• 9.371.211 stemmen

Geregisseerd door: Naoto Takenaka

Met onder meer: Naoto Takenaka en Jun Fubuki

Gesproken taal: Japans

Plot Muno no Hito

Sukezo Sukegawa was ooit een gevierd tekenaar, maar de uitgevers willen zijn werk niet meer. Het verlies van de roem heeft Sukegawa verlamd. Tot ergernis van vrouw en zoon is hij verworden tot een machteloze nietsnut. Met de hardnekkigheid van een gek volhardt hij in een absurde manier om geld te verdienen: hij verkoopt stenen.

Sukezo Sukegawa

Man with sunglasses

Lady who walks

avatar van Baggerman

Baggerman

Best een aardige voortkabbelende film, die wat mij betreft ook 'Nowhere plot' had kunnen heten. Maar daardoor blijft alles lekker onvoorspelbaar en redelijk bekijkenswaardig.

Regisseur Takenaka tekent zelf prima voor de nietsnut van een hoofdpersoon. De hele film ademt een sufheid uit die toch (mij in ieder geval) boeide.

Geen hoogvlieger, maar ook niet slecht.

avatar van groente12

groente12

Ik ben aangenaam verrast door deze film. Het verhaal sterk en overtuigend zoals het de steen verkoop scenes of hoe hij word geïnspireerd om een manga te maken over de birdman.
Vermakelijk is de film zeker wel en soms heel er aangrijpend. De acteurs speelde zo goed hun rol als 1 gezin, en de diepere laag die erover ligt kom ik uit op ruim 4 sterren

Wist niet eens dat Takenaka zelf ook regisseerde. Als acteur in ieder geval geweldig, dus wil best eens wat zien van hem.