• 9.371.070 stemmen

Geregisseerd door: Marco Mak en Francis Ng

Met onder meer: Jaycee Chan, Hao Dang en Francis Ng

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Zhui Ying

Een jong stel woont in een klein dorp samen met hun geadopteerde dochter. Ogenschijnlijk leiden zij een pension dat de voorbijtrekkende toeristen bedient, maar in werkelijkheid zijn het twee kungfu-meesters die jaren geleden zeer hard gevochten hebben voor de schatkaart. Op een dag onthult hun oude landheer onbewust tegenover het hele dorp dat hij in het bezit is van een schatkaart. Wat eens verloren geacht werd, duikt opnieuw op en een concurrerende jacht op de schat kan beginnen...

Toffe film.

Doet terugdenken aan martial arts films periode 90-94. Wat flauwe humor en erg vlotte gevechten. Mak en Ng hebben het genre wel een oppoetsbeurt gegeven - iets betere visuals en wat modernere humor - maar fan zullen zich denk ik wel kunnen amuseren met deze film.

Geen exact kopie verwachten uiteraard. Humor is wat meer zelfbewust en de actiescenes iets gestileerder. Verhaaltje amuseert en de actiescenes zien er geweldig uit.

Geweldige meevaller dit. Hier mogen ze wat mij betreft nog wel even mee doorgaan.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Baggerman

Baggerman

Onderhond schreef:
en de actiescenes zien er geweldig uit.

Hmmm? Vind je? Ik vind Francis Ng (Hoe sprèèk je die achternaam uit? Als het geluid dat iemand maakt op het moment dat hij in zijn ballen wordt getrapt?) niet zo in de actiescènes. Wel pleit het voor hem en Mak dat ze (succesvol) terug hebben gegrepen naar touwtjes en geen lelijke CGI gebruiken.

Onderhond schreef:
Doet terugdenken aan martial arts films periode 90-94.

Dat wel. Gelukkig gauw mijn verachtingen bijgesteld, want ik had op één of andere manier een ander soort film verwacht. Een heleboel anderen hadden dat laatste ook, gezien de becijferingen op zowel IMDB als hier!

Tja, film is vermaak en vermaak levert deze film, dus een dikke voldoende kan er toch wel van af. Bij mij werkte de fluwe humor wel en Indiana Jones-achtige taferelen willen er bij mij ook wel in als koek.

De running gags met de dieven Jet, Jackie Tang en Andy zijn toch wel leuk, net als de nog grotere hausse aan dubbelgangers later!

Verder een leuke, moderne soundtrack!!!!

Al met al nog best vermakelijk.

avatar van belchinees

belchinees

Baggerman schreef:

Ik vind Francis Ng (Hoe sprèèk je die achternaam uit? )

Je spreekt het gewoon uit als de -ng in "bang".

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Slap verhaal, flauwe humor, domme typetjes en de gevechten zijn ook niet best. 1,5 ster