest mijn inziens hierdoor aan kracht. Vooral de scenes met de dode baby riepen bij mij een aantal 'o ja, natuurlijk' op.

Daarnaast zijn de rollen nogal vlak en troosteloos gespeeld en kennen de acteurs blijkbaar maar één emotie genaamd depressie. Ook al is het thema serieus, dit had best wat afgewisseld mogen worden met wat luchtige scenes. De rollen worden nogal geforceerd vertolkt met als kleine uitschieter Lisa Smit die wel natuurlijk overkwam.

Positief vind ik de manier hoe de personages van dichtbij mooi en breekbaar in beeld gebracht worden. Dit samen met de verschillende shots van de polder geven de film best een stijlvolle uitstraling.

Doordat het verhaaltechnisch hier en daar behoorlijk rammelt en er wel erg somber en matig geacteerd is dit wel een tegenvaller terwijl ik er toch wel iets van verwachtte had.

avatar van robertus65

robertus65

Redelijk jongerendrama, maar zakte wat weg in het tweede gedeelte, omdat het een wat makkelijks liefdesverhaaltje werd en steeds minder drama, werd het steeds langdradiger en voorspelbaarder, bood niet meer dan een gemiddelde telefilm.

avatar van niethie

niethie

Ja fijn filmpje, al begrijp ik de kritieken hier wel. Probleem bij mij was schijnbaar vooral dat ik er gewoon teveel van had verwacht, ik heb een enorme voorliefde voor dit soort filmpjes en deze stond, sinds mijn gemiste kans hem op het iffr te zien, dan ook al ruim een jaar lang op de verlanglijst, de trailer beloofde ook heel wat. Vond het verre van teleurstellend of saai, al is het wel vrij leeg allemaal, verhaaltje stelt niet veel voor ook, het waren voor mij vooral de schitterende shots en dromerige locaties die het boeiend maakte, al gaat het op een gegeven moment wel een beetje slepen allemaal, vooral op de tweede helft. Finale is ook wat vreemd en misplaatst, een ingrijpende gebeurtenis indeed maar het deed me niet veel, evenals het ongeluk zelf. Ook de acteurs doen hun best maar weten op Smit na niet echt te overtuigen. Naja hopen dat de Cloe ooit nog eens echt goed uit de verf komt, tot nu toe zie ik alleen maar goede bedoelingen, beetje jammer als je zo'n kunstenaar bent met plaatjes! (3*)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vond het zelf ook weer een zeer goede NL-jongerenfilm en in het begin verwacht je weer een soort Spetters/Wilde Mossels thema. Maar dat slaat natuurlijk al snel de andere richting in na dat ongeluk met Jacques. Vanaf dat moment krijgen we een beetje een Ken Park achtige thema over dat schuldgevoel dat aan Thomas knaagt. De jongens worden ook prachtig neergezet en ook Lisa Smit (uit TBS) is weer goed van de partij. Die meid kan wel zeker acteren zeg! Verder heeft de film weer veel typisch Nederlandse drama elementen maar het sfeertje is wel erg rauw.

Verder zijn de bollen/boerenstreken ook mooi geschoten en heeft zo zijn vele verrassingen. Het einde is ook hard.

Verder een geslaagde film.

avatar van Noud

Noud

Mooi geschoten film, maar echt aan acteerpresentaties ontbreekt er zoveel aan. Is te houterig en ongeloofwaardig. Ligt dit aan het feit omdat het een Nederlandse film is. Ik heb zelden een Nederlandse film gezien waarin een keer niet wordt overact! Maar dit is een eindeloze discussie.

De film komt niet echt op gang en de zit leek wel meer dan 1,5 uur. De scenes volgende of de langzaam na elkaar op of weer te snel. Waarom kwam die moeder erin voor, behalve om te laten zien dat het gebroken gezin was. Dat de ouders van Lisa nooit hebben opgemerkt dat ze zwanger was is mij ook een raadsel. Ook al waren zij ineens naar Dubai. Soms wel beetje voordehand liggende shots. 3 x broodjes bestellen ipv 2, de lege stoel in het midden van het stadion. Met de hand door het zand laten glijden.
Van mij had het kind pas dood moeten geboren zonder dat iemand het wist, dan komt de impac op de filmkijker harder aan. Nu wisten we dat het kind dood werd geboren.

avatar van Noud

Noud

Elineloves schreef:

Bedoel je niet Pokon

avatar van 93.9

93.9

Aardig Nederlands werkje. Geeft een goed tijdsbeeld van de jeugd anno nu.

Verder zeker wel mooi geschoten, maar niet helemaal uit de verf gekomen.

Acteren zeer matig, ook niet naturel te noemen, plot mager. Waarom niet meer de verhaallijn van weggelopen moeder aanhalen?

Heeft wel talent die de Cloe, voor zo ver ik dat kan beoordelen.

avatar van Gangleri

Gangleri

Prachtige film. Eindelijk eens een goede Nederlandse film. Wel jammer dat het verhaal overal helemaal wordt weggegeven (hierboven, maar zeker op IMdB). De muziek is erg goed gedaan, het was alleen aardig geweest als de Nederlandse band Shocking Blue er tussen had gezeten (als dat zo is, heb ik ze gemist).

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond dit wel een mooie film. In het begin was ik een beetje bang voor het acteerwerk want vaak komt dat bij piepjonge acteurs nogal nep over. Maar ik vind dat ze het drama wat er zich in deze film afspeelt heel goed gedragen hebben.

De sfeer in het begin van lekker jong zijn en nog nergens naar om kijken komt heel goed over. Lekker scheuren op de brommer, rondhangen op de kermis en wat dollen in het gras. Heerlijk om weer zo onbezorgd te zijn.

De toestand rond het ongeluk had van mij iets duidelijker uitgebeeld mogen worden. Niet het ongeluk zelf maar daarna bleef ik me toch even afvragen of Jacques het overleegd had of niet. Hierdoor raakte ik een beejte afgeleid omdat ik niet wist of Thomas nou in een een rouwproces zat of niet. Ik vind wel dat hij dit heel sterk heeft weergegeven.

De beelden van de kassen en de bloemvelden maakten het een mooi geheel met het dramatische verhaal. Een minpunt vind ik wel dat het scenario wel erg ongeloofwaardig was. De rol van de ouders bijvoorbeeld vond ik wel erg onwaarschijnlijk. Bijvoorbeeld: Zoonlief vertrekt uit huis en trekt in een kas maar niemand die een kijkje komt nemen. En af en toe was het niet helemaal te verstaan als er iets gezegd werd. Maar voor de rest een goede film.

avatar van Artkramer

Artkramer

Haa heerlijk, Nederlandse slechtheid.

avatar van kalehein

kalehein

Ik heb de film inmiddels een half uur op staan...

Er wordt weer als vanouds totaal niks zinnigs gesproken in de film. Wat is dat toch met die Nederlandse troep!