• 9.371.495 stemmen

Geregisseerd door: Carlos Enrique Taboada

Met onder meer: Maricruz Olivier, Guillermo Murray en Sonia Furió

Gesproken taal: Spaans

Plot El Deseo en Otoño

Elena is een lerares die na de dood van haar moeder een groot fortuin erft. Ze blijft haar echter missen en heeft veel verdriet. Ze nodigt haar vriendin Clara uit om met haar samen te leven. Wanneer Elena naar Acapulco reist om familieleden te bezoeken, ontmoet ze Victor de la Torre, en dat wordt voor haar het begin van een grote romance.

Er bestaan er veel van : Hitchcock geinspireerde srillers...dit is er weer zo eentje, geregisseerd door Taboada die jullie ook kennen van enkele gekende gothic klassiekers als ELDP of MNQLN, wat betekent dat hij in zijn eentje goed was voor het merendeel van de chicanohorrorproductie uit die tijd van enig niveau !

Ook dit is niet te slecht, hoewel uiterst derivatief en niet echt spannend te noemen.De intrige is zoals het hoort simpel : het brave frigide trutje Elena- Olivier werkt als lerares op een school waar de gemiddelde leerling zo te zien 28 is, en wordt getiranniseerd door haar ouwe, zieke moeder die Elena altijd verre heeft gehouden van venten en andere verleidingen. De bewering dat Elena "kapot van verdriet is "oid. na het heengaan van die ouwe tang doet het misschien goed op een RIP topic maar slaat verder nergens op: Elena is maar wat blij dat die ouwe is gecrepeerd met nalaten van aardig wat doekoes.

Niet alleen zij : ook haar vriendinnetje en collega Carla/ Furio, een- "meesterwerkje" alert- lesbo die van de gelegenheid gebruik maakt om Elena voor te stellen bij haar in huis te trekken, eenzaam als ze is. De 2 vriendinnetjes zoeken in bed steun bij elkaar, maar- geen meesterwerkjes alert- we zien verder niet hoe dit zich ontwikkelt...

Elena blijkt namelijk geen potje te zijn en slaat een vent aan de haak : overjarige playboy Murray. En zo komen we dan eindelijk op Hitchcock : na een dik half uur is het namelijk suspicion time en kan het gekende paranoiaspelletje beginnen. De ingrediënten zijn gekend : Murray die beweerde eigen vermogen te hebben en geen golddigger te zijn blijkt geen cent te hebben, Elena krijgt anonieme brieven over het duistere CV van hubby, een tweevoudige weduwnaar ...dat is natuurlijk niet alles : hubby begint wat onvoorzichtig te spelen met vuurwapens, treitert Carla weg, gedraagt zich als een machopig/ tiran, gooit een balletje op over levensverzekeringen die snel afgesloten moeten worden, en af en toe dondert het plafond naar beneden net als Elena eronder loopt... wat zou dat allemaal betekenen ?

Er is nog een tamelijk overbodige zij-intrige- ja je hebt de clou op het eind maar ook die is tamelijk overbodig- met de 2 pupillen van Elena Javier en Silvia, waarin de regisseur schijnbaar zijn walging omtrent de 68 generatie ventileert. Vrij zinloos allemaal.

Hoewel de titel de herfst evoceert is het kleurgebruik eerder exuberant te noemen en tamelijk bizar, poogt- denk ik- Bava te zijn maar is eerder Sirk...of misschien dan toch herfstachtig op zijn Mexicaans ..

Is bij mijn weten niet met anderstalige onderschriften op DVD uitgebracht, of zijn hier mensen die meer weten ? Wie hebben dit gezien ?