Genre: Actie / Misdaad
Speelduur:
180 minuten (miniserie, 2 delen)
Alternatieve titel: The Diplomat
Verenigd Koninkrijk / Australië
Geregisseerd door: Peter Andrikidis
Met onder meer: Dougray Scott, Rachael Blake en Jeremy Lindsay Taylor
5,5 (893)
Plot False Witness
Er wordt een grote hoeveelheid heroïne aangetroffen in een container die verzegeld zou zijn door de Britse diplomaat Ian Porter. Scotland Yard onderzoekt de zaak en komt terecht in de wereld van spionage, contraspionage en terrorisme. Als Porter wordt verhoord, ontdekt commandant Julie Hales dat Porter bevriend is geraakt met Krousov, een beruchte heroïnesmokkelaar. Ze ziet een kans om deze crimineel eindelijk op te pakken en biedt Porter immuniteit als hij getuigt tegen Krousov. Porter en z'n ex-vrouw Pippa worden naar het buitenland geloodst om daar een nieuw leven te beginnen, met een nieuwe identiteit.
Ian Porter
Detective Sergeant Neil Trent
Dimitri
Roel-
- 1978 berichten
Heerlijke thriller die geen moment verveelde. Zonde dat ze niet een paar stukjes geknipt hebben om er een echte bioscoopfilm van te maken.
Scorpiejoo
zeker een aardige film om te kijken , alleen die flashbacks
hadden ze wel weg mogen laten na 12 x gezien te hebben
TheThirdMark
Nu aan het kijken en voor nu (eerste helft) toch wel 2.5* waard.
Dougray scott ''draagt'' zijn rol als gegoten.
louisvf
Helemaal mee eens!
Toontje35
Aardige mini serie. Had ook wel in pak um beet 2 uur gekund. Af en toe ongeloofwaardig
Waku
Aanrader!!!
"The Diplomat"heeft alles wat men mag verwachten.
Actie,spionage,verraad, persoonlijk drama en vooral spanning
De 3 uur kijk je in een ruk uit!!!
Prima acteerwerk en een einde die er inkleunt en zeker indruk achterlaat.
pietpuk
Flinterdun, te veel irritante flashbacks, en cliche. Ik zeg laten liggen.
valleyman
Snap niet dat ie zo hoog woord beoordeeld!
Vond het maar een langdraadige miniserie op B niveau, met idd veel irritante flasbacks.
gauke
Leuke en dynamische Australische spionage miniserie, met sterk acteren. De volle 180 minuten in één keer gekeken.
Uitstekende thriller lekker snel en erg spannend gewoon een heerlijke spionage film/ miniserie de film wordt ook nooit saai en kijkt heerlijk weg.
hutsekluts
Hoewel er prima wordt geacteerd stelt het verhaal behoorlijk teleur. Er blijven teveel vragen hangen voor een film die realistich moet overkomen. Aardig vermaak(t) maar 3 uur bewegende beelden kunnen beter ingevuld worden. Net geen voldoende.
Cleanshot
Was een twijfelaar voor mij tussen een 2,5 en een 3 *.
Actie zat wel goed in elkaar, drama ook. Alleen als het iets geloofwaardiger in elkaar had gestoken (mn de laatste 15 minuten) dan was hij helemaal prima geweest. Al met al met de 2 dvds mezelf goed vermaakt vandaar de 3*
gauke
De spionagethriller bivakkeert tussen werkelijk uitstekende scènes (inclusief krachtig bewerkte actie) en gedeeltes die slechts als beeldvulling (bij boeken zou je het over bladvulling hebben) dienden. Dougray Scott speelde uitstekend in de rol van de door schuld geplaagde diplomaat Ian Porter. Alles overziend, vooral omdat de film toch mijn aandacht wist vast te houden won het koren het voor mij van het kaf.
aSMoDeuS
Staat volledig op YouTube. Even doorheen geklikt, maar na het zien van de debiel slechte scène met Russische boeven die twee jochies aanvallen en de daarop volgende, volslagen achterlijke confrontatie met Scotland Yard, snel weer afgezet.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'