menu

Ballistica (2010)

mijn stem
1,64 (59)
59 stemmen

Verenigde Staten
Actie
84 minuten

geregisseerd door Gary Jones
met Paul Logan, Martin Kove en Robert Davi

Damian is getraind in ballistiek, een dodelijke vorm van sluipen en het gebruik van vuurwapens. Hij is één van de weinigen die dit perfect onder de knie heeft. Hij is het beste wapen van de CIA tegen terrorisme. Een dodelijke organisatie, bekend als 'Hand of Truth', heeft een bom ontwikkeld die miljoenen levens zal eisen. Samen met zijn commandant, Riley, gaat Damian op zoek naar de bom, en naar de man die erachter zit.

zoeken in:
avatar van Thorak
Dit klinkt wel heel erg als een B-film... Ballistiek, is dat niet de baan berekenen van een projectiel? Klinkt opzich wel als een no-brainer voor de zondag middag.

2,5
Het zou mits juist gekozen verhaal wel leuk kunnen zijn. Maar helaas slaagden ze hier niet in. Het is op 1 of andere manier allemaal net niet.

En laten we eerlijk zijn, Paul Logan is toch ook de man van de B-films

avatar van Phantasm
2,5
Matige aktiefilm met hier en daar wat hoogtepunten.

hoe kan deze film nu gemiddeld 3,30 staan met 5 meningen.
ze hebben de film niet eens allemaal gezien en toch een 2,5 geven.
hier snap ik echt niks van??!!!!

avatar van mcdaktari
Klinkt als pulp deze film, en Bakkertje hoezo ga jij ervan uit dat ze de film niet gezien hebben?
Als jij een film nog niet gezien hebt, wil dat niet zeggen dat niemand hem gezien heeft.

2,0
Tjonge, vond hier niet veel aan, een echte B-film, zonde van mijn tijd, had er zeker meer van verwacht!

I'm Agent Johnson, this is Special Agent Johnson... no relation. vind dat Robert Davi wel in staat is om een goede rol neer te zetten maar acteert toch ook voornamelijk in de zogenoemde B-films

heb de film gezien en het is echt niet de moeite waard hoor

1,5
Wat een slechte film zeg. Slecht acteerwerk, slechte special effects. zwak verhaal. Kijken is ergeren.

1,5
L2E
B film inderdaad. Bah, dat had ik moeten weten. Maar wel uitgekeken.
Slecht verhaal, voor zover je het een verhaal kunt noemen, alles zeer voorspelbaar. Slechte effects. Vooral die achtervolging in die auto's, deels opgenomen in een studio en zie je lelijke achtergrond afbeeldingen wat de omgeving zou moeten zijn. Ook nog lomp versneld afgespeeld alsof ze heel hard rijden. Hahaha, dat is toch kansloos. 1,5* want je zou dit ook gewoon kunnen verwachten...

avatar van schurk
Zo slechte film. geen moeite waard.

SvV
Dit was echt helemaal niks. Heb hem puur uitgekeken omdat ik gewoon benieuwd was naar alle mankementen in deze film. De acteurs, de special effects, de actie, het verhaal, echt alles was matig tot slecht. Het begon al niet erg goed maar het eerste 'ballistica' moment was toch wel het dieptepunt.

Enige mooie aan deze film waren een aantal vrouwen, maar ook totaal ongeloofwaardig. Natuurlijk ziet elke vrouwelijke slechterik en alle vrouwen bij de CIA, FBI en weet ik het er sexy uit met strakke pakjes.. wel zo realistisch.

1*

2,0
een slechte "Bond" film **2.0

1,0
en dat voor een film uit 2010
wat een troep

1,0
uhm ik zit nu op 33 minuten.. Hoe kan het dat ze dit nog kunnen maken?
Maar ook gewoon het acteerwerk etc.. het was ook gewoon niet goed

1.*

avatar van plompa
0,5
Enorme B film. Begint al gelijk achetrlijk. na 5 minuten uitgezet.

avatar van pukkie88
0,5
Bar slecht! Totaal niet geloofwaardig.

avatar van casperspook
2,0
mwa, leuk voor tussendoor

avatar van jarno1975
1,0
Dit is echt slecht in elkaar gezet. Acteerwerk is niet veel en de vechtscenes zijn ook om te huilen. Het verhaal is er een uit 1000 en dan ook nog slecht uitgewerkt. en komt erg ongeloofwaardig over.

avatar van Lui
Lui (crew)
Film krijgt een release van The Asylum!

avatar van jarno1975
1,0
Wat een verrassing

avatar van dave
1,0
'Ballistica' is een film waar ik al geruime tijd naar uitkeek. Vooral omdat Paul Logan er zijn opwachting in maakte. Hij is absoluut geen goede acteur, en wellicht niet de minst pretentieuze, doch komt hij in mijn ogen over als een sympathieke kerel die zich zonder franje in de actie smijt. Dit maakt van hem meteen mijn favoriete hedendaagse B-acteur. Ergens wel jammer dat hij dit milieu moeilijk zal kunnen ontsnappen, of hij moet veel geluk en een waslijst aan contacten hebben.

Enfin, genoeg over Logan. Het verbaasde me allereerst niet de naam 'The Asylum' in beeld te zien bij de openingstitels. In plaats daarvan wordt dit smaakloos vehikel geproduceerd door 'Hollywood Wizard', waar slechts een handvol personen al van gehoord zal hebben. Deze entrepreneurs zijn er pas na een paar jaar in geslaagd een film op de markt te brengen die meer dan twee man en een paardenkop gezien zal hebben. Tientallen voorgangers zullen helaas voor eeuwig in de catacomben van cinemaland verblijven. 'Ballistica' sprong me enkel in het oog omdat hij op de website van 'The Asylum' werd aangekondigd, en dat daar bovenop de uitverkoren acteur van laatstgenoemd productiehuis zijn spieren uitstalde.

Tijd om even soepel over te schakelen naar het verhaal. Het zou namelijk zonde zijn om dit uit het oog te verliezen. Wel, het mag duidelijk gesteld worden dat dit een uiterst zwakke film is. Het script zit ontzettend simpel ineen en barst net niet open door een overvloed aan clichés en rariteiten. Een zesjarige snotneus is in staat een ingewikkelder en interessanter plot te ontwikkelen. Iedereen die een klein beetje kennis heeft van de typische actiethrillers die Hollywood ons regelmatig voorschotelt, zal beseffen dat 'Ballistica' niet meer dan een slap aftreksel is van dergelijke voorbeelden. De scenarioschrijver is allesbehalve goed in afkijken en heeft zichzelf grondig overschat.

Gelukkig vond ikzelf het verhaal van weinig belang, aangezien andere zaken gauw de aandacht afleidden. Zo zijn er de immer subtiele buitenissigheden die alles waarmaken, behalve het hoofd der geloofwaardigheid boven water houden. Gaten in het script, twijfelachtige regie en het incidenteel gebruik van repetitieve achtergronden of amateuristische settings in het algemeen.

Aangevangen wordt er met de dropping van een 'wapen' dat eigenlijk een man moet voorstellen. Paul Logan is Damian, een speciaal geval dat bij de CIA werkt en een paar dozijn slechteriken in een handomdraai kan neerleggen. Hij beschikt namelijk over een bijzondere gave: ballistiek. Nu, in wezen stelt dat niet veel meer voor dan het uitvoeren van een paar belachelijke danspasjes terwijl je een stel pistolen vasthoudt. Vandaar Damian's bijnaam bij het bevriende indianenstam, "Dances with Weapons".

Het vliegtuig waaruit het wapen springt wordt opgemerkt op een Russische radar, en wordt derhalve snel aangemaand rechtsomkeer te maken, of anders. Ze hebben goddank wel nog de tijd om Damian te droppen, die handig de radars kan ontwijken. Ik kan eigenlijk al meteen overgaan naar de hoofdzaak van het hele gebeuren. Een bom is ontwikkeld door een terreurorganisatie en er moet hoe dan ook verhinderd worden dat deze ontploft. Boeiend.

Ik moet zeggen dat het begin me aardig verraste. Ondanks het feit dat Damian allesbehalve een professionele gebruiker van stealth is, en er zomaar een auto voor de deur van de zwaarbewaakte Russische basis kan stoppen lijkt dit allerminst op een flop te gaan uitdraaien. Edoch, al vlug wordt de realiteit hardhandig in je totnogtoe neutrale smoel gestouwd. Hierna naar aloude gewoonte een beperkte lijst van onderbouwing.

Hoe is het mogelijk dat het lot van zo'n krachtige bom met een radius van 10 mijl wordt overgelaten aan een groepje van vier mensen, waarvan één een voormalig werkneemster van de vijand is? Waarom moet deze laatste, laten we ze voor alle comfort 'de blondine' noemen, meehelpen met Damian en samen met hem haar leven op het spel zetten? Ze is een totale beginneling en heeft niets van opleiding genoten! Enfin, buiten een halve namiddag stoeien in Damian's hof.

Verder heb ik een tijdlang scheel gekeken toen een Chinese bad-babe een granaat bij onze twee hoofdacteurs naar binnen wierp, zonder daarna de deur van de kamer op slot te doen. Het vervolg hierop is stuitend, wanneer Damian vliegensvlug opveert, de granaat oppakt en de kamer uitslingerde. Einde verhaal voor ons aller sexy Chintokje. Geen gram hersenen zat er in haar hoofd.

Vreemd hoe talloze personen afgeknald worden zonder schotwonden te vertonen. Kom op jongens, het zijn overduidelijk maar losse flodders! Opstaan! Plots wordt een voltallig SWAT-team weggemaaid zonder dat één iemand overleefd. Bizar, als je in de veronderstelling leeft dat die mannen kogelvrije vesten dragen. Misschien in alle haast vergeten aan te trekken?

Waar ik me het meest mee amuseerde was de dolle autoachtervolging. Vooral als je let op de achtergrond. Dezelfde muur of hetzelfde gebouw komt om de haverklap in beeld en geeft aldus de indruk dat er in toertjes werd gereden. Hetgeen hoogst onwaarschijnlijk klinkt, daar er zelden een bocht wordt genomen. De uitleg hiervoor is dat ze allicht slechts over 100 meter asfalt beschikten om de hele scène op te nemen.

Maar we zouden het belangrijkste en meest besproken moment nog vergeten. Het gevecht tussen Damian en Dragomir, het brein achter de gein. Deze stoute kerel beschikte ook over de dodelijke kunst der ballistiek en was klaar voor een gevecht op leven en dood. Wat volgt is een resem schoten en bewegingen van ongezien idioterie. De beide heren rennen naar elkaar toe, druk vurend en ontwijkend. Geen enkele kogel treft doel en aldus ontaard het terstond in een handgemeen. Laat me even opmerken dat de gevechten in dit meesterwerk eveneens belabberd zijn, zoals elk ander aspect.

De actiemomenten zijn evenwel de beste, daar ze zeer zelden voorkomen. De makers schrikken er niet van terug om een kwartier lang rond de pot te draaien en een vloedgolf aan overbodig en oninteressant gelul jouw richting in te sturen. Beetje overdreven dat er al na een dik halfuur begonnen werd met slabakken. Maar ook over de hele tijdspanne blijkt actie schaars, terwijl flauwekul als woekerplant fungeert.

Hierbij sluit ik het hoofdstuk verhaal af, daar meer woorden niet vuil dienen gemaakt te worden. Tussendoor is het tijd voor een kleine positieve noot. De soundtrack vond ik immers op bepaalde momenten erg aanstekelijk. Goede, strakke deuntjes die eens wat anders brengen dan de typische viool of opzwepende slijkmelodieën. Of deze muziek adequaat was en dus enige samenhang vertoonde met de beelden is echter een andere zaak.

De regie is een geval apart. Toen ik de naam Gary Jones opzocht was ik zeer verbaasd dat er geen foto van een chimpansee of een andere primaat opdook. Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit door een mens is gefilmd. Jones staat aldoor op 1 meter van de feiten, en houdt de camera constant in zijn trillende poten. Een statief leek hem blijkbaar een overbodige luxe. Af en toe lijkt het alsof de zaken op een krakkemikkige rivierboot zijn gefilmd. Het beeld schokt dat het geen naam heeft. Maar dat is nog niet genoeg voor Dhr. Jones. Hij waagt zich zowaar nog aan een koppel close-ups, waar weliswaar enkel een oog en een oor op te herkennen valt. Dit is een grote, zoniet de grootste boosdoener. Mits goede regie zou deze film exponentieel in niveau stijgen (wat in werkelijkheid niet veel verschil zal uitmaken).

Tot zover deze terugblik op 'Ballistica'. In conclusie kan ik stellen dat er meer in zat, maar alleszins niet véél meer. Zelfs met een menselijke regisseur zou dit product nog altijd ruiken naar B-afval. Spijtig voor Logan, maar ik blijf fan.

1,00 (1,25)

dave schreef:


De regie is een geval apart. Toen ik de naam Gary Jones opzocht was ik zeer verbaasd dat er geen foto van een chimpansee of een andere primaat opdook. Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit door een mens is gefilmd. Jones staat aldoor op 1 meter van de feiten, en houdt de camera constant in zijn trillende poten. Een statief leek hem blijkbaar een overbodige luxe. Af en toe lijkt het alsof de zaken op een krakkemikkige rivierboot zijn gefilmd. Het beeld schokt dat het geen naam heeft. Maar dat is nog niet genoeg voor Dhr. Jones. Hij waagt zich zowaar nog aan een koppel close-ups, waar weliswaar enkel een oog en een oor op te herkennen valt. Dit is een grote, zoniet de grootste boosdoener. Mits goede regie zou deze film exponentieel in niveau stijgen (wat in werkelijkheid niet veel verschil zal uitmaken).

Tot zover deze terugblik op 'Ballistica'. In conclusie kan ik stellen dat er meer in zat, maar alleszins niet véél meer. Zelfs met een menselijke regisseur zou dit product nog altijd ruiken naar B-afval. Spijtig voor Logan, maar ik blijf fan.

1,00 (1,25)


Wat een amusante samenvatting...

avatar van Escobar
1,0
Dit was echt bagger. Gelukkig heeft me dit alleen een lege dvd gekost maar zelfs dat is eigenlijk al teveel. De achtervolging met die auto's deed me denken aan de jaren 70. Martin Kove en Robert Davi leken wel wassenbeelden zo is er aan hun gesleuteld. En dat ballistica sloeg ook nergens op. Ik zal er niet teveel over uitweiden om de mensen die hem nog niet gezien hebben (DOE HET NIET) niet teveel te verraden maar die tactiek kwam totaal niet geloofwaardig over. Nu weet ik dat geloofwaardigheid niet centraal staat in dit soort actie films maar 100 kogels afvuren door een goeie schutter en er is er niet 1 raak is best vreemd te noemen. En aan de andere kant is elke kogel raak. Het enige wat aan deze film klopte is dat hij 84 minuten duurde.

4,0
Sommigen mensen snappen niet dat ze eerst de film moeten gaan kijken en daarna pas een cijfer moeten gaan geven.

Ik heb de film zojuist gezien en er zat een goed verhaal in. Soms waren de speciall effects en het autorijden wat nep, maar daar moet je soms doorheen zien. Ik heb er zeker op vermaakt en ik raad ook de mensen aan gewoon de film een keer te kijken, het is een B-Film, maar toch geef ik de film een 4.

0,5
wat een snorkelfilm.......na 1/2 uur maar uitgezet dit is niet eens een b-film....hiervoor moet je een alfabet hebben met 349 tekens ...en je raadt ut al.....het is letter 349-film

avatar van Re73
0,5
Tja vechtscenes waren als een B film uit de jaren 80. Op een gegeven moment ging er zelfs nog door me gedachten dat ik naar het niveau acteren pornofilm zat te kijken... echter helaas zonder porno dat wel naar 5 kwartier kon ik het niet meer opbrengen en zette ik hem af.

avatar van Re73
0,5
hollander schreef:
Sommigen mensen snappen niet dat ze eerst de film moeten gaan kijken en daarna pas een cijfer moeten gaan geven.

Ik heb de film zojuist gezien en er zat een goed verhaal in. Soms waren de speciall effects en het autorijden wat nep, maar daar moet je soms doorheen zien. Ik heb er zeker op vermaakt en ik raad ook de mensen aan gewoon de film een keer te kijken, het is een B-Film, maar toch geef ik de film een 4.Je zegt een B-film maar geeft 4 sterren? Vraag me af wat je dan geeft voor een klasse A-film....

avatar van Re73
0,5
Jasmijn_123 schreef:
(quote)


Wat een amusante samenvatting...


Inderdaad amusant al vraag ik me af of hij wellicht een cam-versie heeft gekeken, mij was het niet opgevallen inderdaad, maar misschien kwam dat om dat de film sowieso al ergernis was natuurlijk.

avatar van mnvisser
0,5
erg slecht

1,5
Geen aanrader!

avatar van Bruens
Re73 schreef:
(quote)Je zegt een B-film maar geeft 4 sterren? Vraag me af wat je dan geeft voor een klasse A-film....


zoek de definitie was B film eens op

avatar van b00ts
1,0
Wat een bagger zeg. Het begint al als hij die fabriek binnenvalt. Vraag even aan een geleerde "waar is de bom".... die zegt vervolgens niets, en dan ga je maar weer. De bestuurster van de vluchtauto loopt dan weer in een heel kort minirokje met één hand met een zwaar machinegeweer te knallen. Onderweg redt onze held nog even een zoekgeraakte Amerikaanse muts. Niet veel later moeten ze samen naar China om de bom op te halen. Van een leien dakje. Onze blonde muts kan ook al tegen steile damwanden op klimmen. Goed, de bom wordt gevonden, onze helden worden gepakt. De bom wordt gegooid door een muts in een roze push up bh, maar onze held gooit de bom terug. Abseilen is voor ons blondje weer een makkie. Dan wordt de bom weer in Amerika gevonden. Even ballistica met Dragomir (ziet er werkelijk niet uit), en daarna komt ook de (blonde) aap uit de mouw. Ons blondje is toch iets minder onschuldig. Ze steelt een auto en gaat er vandoor. Geen probleem, want buiten is geen SWAT meer te bekennen. Uiteraard een achtervolging. Gelukkig, er wordt ook een zwerfster met een winkelwagentje omver gereden. Ik was al bang dat ze haar zouden vergeten. Enfin, weer even wat prutswerk, en dan op het laatst nog die kogel die hij opgooit. Eén ster en daar is het dik mee betaald.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:05 uur

geplaatst: vandaag om 07:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.