Genre: Drama / Oorlog
Geregisseerd door: Uwe Boll
Met onder meer: Edward Furlong, Billy Zane en Kristanna Loken
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Plot Darfur
Amerikaanse journalisten worden tijdens hun verblijf in Darfur, Soedan geconfronteerd met de honderdduizenden slachtoffers van de oorlog. Ze stellen zichzelf de vraag of ze terug moeten gaan naar huis om deze gruwelijkheden te melden, of in Darfur moeten blijven en de mensen te helpen.
Adrian Archer
Captain Jack Tobamke
Halima
Munira
Sumah
Uwe Boll die een film over Darfur maakt. Gebrek aan moed kun je 'm in elk geval niet verwijten. Gebrek aan productiviteit trouwens ook niet. Volgens mij maakt tegenwoordig alleen Takashi Miike nog meer films.
Twee acteurs waarvan de carriere in het slop zit in de hoofrollen.
Quentin
Uwe heeft tenminste de ballen om een film als deze te maken; trailer en interviews: Darfur - MovieSet
Quentin
stephan73
Dat ik dit ooit nog eens zou schrijven, maar de trailer ziet er op bepaalde moment zelfs aangrijpend uit!
Thorak
Twee acteurs waarvan de carriere in het slop zit in de hoofrollen.
2 acteurs met een carriere in het slop? Ik kijk net op iMDB en daar vielen me er al gelijk 4 op... De 3 hierboven genoemd en Matt Frewer toch ook wel.
Ik neem aan dat jij met de 2 acteurs Furlong en Zane bedoeldde? Christanna Loken heeft nou ok niet bepaald een geweldige carriere, tenzij je zo hier en daar een tv-serie en voornamelijk Boll films een carriere noemt.... Furlong heeft ook eigenlijk nooit een geweldige carriere gehad afgezien van een berg B-films. De enige die het ooit redelijk deed is Billy Zane.
Grunner
Uwe Boll is zich aan het ontwikkelen tot een regiseur waar je niet meer omheen kunt, respect!
Tonypulp
Overduidelijk ja, anti-stemmen bij Uwe
. Even berichtje naar mod.
Thorak
Kunnen dat soort gebruikers niet gelijk gebanned worden? Net als zij die op iedere film 5.0* geven?
Op musicmeter had ik ooit op vrijwel iedere cd van Muse 0.5 en 1.0* gegeven en werd daardoor niet gebanned werd maar ál mijn stemmen werden direct gewist, ook bij andere cd's die ik wel positief had beoordeeld, "omdat ik gestemd had op cd's die de grootste fans niet eens hebben en door mijn gemiddelde stem duidelijk geen fan was". Mod (die waarschijnlijk wel Muse fan was) had waarschijnlijk nog nooit van downloaden gehoord. Waarom ik dat gedownload zou hebben vraag je je dan af? Voor iemand die er wel van hield en er om vroeg.
Maar goed, dit soort policy zou hier op MovieMeter ook geen kwaad kunnen zo nu en dan.
Uwe Boll was de laatste tijd aardig op weg vooral met
Tunnel Rats en
Rampage deze zal denk ik veel mensen wel boeien maar ik kon geen enkel gevoel voor die arme mensen krijgen wat ik bv in Hotel Rwanda wel had. Daarom een onvoldoende voor Darfur.
Waku
Heftige film. Snoeihard.
Ondanks dat men als kijker wel ongeveer weet wat zich daar heeft afgepeeld weet de film toch te shockeren. Maar dat is niet zo vreemd dan ook met de aan eenschakeling van bloedige geweldscenes.
Flink nadeel is wel dat"Darfur"practisch de gehele tijd blijft inzoomen. De vele close ups continue.
Het los uit de hand filmen wat waarschijnlijk als effect had moeten geven om nog realistischer over te komen maakt de film wat onprettig/ onrustig om naar te kijken.
3*/3.5
Raffael77
De film na 5 minuten al uitgezet. De camera man had zeker parkinson.
dat zegt genoeg.
jeeke21
Ben het volledig eens met wat Waku hierboven heeft geschreven...
Vond dit een heel goede film !
TinkerTex
Uwe Boll, we kennen hem van kansloze B-films waarmee hij door sommigen wordt vergeleken met Ed Wood. Eerder leverde hij Rampage: een schokkende film over een man die een killing spree aanricht. Hier is dan Darfur.
Het is de thematiek die de film draagt. Het acteerwerk berust voornamelijk op improvisatie en de cameravoering is, zoals gewend, hand held. Wat het oplevert is realisme. Alsof je naar een documentaire zit te kijken. Ik bewonder Uwe Boll voor zijn doorzettingsvermogen. Om zich na talloze slechte gameverfilmingen te storten op een realistisch politiek pamflet. Daarbij is gebruik gemaakt van vluchtelingen uit de brandhaard zelf. Darfur is geen film met groot talent, maar wel een film met een missie. Bravo, Boll.
Binnenkort zal hij zijn film Auschwitz verschijnen. Leuke films zijn het niet, maar wel verrijkend.
Thorak
Tja wat moet ik hierover zeggen?
Dit is een bijzonder goede film alleen het camerawerk is zeer irritant.
Kristanna Loken komt alleen met een aantal opmerkingen niet helemaal goed uit de verf, ze kijkt zielig en zegt tegen de vrouw in het dorp hoe erg ze het allemaal wel niet vind, maar allemaal op een toon alsof het haar allemaal geen ruk kan schelen. Dat vond ik wel een heel erg storende scène. Verder voor een film met hoofdzakelijk (eigenlijk alleen maar) B-acteurs vond ik het acteerwerk erg degelijk.
jojoshua
Buitengewoon heftige film. Ik heb al heel wat gezien in mijn leven, maar ik was met grote regelmaat echt geshockeerd door het buitensporige geweld in deze film. Het ergste van alles is natuurlijk dat dat buitensporige geweld slechts een afspiegeling is van wat zich daadwerkelijk afspeelt in Darfur.
Dapper om hier een film over te maken. Het camerawerk stoorde mij in het begin ook, maar het bleek op den duur toch functioneel. Het geeft de hele film een nog rauwer randje.
Ik moet dit echt even verwerken.
Jeremiah80
Inderdaad een zeer heftige film die lang na dreunt. Op sommige momenten heb ik mijn hoofd
even afgewend. Dat het ook op realiteit is gebasseerd en het in werkelijkheid nog veel erger is geweest maakt het nog heftiger.
Complimenten voor Uwe Boll dat hij een film als deze heeft durfen maken, het camerawerk was in het begin inderdaad storend maar toen het verhaal vorderde kon ik dat van me af zetten.
Het toont werderom aan tot wat voor afschuwelijke wreedheden de mens in staat is.
Psolitsa
Wat moet ik hier nou van zeggen..Wat een k*tfilm om te kijken zeg
Ik werd er echt even onwel van. Maakt het ook meteen zo moeilijk om een film dan objectief te beoordelen.
De intro was kort, eigenlijk werd je meteen al geconfronteerd met de gruwelijkheden en het drama.
Ik vond het camerawerk eigenlijk niet zo storend, ik heb zoiezo niks tegen handheld cams.
Billy Zane is altijd een pretje om naar te kijken en had wat mij betreft wel een grotere rol gemogen , aangezien hij dan ook het ENIGE was die me nog een beetje kon opbeuren.
De verhaallijn vind ik wel wat kort, aangezien het zich allemaal in enkele uren afspeelt?
Maar zo zie je maar wat een paar uren kunnen betekenen.
Sommige scenes vond ik net even te ver gaan, waardoor ik dan ook op het punt stond over te geven zoals de scene met de baby
Al met al ben ik blij dat de aftiteling nu loopt, ik hoef hem ook echt niet meer te zien.
Desalniettemin een aangrijpende en realistische film.
wimnoot
Tweede film van Uwe Boll waarvan ik zwaar onder de indruk ben. Rampage waardeer ik een halve punt hoger omdat die film entertained als een "guilty pleasure" maar deze film is door de wetenschap hoe het er daar aan toe is gegaan, te zwaar om je te vermaken. De kracht van Boll is dan ook weer een beetje een te kortkoming, als je ziet dat er toch een paar hele onlogische gebeurtenissen plaats vinden om de film wat meer lijn te geven. Je maakt mij niet wijs dat een gezagvoerder van de AU een journalist een wapen zal geven om in zijn eentje een stel gewapende Arabieren te lijf te gaan. En voor nog een laatste "happy afsluiting" de baby redden is ook weer erg makkelijk. Neemt niet weg dat ik weer een film gezien heb die stof tot nadenken geeft. Wat zeker gezien het aantal stemmen hier, niet veel mensen van Uwe Boll zullen verwachten.
Dikke 4
Thorak
Een happy afsluiting? Zo heb ik deze film niet bepaald ervaren, indrukwekkend wél en stof tot nadenken zeer zeker ook wel.
wimnoot
Begrijp je echt niet wat ik bedoel? Het redden van de baby is toch een simpele manier om na alle ellende toch nog een kleine positieve draai te geven. Zeker gezien wat er met de andere baby's gebeurde.
Thorak
Jawel dat begrijp ik wel, maar ondanks dat vond ik het niet bepaald een happy einde.
Het zal inderdaad wel zijn om te laten zien dat het niet een en al ellende is en dat er mensen zijn die wel om de situatie geven en er dan ook veel aan doen om het te veranderen.
wimnoot
Ik denk dat het puur om narratieve redenen er zo ingeschreven is, op deze manier beleef je spanning bij de laatste gevechten omdat je nog meer meeleeft met die personen.
De beelden zijn schrijnend dat staat wel vast.
Lamgeslagen en kapot gebeukt..... Uwe Boll toont ons wat niemand mag zien, niemand wil zien ook, maar niet genoeg kunnen er getuigen van zijn. Het meest zwarte randje van de mensheid, daar waar cultuur doorslaat in pure haat. Indrukwekkend werk.
Dikke 4*
madmax1
Jammer kon niet doorzetten hem af te kijken, was of ik op een schommelstoel zat.
madmax1
Terug af gekeken op klein beeld pc.
De geschiedenis heeft ons niet veel geleerd waren de laatste beelden.
Respect voor Uwe Boll.
Thorak
De manier van cameravoering is inderdaad het nadeel van de film, maar dan ook wel de enige.
Het helpt wel mee aan de impact van de film, maar prettig kijken is het niet en op veel momenten had get. Best wel minder gemogen.
madmax1
Ik heb hem bewaart ,en probeer ook nog eens op groot flatbeeld.
Ode aan Uwe Boll. Indrukwekkend.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Max Schmeling