• 9.370.349 stemmen

The Treasure of Lost Canyon (1952)

Western / Avontuur | 82 minuten

Genre: Western / Avontuur

Geregisseerd door: Ted Tetzlaff

Met onder meer: William Powell, Julie Adams en Charles Drake

Plot The Treasure of Lost Canyon

"Robert Louis Stevenson's Great Adventure Story !"

David is een jonge wees, die onderweg is naar Californië. Hij valt in handen van de rondreizende kwakzalver en oplichter Baltimore Dan. Later wordt David, die ondertussen een ervaren dief is, geadopteerd door de excentrieke Homer 'Doc' Brown en zijn vrouw Samuella. Doc is een gepensioneerde mijnwerker en apotheker. Doc en David worden snel goede vrienden. Maar wanneer beiden een verborgen schat ontdekken, komt de idyllische vriendschap tussen hen behoorlijk onder druk te staan.

avatar van Muggsy

Muggsy

Had hier en daar z'n genietbare momenten. Powell draagt de film voor het grootste stuk maar z'n plotse goudskoorts bij het vinden van de schat kwam toch ongeloofwaardig op me over. Ook Tommy Ivo speelde de rol van David relatief solide maar Rosemary DeCamp vond ik dan weer een heel stuk minder als Doc's vrouw Samuella. Visueel viel er niet zo heel veel te rapen, af en toe wat mooie plaatjes maar ze waren eerder schaars.
De verschillende intriges in het verhaal leken als los zand aan elkaar te hangen, de sinistere Lucius wordt al van in het begin opgevoerd maar het duurt even vooraleer we hem daarna te zien krijgen, over de schat wordt heel kort verteld vooraleer hij al wordt gevonden, en hij is nog maar net terug afgestaan door David of de kleine snaak wordt ontvoerd en er breekt brand uit. Op het einde komt alles wel samen maar heel spectaculair was het nu ook weer niet, leek wel op een Lassie-aflevering.