• 9.371.633 stemmen

Geregisseerd door: Michel Deville

Met onder meer: Andrew Chandler, Hélène Dassule en Nicole Palmer

Gesproken taal: Frans

Plot La Petite Bande

Drie meisjes en vier jongens uit Londen springen zonder een penny op zak op een vrachtwagen naar het Kanaal. Daar aangekomen weten ze als verstekeling aan boord van een veerboot naar Frankrijk te reizen. In Frankrijk ontmoeten ze dreigende figuren en het gevaar doemt op in al zijn omvang. Zo komen ze een getatoeëerde non, een priester in een Rolls-Royce en een piratenfamilie tegen.

avatar van Baggerman

Baggerman

De film is gemaakt naar een authentiek voorval, waarin een groepje Engelse kinderen inderdaad echt in hun uppie op een uitstapje naar Frankrijk zijn gegaan.

Deze film kijkt vlotjes weg, maar ik heb werkelijk geen idee voor wat voor doelgroep deze was bedoeld. Kinderen? Ik kan me niet voorstellen dat die hiervoor warm lopen? En voor volwassenen is het weer te tuttig.

De film is wel leuk op wat mislukte pogingen tot humor na, maar het plot ontspoort gaanderweg volledig als de kinderen samen met - een geheim agent?- vriendje moeten redden van een sekte die kinderen wil omturnen naar bejaarden.

En de bdoeling of grap van het einde ontgaat mij ook helemaal.

Wel apart is dat er geen woord wordt gesproken in de hele film.

Conclusie: raar filmpje en terecht vergeten?