• 9.370.389 stemmen

Alternatieve titel: Doorman

Geregisseerd door: Gary Youngman

Met onder meer: Sharon Sharth, Bradley Whitford en Robin Cahall

Plot Dead as a Doorman

Terry Reilly is portier van een groot flatgebouw. In zijn vrije tijd schrijft hij detective verhalen en hij droomt ervan ooit een best-seller te schrijven. Op een dag is hij getuige van de moord op een collega. De moordenaar weet te ontkomen en Terry wordt verdacht. De politie moet hem laten gaan als een tweede slachtoffer valt onder de moordenaarshanden van "The Doorman Killer". En een derde! Samen met Linda, het nichtje van één van de slachtoffers, gaat Terry zelf op onderzoek uit. Als Linda wordt ontvoerd en Terry ternauwernood aan enkele moordaanslagen ontsnapt, moet hij een slimme list bedenken om Linda te redden.

avatar van stephan73

stephan73

Doorman was vroeger één van die hoezen die ik vaak zag in de videotheek. Een tekening van een portier die luguber naar beneden keek en een schaduw van een hand met mes die op zijn jas te zien is. Ik heb de videoband daarvan echter nooit gehuurd, maar toen ik hem ergens tegenkwam moest ik hem gewoon hebben.
De film is niet echt geslaagd, wat niet te maken heeft met het feit dat niemand door middel van messteken om het leven wordt gebracht (ze sterven door gebroken nekken), maar doordat het eerder nogal traag en bloedeloos is.
Toch is hij niet helemaal mislukt, want er zit genoeg sfeer in en de acteurs doen zeker hun best. Maar meer dan een kleine voldoende kan ik het niet geven!