• 9.371.617 stemmen

Somewhere between Here and Now (2009)

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Olivier Boonjing

Met onder meer: Lucie Debay, Arieh Worthalter en Anaël Snoek

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Somewhere between Here and Now

"Where is home to you?"

Louise komt terug naar België na een lange reis in Azië, maar aarzelt om naar huis te gaan. Ze stelt het moment uit om thuis te komen. In Brussel-Noord merkt een Amerikaan Louise op. Hij staat op het punt om op reis te vertrekken. In plaats van zijn trein te nemen, volgt hij Louise. In tegenstelling tot Louise, stelt hij het moment uit om te vertrekken. Wat volgt is een trektocht door nachtelijk Brussel. Ze bevinden zich in een tussen-moment, nog niet vertrokken, nog niet aangekomen, in de enorme transitzone Brussel: een ruimte die niet beantwoordt aan de alledaagse verwachtingen en eisen van de realiteit. Een plaats die uitnodigt tot verrassende ontmoetingen, een interculturele, internationale zone. En met uiteraard de communicatieproblemen die zo’n zone met zich meebrengt. Hoe het thuisland als een vreemd land ervaren?

avatar van Wannes84

Wannes84

DVD-release voorzien in de Benelux op 4 oktober.

avatar van klapgeest

klapgeest

zo zeg - 15 minuten hield ik het vol - daarna toch maar eieren voor mijn geld gekozen

avatar van henkula

henkula

ik kon er geen touw aan vastknopen.

avatar van IcU

IcU

Tjonge, lekkere commentaren hierzo. Dit is namelijk best een bijzondere film die sterk om de karakters van de personages draait. Tuurlijk, het is geen meesterwerk of een film die je je leven bijdraagt, maar een mooi persoonsdrama met bijzonder sterk acterend groepje jonge mensen. Mooi.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Heb hem al een paar keer in mijn handen gehad bij de FRS. Misschien toch nog eens aanschaffen, zag er wel interessant uit!

avatar van blurp194

blurp194

Fijne film.

Een beetje het idee van Before Sunrise (1995), met een terloopse ontmoeting van twee jonge mensen die er daarna beiden niet veel voor voelen om weer uit elkaar te gaan, en het verhaal dat ze doorheen de nacht beleven. Toch ook heel anders en volstrekt eigen - deze film gaat veel meer over sfeer en situatie dan over de dialoog tussen de twee.

Mooi naturel in de beschouwing van het gebeuren, mooi gefilmd en goed gespeeld door een aantal voor mij onbekende acteurs. Doet me verlangen om weer eens zo op reis te gaan.