• 9.372.586 stemmen

Genre: Thriller / Romantiek

Geregisseerd door: Agustin

Met onder meer: Andrew Cisneros, Jenna Dewan en Nicholas Gonzalez

Plot Falling Awake

Falling Awake gaat over Jay, een jonge latino-muzikant in de Bronx die op zoek gaat naar zijn identiteit. Hij woont in een overvol huis met familieleden, en een buurt met loyale vrienden en gevaarlijke vijanden. Nadat hij kennismaakt met de mooie Alessandra uit Manhattan, groeit zijn overtuiging een grotere wereld te willen bereiken en zijn muzikale dromen te vervullen. Maar hij is gebonden door de loyaliteit jegens zijn vrienden en zijn broer (een ex-marinier), en door de verwachtingen van zijn gefrustreerde, boze vader. Jay probeert de cyclus van angst en geweld die zijn leven en buurt domineren te verbreken, en hij ondervindt dat enkel liefde ervoor kan zorgen dat hij zijn ongrijpbare kans op geluk kan realiseren. Hij komt op die manier tot nieuwe inzichten waardoor hij deze diepe, onzekere sprong in zijn toekomst kan maken.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een mooie film die heel realistisch op mij overkomt. Het viel mij op dat mede door het ijzersterke acteerwerk het nergens overdreven gedramatiseerd overkwam. Er gebeurde heel veel zoals het neerschieten van zijn vriend en het oorlogstrauma van zijn broer maar op een of andere manier zit er geen vals sentiment bij zoals je dat wel eens ziet bij grotere dramafilms.

En toch word er aan de andere kant genoeg bij stilgestaan en vliegt men niet vluchtig over het gebeurde heen. Wat dat betreft was het verhaal heel goed in balans. Een nadeel is wel dat alhoewel er genoeg gebeurd het toch af en toe begint te kabbelen. Af en toe dreigde ik me zelfs te gaan vervelen maar gelukkig kwam er dan weer wat meer vaart in het geheel.

Het einde blijft een beetje open. Ik kan dat op zich altijd wel waarderen maar aan de andere kant blijf ik me dan toch afvragen hoe het die broer vergaan is. Schiet hij die jongen dood of die jongen hem ? Of schiet hij zichzelf dood ? Er zijn zoveel scenario's nog over. Dat vond ik ook wel heel sterk.

avatar van Decec

Decec

Een goede romantiek/thriller film...

Prima verhaal...

Maar ruzie en vechten (ruzie/vijand) is niets...

Wel prima acteerwerk...

Goede achtergrond muziek

(geen Dolby Digital aanwezig)...

Wel spannend laatste slot...

(geen HD kwaliteit)...

avatar van Maxie Fields

Maxie Fields

Film boordevol met cliche's en thema's die verder niet worden uitgewerkt. Matig acteerwerk. Saai, Falling Asleep zou een betere titel zijn.