Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Shun Liu Ni Liu
"Trust is fatal."
Tyle is een rusteloze 21-jarige jongen in Hongkong die moeilijk een plaatsje kan vinden in de maatschappij. Als hij wordt geconfronteerd met onverwacht vaderschap heeft hij geld nodig. Als bodyguard bij een louche bewakingsbedrijf leert hij meteen de onderwereld van Hongkong kennen, de wereld van het grote geld.
Tyler Yim
Miquel
Little Rat
Lam

ToNe
Deze 'Hong Kong Action Flick' heeft echt een minimum aan plotontwikkeling en een maximum aan actie.
Alles wat ook maar op een verhaal lijkt is om de actie in te leiden.
En de actie is echt van hoogwaardige kwaliteit!!!
Dat maakt het sneller dan de gemiddelde Hollywood-actie film, vanwege het gebrek aan een geforceerde subplot. [Vaak het geweten of liefdesleven van de held]

Begint als een goeie actiefilm, eindigt met een laatste uur non-stop spetterende actie buiten categorie.
Pure verwennerij voor actiefans, in de trend van Desperado, alleen dan the next step (wat Once Upon ... dus had moeten zijn). Zoals ToNe al aangaf, plotontwikkeling is zeer beperkt, maar er zijn dramas genoeg, en Hollywood toonde al meermaals aan dat plot en actie een slechte combinatie blijkt te zijn. Slimme keuze dus om dit gewoon te laten varen.
Vereiste is wel dat de regisseur er in slaagt z'n film vers te houden, en dit doet Hark als de beste. Al veel wire-fu ea varianten gezien, maar hier is het net allemaal wat subtieler/geloofwaardiger. Léon actie, maar dan de balletinterpretatie. Verder leuke variatie aan talen en nationaliteiten in deze film.
Doet wat hij poogde te doen, alleen dan zeer zeer goed. Rodriguez fans, kijk hoe het beter kan. 4.5*
PS: verdacht gebrek aan stemmen ... Tsui Hark hier niet zo bekend ? Meen mij te herinneren dat deze film gewoon in de bios gedraaid heeft.

bioscoopzaal
Nou Onderhond, ik vind je lofzang eerlijk gezegd een tikkie overdreven.
Mager plot, onoverzichtelijke actie, slechte opbouw en chaotische montage. En ondanks het feit dat de film qua stijl flink wat wegheeft van het werk van Rodriguez (met name in de voorliefde van beide heren voor handheld), wint Once Upon a Time in Mexico het toch ruimschoots van dit onding. Time and Tide scheurde weliswaar in een ontzettend hoog tempo voorbij, maar ik heb er onderweg amper iets van opgevangen. Nee, als het al iets van Tsui Hark moet zijn, doe mij dan maar Once Upon a Time in China.
2 sterren.

Agony
- 1993 berichten
Op Kanvas op tv gezien afgelopen weeken. Simpel aziatisch actiefilmpje. Niets bijzonders, maar wel aardig om naar te kijken als er 's nacht niets meer op tv is.... 2,5 sterren.

Blijf dit enorm ondergewaardeerd vinden. Dit is zowaar de enige actiefilm die ik echt goed vind (en die ik dus ook op DVD heb). Hoewel verre van perfect, biedt deze toch de mooiste combinatie aan actiewerk dat ik ken. Beetje Léon, beetje wire-fu, knappe kunstjes, leuke choreografie, veel guns, leuke settings ... Het verhaaltje is simpel, maar gezien dat toch altijd een hoop junk is in dit soort film, en vaak gewoon in de weg zit, kan ik daar echt niet rouwig om zijn.
Liever een mooie actiescene meer dan een wat beter uitgediept personage. Bordkarton blijven ze toch. 4.5* blijven staan, vind het jammer dat ik er niet meer op DVD heb (af en toe heb ik er zin in) maar dit blijft totnogtoe de enige die het echt waard is.

Romeo_Prince
julie zijn te saai man:P
deze film is lijp goede actie en ik ben een man van mooie momenten zoals deze film ook heeft
de hoofd persoon maakt de film gewoon mooi met ze leven rond om hem terwijl alles gebuert zeker als hij in de truck zit vast door antony wong
lijpe film geef hem het hoogst

CinemAvanti.nl
Erg leuke film. Johnny To meets Jackie Chan en hier en daar een knipoog naar John Woo. Of gewoon Tsui Hark.

sinterklaas
Ik had verwacht dat er heel veel actie inzat (na de berichten van Onderhond en Tone gelezen te hebben) maar dat viel best wel mee. Er word best nog wel veel in gekwekt, maargoed. Er zit inderdaad wel goede actiescenes in maar niet zoveel als in Desperado's en een John Woo film. Maargoed: de actiescene's waren goed in beeld gebracht. Met soms nog mooie computeranimatie van oa: het ondploffen van een granaat, een explosie in die flat, het volgen van een kogel enz enz.
Ook heeft deze film een mooie combinatie: Zuid Amerikaanse gangsters in Hong Kong. Best wel orgineel bedacht eigenlijk. Humor zat er ook best wel in, neem bv: die brandslangscene. De acteurs waren ook goed. In het begin denk je dat het een saaie film word maar dat veranderd best wel snel. Voor de rest zit er een mager verhaaltje in maar de film is wel zeer vermakelijk.
Wel sneu dat er in deze film totaal zinloos even een kind word neergeschoten.

plorp
Begin was saai ja, maar de actiescenes zijn gewoom masterlijk.
3,5

FillumGek
Eigenlijk geen idee waar ik net naar heb zitten kijken.
Het begin was zeer moeilijk doorkomen. Met name de warrige montage zorgde voor het eerst dat ik moeite had om de personen uit elkaar te houden. Ook van het verhaal heb ik niet veel begrepen. Misschien komt het omdat het allemaal te druk was, maar bovenal niet bijster interessant.
De actie was soms wel vermakelijk, maar soms ook weer zo druk en onduidelijk dat ik er niet veel van heb meegekregen. De soundtrack is wel lekker snel wat de stunts ten goede komt. De settings waren ook niet speciaal; tegenvaller helaas.

Near_Dark
Daarstraks gezien, in mijn zoektocht naar die bangelijke actiefilm die'k ooit heb gezien op't BIFFF filmfestival, maar waarvan ik de titel ben vergeten...
Yieeeehàààààààààà, wat een film !!
De eerste 40 minuten zijn nogal verwarrend, maar vanaf dan is het non-stop actie van de bovenste plank !
De special-effects zijn niet om over naar huis te schrijven, wegens beperkt budget..., maar de actie-gevechtscènes zijn indrukwekkend.
Diegenen die ooit "Daai si gin (2004)" (Breaking News) hebben gezien zullen dadelijk de appartementsblok herkennen waarin de meeste actiescènes zich afspelen.
Nu weet ik waar Michael Davis zijn inspiratie heeft opgedaan voor die geboortescène in't begin van "Shoot 'Em Up (2007)"
8/10.
Een vette aanrader voor liefhebbers van Oosterse Actiefilms

Goldenskull
Strakke film.
Pas mijn tweede van Tsui Hark, maar iig véél beter dan Chat Gim. Stijlvolle film met erg gave actie scènes. Enige echte knullige was het apartement van de buitenkant zien branden, verder toch weinig low budget aan af te zien.

maxcomthrilla
Een John Woo kloon!
Ik hou van symboliek en van filmreferenties in een film. Alleen wat hadden de duiven telkens in deze film te zoeken? Als sfeerimpressie vond ik het nogal loos dus ik heb vooralsnog geen idee.
Verder vond ik deze film eigenlijk ook een grove misrekening. De film begint nog best goed met wat leuke grappen in het begin, een prima editing en Tyle die voor zijn eerste grote klus in een restaurant gestationeerd wordt. Hark Tsui verzuimt echter om zijn actiefilm boeiend te laten blijven en verliest zich net zoals Woo in veel wapengekletter op veelal dezelfde locaties. Nogal eenzijdige actie allemaal: zonder spectaculaire achtervolgingen, free running en een hoop autogeweld.
De film blijft wel de hele tijd boeien maar heeft grote problemen om echt te overtuigen als actiefilm. De buitenlandse gangsters doen de film ook absoluut geen goeds. Ze kunnen alleen maar met een machinegeweer omgaan, zijn beperkt in hun atletisch vermogen en praten veel te veel, in een soort slechte mengeling van Spaans en Portugees? Ze imponeren nooit en zorgen bovendien voor een goedkope, amateuristische uitstraling van de film. Een soortgelijk probleem had ik ook al met The City of the Lost Souls.
Gelukkig blijft de film wel constant boeien en zitten er enkele aardige actiescenes in alhoewel de film ook genoeg aan achterhaalde actiescenes in petto heeft. De film steekt nooit ergens uit boven de grauwe middelmaat. Teleurstellend! Een 3*

Mmmm vond de actie wel stijlvol en origineel, maar helaas ook wat vlak. Daarbij kon het me doordat ik weinig met de personages op had ook allemaal niet zo veel schelen. Heb dat wel vaker met Hark. Niet echt mijn regisseur. Krappe 3,5 voor de bij vlagen gave actie.

neo
Opvallende film van Tsui Hark. Dat komt vooral omdat het begin van de film niet veel goeds beloofd en de eerste paar actiescenes niet erg overtuigend is. De lange shootout in het appartementencomplex en het einde maken meer dan genoeg goed. Bij vlagen prachtig gestileerd, spannend en opwindend. Toch bekruipt mij het gevoel dat deze flair al eerder had moeten geintroduceerd worden en zelfs de twee goede actiescenes nog beter hadden kunnen zijn.

Blijft fijn.
Maar niet zo fijn als weleer. De eerste keer dat ik deze zag was ook wel al een paar jaartjes geleden, toen ik nog niet zo into Hong Kong was én vele van Hark's trucjes nog wat frisser aanvoelden. Ondertussen is de film wel een beetje bijgebeend.
Maar de betere actiescenes blijven wel overtuigen, vooral die in het apartementsgebouw blijft geweldig indrukwekkend. Verder een degelijke cast, leuk in beeld gebracht en regelmatig adrenalineverhogend, maar het échte indrukwekkende is er met de tijd wel een beetje vanaf gegaan.
Blijft verder wel een leuke film. Redelijk puur actiegeweld, met wat aparte toetsen voor een Hong Kong film (buitenlanders met name) en vooral nog steeds een paar knappe actiescenes. Maar wat er binnen 15 jaar nog van over blijft is maar de vraag. Snel zien dus.
4.0* en een uitgebreide review

Metalfist
Hark Tsui meets John Woo
Dat was toch alleszins het eerste waar ik aan dacht bij dat veelvuldige gebruik van duiven doorheen de film. Geen idee of het een bewuste knipoog naar die andere regisseur was (ze kennen elkaar wel aangezien Tsui producent was van Woo's A Better Tomorrow) of dat hij dat gewoon een leuk idee vond, maar het oogde in ieder geval wel raar. Soit, na een avontuurtje van een paar jaar in Hollywood met Jean-Claude Van Damme keert Tsui terug naar Hongkong om een volbloed actiefilm te maken. Het resultaat? Time and Tide.
En een knotsgek resultaat is het geworden. Tsui maakt letterlijk en figuurlijk niet veel woorden vuil aan een plot waardoor dit de snelheid van een hogesnelheidstrein heeft gekregen. De basis is een jonge barman die besluit om op zoek te gaan naar een beter leven en tegen wil en dank in een hele hoop problemen terecht komt, onder andere met een stel Zuid-Amerikaanse gangsters. Naast knotsgek valt dan ook vooral het woord chaotisch op en dat is toch jammer. Zeker het eerste halfuur ofzo probeer je je nog wanhopig vast te houden aan het beetje plotlijn waar je nog met mee bent en eigenlijk is dat onterecht. Hoewel ik er bij blijf dat de film er op dat gebied er een beetje bekaaid afkomt, denk ik wel dat het met een herziening juist een meerwaarde gaat hebben. Er zijn een aantal erg coole shoot-outs te zien (de scène in het appartementencomplex!) en uiteindelijk is dit gewoon pretentieloze fun met geweren en ontploffingen. Niet alles is nog even goed overeind blijven staan qua special effects (het ontploffen van de granaat zag er zo achterhaald uit) maar tof genoeg om de gehele speelduur te blijven boeien.
Veel daarvan is ook wel te wijten aan de cast. Nicholas Tse heeft een zekere balletdanseres-achtige gratie in de vechtscènes en dat werkt gewoon erg goed. Er zijn het er weinigen gegund om overtuigend iemand te ontwapenen door met een schoen te gooien, zonder dat het al te komisch wordt, maar het werkt bij Tse wel. Dan had ik het slechter voor met Wu Bai. Die oogt in het begin nogal kleurloos, maar geraakt op den duur meer en meer in zijn rol. Veel ontploffingen en rondvliegende kogels, maar ook het nodige vuistwerk en ook op dat gebied is er op Tse en Bai weinig op aan te merken. De altijd degelijke Anthony Wong heeft nog een kleine bijrol als Uncle Ji, de ex-gevangene die Tyler op het "slechte" pad brengt. Soundtrack was wel opvallend afwezig trouwens, zeker tijdens de gevechtscènes viel het me op hoe stil het eigenlijk was.
Ik probeer wel wat regelmatig iets van Tsui mee te pikken, maar de weg is overduidelijk nog lang. Eigenlijk meer bij goed geluk deze meegenomen (voor een keer had zo'n tekst als: van de regisseur van ... op de DVD eens zijn nut) en blij dat ik hem heb gezien. Met een herziening zit hier nog wel een halfje extra in vermoed ik, moet hem alleen eens in de juiste mindset zien.

Gang_Star
Hou hier toch een behoorlijk dubbel gevoel aan over. Enerzijds een vrij sterke actiefilm, maar aan de andere kant niet goed genoeg uitgewerkt om meer dan aardig te noemen. Want het begin is namelijk matig en kent eigenlijk een zwakke opbouw. De eerste 40 minuten staat vooral dialoog centraal en pas na 45 minuten begint de film wat beter om te slaan naar grootsere actiescènes. Daarna gaat de film behoorlijk los en doet de scene in het appartementencomplex denken aan het werk van John Woo. De actiescènes weten dan ook prima te vermaken en het wordt zo nu en dan waanzinnig knap in beeld gebracht. Daardoor blijft een film over wat de eerste helft totaal niet vermaakt, maar wordt het de rest van de film gelukkig nog goed gemaakt.

Public Enemy #1
Net weer eens voor de 3de keer bekeken, en de actie blijft vermaken.
Het eerste half uur is altijd even doorkomen maar dan komt de film opgang, met als hoogtepunt vind ik de shoot out in het appartementen complex.
Daar zitten geweldige camerashots in.
Het plot deed me niet veel maar daarvoor kijk ik deze film niet.

sinterklaas
Als een soort tienjarig reünie... (Ontdekte deze film eind nov/begin dec 2007... voor 3 euro bij Bart Smit... Zucht, nostalgie!) heb ik gisteravond deze film maar eens tussen neus en lippen opgezet.
Hij kwam toch wel weer heel goed binnen en ik kan toch uiteindelijk concluderen dat ik hier naar een uitstekende actiefilm heb zitten kijken. Ik had voornamelijk onthouden dat de film, ondanks dat vele vette scenes me bijgebleven zijn, een nogal lange aanloop had, maar het probleem is dat ik destijds gewoon te doelgericht was op kogelregens, explosies en massale schietpartijen... Nu denk ik daar toch wel anders over... De film is non stop actie... maar tussen het geschiet veel afwisselingen met een paar fraaie martial arts of strategie-momenten... De nog altijd vlotte en gelikte montage waarbij je nog steeds niet het gevoel krijgt alsof je naar een film van inmiddels 17 jaar oud zit te kijken. Die appartementenscene is de uitschieter...
Dus... gisteren even op een aangename manier wat jeugdherinneringen naar boven gehaald en de 4,0* blijft mooi staan.

Basto
Hark doet Hard-Boiled
Ik ben altijd een beetje ambivalent ten opzichte van Hark. Hij stopt zijn films vol coole actie en is ook innovatief op dat gebied. Zaken waar ik wel van hou. Maar daarnaast is het ook een rommeltje. Wazige verhaallijnen en personages waar je niet om geeft. Een beetje een puinhoop.
Nu valt dat bij deze nog wel mee en is het verhaal over een club van bodyguards en zwangere vrouwen, zeker voor zijn doen coherent. En de actie mag er zeker zijn in deze. Zitten echt een paar mooie set pieces tussen. Maar Hark is geen Woo.
3,5

Sergio Leone
Mwah.
Hark Tsui, wiens werk ik niet zo goed ken, overspeelt zijn hand met deze actiefilm. Met het aantal ideeën is niets mis, noch met de uitwerking daarvan. De meeste scènes zijn wel de moeite - er wordt creatief en origineel met de camera omgesprongen en dat levert een film op waar continu wel iets te zien is. Het tempo ligt hoog, dus op de klok kijken zit er absoluut niet in. Anderzijds is het ook een rommeltje. Te veel personages doen mee, zonder dat er eentje tussen zit dat enige interesse waard is. Het eindproduct is een kakofonie, weliswaar een kakofonie met een hoop actie, ook goeie actie.
2,5

Flavio
Hark Tsui maakt van een simpel misdaadfilmpje een zooitje door onnavolgbare editing. Hij wordt ook niet geholpen door de soms erg matige acteurs. Het mag dan vol actie zitten, ik vond het vooral erg leeg. Vervelende kijkervaring.

mjk87 (moderator films)
Soms visueel erg mooi en enkele losse scènes zijn qua sfeer en actie prima, maar als geheel trok mij dit niet. Druk, vervelend geschoten en gemonteerd, weinig boeiende personages (gespeeld door matige acteurs) en de film trok me zo op geen enkel moment. 113 minuten zijn er ook simpelweg te veel. 1,5*.

Tweede seizoen misdaadserie 'Sleepers' met Robert de Hoog krijgt eerste trailer

Morgan Freeman (86) voor het eerst in jaren 'blij met eigen acteerwerk' in nieuwe film 'A Good Person'

Mysterie uit true crime-documentaire van Netflix eindelijk opgelost door bekentenis

Nieuwe details bekend over aankomende spin-off van 'Suits'

I Called Him Morgan
Documentaire / Muziek, 2016