• 9.232.759 stemmen

Geregisseerd door: Shûichi Okita

Met onder meer: Kengo Kôra, Masato Sakai en Kosuke Toyohara

Gesproken taal: Japans

Plot Nankyoku Ryôrinin

De chef Nishimura wordt ingehuurd door een groep onderzoekers die naar Antarctica gaan. Ze gaan naar het 'Dome Fuji Station', wat in de buurt ligt van de Zuidpool. De temperatuur in het gebied ligt rond de -54 graden Celsius en ligt meer dan 14.000 kilometer van Japan af, waar de familie van Nishimura woont. Het is de bedoeling dat hij anderhalf jaar lang kookt voor de onderzoekers.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Erg fijne film over een groep onderzoekers gestationeerd in Antartica. Veel gebeurt er dus eigenlijk niet in de film, maar dat deert de film in elk geval niet. De omgeving is interessant, de sfeer is fijn en de personages zijn leuk om te volgen. De film deed me wel denken aan Rinko's Restaurant, omdat er een zelfde soort passie voor eten in de film is verwerkt. Aan het eind van de film had ik dan ook veel zin in een lekkere bak ramen... maar helaas.

Het is verder niet heel bijzonder gefilmd en de film duurt wel wat te lang, maar verder dan dat niet echt iets om over te mekkeren. Mocht je deze kunnen vinden is het wel een aanrader. Zeker als je van films over eten (of isolatie) houdt.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Maikeru schreef:

te mekkeren. Mocht je deze kunnen vinden is het wel een aanrader.

probeer je te zeggen dat dit een unieke, schaarse en moeilijk te verkrijgen film is?

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Haha, niet speciaal dat. Maar de ondertitels bij de versie die ik heb gezien waren wel echt slecht. Betere heb ik helaas niet kunnen vinden.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Maikeru schreef:

De lengte vond ik toch wel een significant minpunt.

avatar van Onslaught

Onslaught

Redelijk vermakelijke film.

Dit komt voor het grootste deel omdat de karakters weer lekker Japans "gestoord" zijn. Verhaal is verder niet heel erg boeiend. Niet een film die me heel erg weet te boeien verder, maar leuk om eens gezien te hebben.