• 9.371.852 stemmen

Sharpe's Peril (2008)

Actie / Avontuur | 138 minuten / 102 minuten (internationale versie) (miniserie, 2 delen)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 138 minuten / 102 minuten (internationale versie) (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tom Clegg

Met onder meer: Sean Bean, Daragh O'Malley en Michael Cochrane

Plot Sharpe's Peril

Het is het jaar 1818. Luitenant Kolonel Richard Sharpe en zijn adjudant reizen door levensgevaarlijke delen van India, als escorte van de mooie Marie-Angelique Bonnet. Onderweg stuiten ze op een merkwaardig Brits legerkamp: een ongedisciplineerd zootje onder leiding van een piepjonge officier. Sharp en zijn gezelschap besluiten er de nacht door te brengen. Die avond wordt het kamp overvallen door de beruchte bandiet Chitu. Er vallen meerdere slachtoffers. Als het stof is neergedaald, realiseert Sharpe zich dat hij de enige is die nog in staat is deze karavaan veilig naar de volgende legerplaats te leiden. Maar het avontuur is nog maar net begonnen.

Richard Sharpe

Marie Angelique

Lance Naik Singh

Croop (as Jonathan Coyne)

avatar van stinissen

Ik ben er blij mee dat dit op onze site mag, maar dan blijf ik erbij dat het raar is, bv de Jesse Stone films niet mogen, maar van dit karakter waar al ruim 20 films van gemaakt zijn weer wel mag.

De Jesse Stone films hebben ook allemaal een afgerond verhaal en zijn gewoon zelfs goede tv-producties.

Dit geld ook een beetje voor de Wallander films en de Beck's die weer niet mogen en de Varg Veum's films weer wel.........

avatar van gauke

gauke

Mooie produktie op het gebruikelijke BBC-niveau: beelden waarop kosten nog moeite bespaard lijken te zijn. Jammer dat deze keer het verhaal net wat te clichématig is.

avatar van Thorak

Thorak

Mogen alle andere delen nou dan ook toegevoegd worden?

avatar van Gert P

Gert P

Waarom Sharpe's challenge er dan niet op staat?

avatar van Thorak

Thorak

...en alle overige delen. Ik wilde ze ooit toevoegen, maar dat mocht niet volgens de regels van MM. Net als de Hornblower films er niet op mogen.

avatar van Djarune

Djarune

raar dat deze dan wel mag, want er staat

De reeks heeft maximaal vijf delen.

De Sharpe reeks heeft meer dan 16 delen