• 9.371.015 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Dorrell McGowan en Stuart E. McGowan

Met onder meer: Bill Elliott, Walter Brennan en Marie Windsor

Plot The Showdown

"SWORN TO KILL A MAN HE'D NEVER SEEN!"

Shadrach Jones is een voormalige politieman van de staat Texas, die vastberaden is om de man te vinden en te doden, die zijn jongere broer in de rug heeft geschoten en het geld gestolen heeft, waarmee hij een ranch voor hem en zichzelf wilde kopen. Door de gesprekken in de saloon, gerund door Adelaide, is Shadrach ervan overtuigd geraakt, dat één van de cowboys tijdens de veetransporten naar Montana voor kapitein McKellar de moordenaar is. Shadrach accepteert de baan van ‘trail-boss’ om de identiteit van de dader te achterhalen. McKellar vraagt dringend aan Shadrach of hij de wraak wil vergeten en de arrestatie van de moordenaar aan de wet wil overlaten. Shadrachs jacht op de dader maakt hem bitter, maar ook gehaat bij zijn cowboys.

avatar van trebremmit

trebremmit

Alleen op Duitse dvd te krijgen en helaas zonder Engelse audio.

Een western noir schijnt dit te zijn, ben er wel benieuwd naar.

avatar van mr rumson

mr rumson

Voor mij was dit een verrassend goede western.

De film opent mooi waarin je direct al af begint te vragen waarom Bill Elliott op een kerkhof een graaf opgraaft.

Je hoeft echter niet lang op een antwoord te wachten om te weten dat hij op zoek is naar zijn broer.

Niet veel later sluit hij zich aan bij een groepje cowboys die hun vee naar Montana brengen .

Tijdens deze reis probeert Elliott er achter te komen wie de moordenaar van zijn broer is .

Wat volgt is een boeiende reis waarin iedereen wel verdacht lijkt te zijn.

Zeker gezien ook omdat Elliott niet geliefd is bij de cowboys ligt een hinderlaag al snel op de loer.

De acteurs en actrice leveren goed spel .

Wat wel jammer is zijn ondanks de vele buiten scenes de meeste gewoon in de studio opgenomen.

Ondanks dat is dit een prima western met een goed wie heeft het gedaan verhaal .

Iets wat we vaker terug zien bij de Film noir .