• 9.369.466 stemmen

Tenshi no Harawata: Akai Memai (1988)

Drama / Erotiek | 74 minuten

Genre: Drama / Erotiek

Alternatieve titels: Angel Guts: Red Dizziness / Red Vertigo / Tenshi no Harawata 5 / 天使のはらわた 赤い眩暈

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Ishii

Met onder meer: Mayako Katsuragi en Naoto Takenaka

Gesproken taal: Japans

Plot Tenshi no Harawata: Akai Memai

De verpleegster Nami wordt op haar werk door twee patiënten bijna verkracht. Ze gaat naar huis waar ze haar vriend, die fotograaf is, betrapt op seks met een van zijn modellen. Ze vlucht het huis uit en wordt aangereden door een makelaar die zelf ook een rotdag achter de rug heeft. Hij neemt de bewusteloze Nami in zijn auto mee.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Haha, 1x raden wat die makelaar met haar gaat doen...

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Maak er 2x van.

Een goed gesprek!

Eerste Ishii.

Als regisseur neemt hij hier z'n eigen manga onder handen. Het is duidelijk dat hij nog een aardige weg af te leggen heeft, al laat hij in het tweede deel van deze film wel merken dat hij meer in z'n mars heeft dat enkel wat standaard pinku dingen te regisseren.

De film baat bij veteraan Takenaka, al is het vreemd hem met een haarbos te zien. Verder is het acteerwerk niet om naar huis te schrijven en heeft het eerste deel weinig om het lijf. Letterlijk en figuurlijk. Maar het tweede deel van de film is sfeervoller. Er ontpopt zich ook een klein drama dat niet meteen begeestert, maar toch laat zien dat Ishii niet zomaar wat skin flicks wou draaien.

Dat zou in latere films nog véél sterker naar voren komen, deze Red Vertigo is vooral een inlopertje waarin hij z'n talent wat kon ontwikkelen. Enkel interessant wanneer je de eerdere films van Ishii al gezien hebt, verder niet zo heel boeiend allemaal.

avatar van BBarbie

BBarbie

Het is uiteraard de bedoeling van de pinku “Angel Guts”-serie om de toeschouwer te trakteren op zoveel mogelijk (in Japan toelaatbaar) bloot. Toch is dat jammer, want achter die seksscènes gaat regelmatig een heel aardig verhaaltje schuil, dat door dit scènes helaas teveel wordt weggedrukt. Door de seksscènes —vaak meer van hetzelfde— minder frequent en minder lang te maken zouden deze filmpjes volgens mij aan kwaliteit winnen.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

BBarbie schreef:

Het gebeurt niet vaak dat iemand bij een pornografische film erover klaagt dat het verhaal te goed is voor de seksscènes.

avatar van Fransman

Fransman

Ik vond dit niet echt een pornografische film. Oké, er zitten nogal wat (geblurde, brrr) seksscènes in, en wat geweld, want het is nu eenmaal een pinku, maar de kern van het verhaaltje is toch de absolute eenzaamheid van die twee personages. Twee bebutste 'losers' zonder veel perspectief in het leven, die zich toch aan elkaar en aan ieder strohalmpje vastklampen. Ik vond dat wel aangrijpend. Takashi Ishii laat zien dat hij toch heel wat meer te vertellen heeft dan wat exploitatie filmwerk.