menu

Il Capo dei Capi (2007)

Alternatieve titel: Corleone

mijn stem
4,34 (413)
413 stemmen

Italië
Drama / Misdaad
600 minuten (miniserie, 6 delen)

geregisseerd door Alexis Cahill en Enzo Monteleone
met Daniele Liotti, Claudio Gioè en Gioia Spaziani

Het waargebeurde verhaal van maffiabaas Salvatore 'Totò' Riina, die bij zijn vijanden bekend staat als 'Het Beest' en die verdacht wordt van honderden moorden. Deze miniserie volgt Totò Riina vanaf zijn jeugd in het Siciliaanse stadje Corleone, waar hij als tiener een misdaadbende vormt met zijn vrienden. We volgen zijn lange en bloedige loopbaan in de maffia, tot en met de gewelddadige oorlog die hij in de jaren tachtig en negentig voert tegen zowel rivaliserende maffiabendes als tegen politie en justitie.

zoeken in:
avatar van Stu-Pot
1,5
Die rechercheur was er zelfs bij verzonnen dacht ik. Vind ik toch beschamend als je een 'waarheidsgetrouw' verhaal wilt vertellen.

avatar van Norman Mailer
3,0
Stu-Pot schreef:
Die rechercheur was er zelfs bij verzonnen dacht ik. Vind ik toch beschamend als je een 'waarheidsgetrouw' verhaal wilt vertellen.

Juist. En dit personage vervolgens ook nog tot het einde in leven houden. Begrijpelijk, zonder meer. Maar weinig geloofwaardig gezien het de aard van Toto Riina. Een kerel die al voetballend met zijn kinderen executie-orders geeft. Ja, jeugdvrienden ofzo. Meh, veel liefde koesterde Riina niet meer voor die jeugdvrind.

avatar van korenbloem02
2,5
Norman Mailer schreef:
(quote)

Juist. En dit personage vervolgens ook nog tot het einde in leven houden. Begrijpelijk, zonder meer. Maar weinig geloofwaardig gezien het de aard van Toto Riina. Een kerel die al voetballend met zijn kinderen executie-orders geeft. Ja, jeugdvrienden ofzo. Meh, veel liefde koesterde Riina niet meer voor die jeugdvrind.


Kijk hier is een van de grootste misser in de film. Rinna heeft kinderen (o.a. neefje van een spijtoptant) die niks met de mafia te maken hebben laten vermoorden voor de zekerheid. Deze man was een extreme paranoide narcist, en dit komt gewoon heel slecht terug in film.

verder zijn er wel feiten verwerkt, maar meer op een godfather manier (zo is het ook gefilmd) . Deze film is interessant voor mensen die weinig waarde hechten aan feitelijke kennis van de geschiedenis van de Corleonesi of weinig kennis hebben over de corleonesi. En eigenlijk zijn feiten die overeenkomen voornamelijk aan de hand van de getuigenissen van Buscetta en wat politie rapporten wordt het verhaal verteld. Verder is het boek Cosa Nostra van John Dickie de basis van het verhaal. De serie richt zich mijn inziens te veel op de cowboy sfeer van de mannen van Eer. ipv van een goede biografie over het leven Riina

wat wel leuk is: Riina keek deze film live v...

avatar van Stu-Pot
1,5
korenbloem02 schreef:
(quote)


wat wel leuk is: Riina keek deze film live v...

Ik ben benieuwd wat zijn mening is omtrent deze serie.

4,5
Buitengewoon onderhoudende serie over een interessante periode in de recente geschiedenis van Italië. Ik kan me nog goed de journaals herinneren met de moordaanslagen op de rechters. Het verhaal loopt als een trein. Ik heb de serie in vier dagen uit gekeken. Daar moet je de tijd voor hebben, maar het helpt wel bij het onthouden van de namen. De beelden zijn vaak prachtig, het acteerwerk overtuigend en over het algemeen zijn de historische details in orde. Veel aandacht in de serie voor de manipulaties en het 'pokerspel' van Toto. Verder eindeloze reeksen liquidaties. Die zijn er natuurlijk ook geweest, maar ik had zelf behoefte aan wat meer uitwerking hoe ze nu hun geld verdienden. Ik vond het verhaal van Baggio prima en begrijp de keuze om deze getormenteerde ziel als leiddraad te volgen. Ik blijf tot slot (en dit zal wel een spoiler worden) zitten met de vraag waarom het in vredesnaam zo lang duurde voor ze Toto ondanks zijn bescheiden leven te pakken hadden. De man had een vrouw en zeker 4 kinderen, die moeten toch sporen nalaten? Verder blijf ik zitten met de vraag naar de motivatie van degene die hem uiteindelijk verraadde. En wat ik helemaal niet begrijp is dat de mafia-vrienden rustig het huis konden 'schoonmaken' voordat de politie daar eens ging kijken.

avatar van Chucky92
4,5
Wat een serie is dit zeg. Normaal heb ik vaak sympathie voor de bad-guy, maar dit keer echt niet. Dat is, omdat het gebasseerd is op een waar gebeurd verhaal, maar Toto was echt een beest. Had de serie geleend van een kennis, maar ik heb besloten om dit meesterwerk ook aan te schaffen. Ongeloofelijk en een eigenlijk misschien ook wel een beetje een schande, dat deze serie maar zo weinig stemmen heeft. Er waren wel wat kleine puntjes van kritiek zo vond ik het de hoofdrolspelers die ouder worden, niet echt ouder eruit zien. Alleen een simpel snorretje of wat grijzen haren.

Maar voor de rest is komt deze serie echt dicht bij perfectie. Die kennis van mij zij dat deze serie beter is dan The Godfather, ik ben het er daar bij niet mee eens. Maar ik begrijp die uitspraak zeker!!!!

4,5
4,5
waarheidsgetrouw of niet, gewoon een te gekke serie. genoten

4,5
Prachtig prachtig en prachtig!!!Geweldige spannend en geweldig bgeacteerd.
4.5 sterretje van mij.
Meesterwerk.

avatar van Minotaures
4,5
Ik heb de DVD gekocht, maar kwaliteit van beeld en geluid is niet goed. Is dit normaal of ...?

avatar van labbie01
Topper.!......., eigenlijk beter dan de Godfatherfilms, waar de actie vaak ver te zoeken is. 4.5.

Wel voor de echte liefhebber.

avatar van korenbloem02
2,5
Stu-Pot schreef:
(quote)

Ik ben benieuwd wat zijn mening is omtrent deze serie.


Ik denk dat hij er wel blij mee was. Aangezien je vaak hoort en leest dat ze zich zelf identificeren met gelijke soorten personages. Ze willen juist neer gezet worden als soort anti-helden (dus iemand die slechte dingen doet om uit eindelijk het goede te bereiken). Dit is ook hoe sommigen zich zelf zien en zeker in de tijd deze film afspeelde. Misschien is het ook wel zo geweest begin vorige eeuw. Maar de praktijken waar men zich mee bezig hield in de jaren 70, 80; (de bomaanslagen op politici, agenten, journalisten, eigenlijk iedereen wie een publiekelijk een anti-mafia standpunt innam), was niks anders dan pure terrorisme.

ipman-99
"Il Capo Dei Capi - Corleone Part 1-6: 1943-1993" ... " !!!

Fantastisch Gangster verhaal !!! Wat een geweldig verhaal van dit meesterlijke Gangster verhaal ! Dit gangster verhaal van ongeveer 600 minuten heeft alles om een meesterwerk te zijn ! Het verhaal neemt je mee vanaf de eerste seconde en laat een prachtig biografisch drama over het leven Salvatore Riina zien !!! Salvatore Toto ''het beest'' Riina, het summum van een maffioos.
Hebzuchtig, machtsbelust, sadistisch, paranoia, onbevreesd, maar ook berekenend en koel. Dit verhaal is zo meesterlijk verfilmd en de muziek is om kippenvel te krijgen ! De afrekeningen zijn hard en meedogenloos! De actie is heerlijk gedoseerd en prima in beeld gebracht ! Dit verhaal geeft een prachtige (in)kijk naar ondermeer de Cosa Nostra, de Corleone-Clan en natuurlijk figuren zoalsSalvatore Riina en zijn rechterhand Bernardo Provenzano !
Ongekend meesterwerk gebaseerd op ware gebeurtenissen. Liefhebbers van de klassiekers "The Godfather" en "Once upon a time in America" zullen dit Gangster verhaal zeker en vast kunnen waarderen.

5,0
gewoon een top serie,gebeurt op waren feiten.

avatar van take70
4,5
Goede verfilming van een op waarheid berust verhaal.
Italiaans gesproken wat de beleving alleen maar sterker maakt.
Absoluut een aanrader voor dit genre.

5,0
AFX
Ik ben aan het weifelen om me seizoen 1 van Squadra Antimafia aan te schaffen. Het is dezelfde regisseur als van 'Corleone'. Recensies en dergelijke zijn niet te vinden. Iemand deze serie al gezien?

avatar van yasaka
4,5
Deze miniserie geeft je een prachtige weergave doorheen de tijd, startend vanaf de jaren '43 tot '93.
Op vele details is gelet en het is mooi om te zien hoe alle gebruikelijke dingen mee evolueren gedurende deze tijdreis (huizen,kledingstijl, auto's,...) .

Vooral de eerste helft vond ik het beste alles concentreert zich dan rond de opkomst en het leven van Riina en zijn (misdaad)vrienden.
Daarna verschuift het center stilaan naar het onderzoek en zien we alles meer vanuit het standpunt van de politie (Biago) .
Op dat moment komen er eindeloos veel namen bij, vele personages lijken hun intrede te doen en 5 minuten later zijn ze al verdwenen (door kogels doorzeeft). Al bij al een mooie serie.

avatar van Nicolage Rico
Bizar groot verschil tussen de scores op MoMe en IMDb.

4,5
Prachtige serie, inderdaad. Wie dit ook vindt zal, naast het al eerder genoemde La Piovra (de Octopus), ook Romanzo Criminale kunnen waarderen

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Downloadoproep verwijderd.

avatar van 6-6-6
4,5
Zo ik heb iig 600min lekker zitten smullen, prachtige serie.

avatar van david bohm
2,5
Deze miniserie over het leven van Toto Riina maar eens even bekeken. En het is zeker onderhoudend, een tikje verslavend zelfs.
Het ziet er allemaal prima uit in deze breed uitgesponnen serie, het acteerwerk is in orde maar echt sprankelend wordt het wat mij betreft niet. De focus ligt met name op de talloze afrekeningen waarbij Riina betrokken is en tijdens de twee laatste delen wordt het wat eentonig en saai haast.

Ik had graag meer gezien over bijvoorbeeld de handel in drugs en de grensoverschrijdende transacties, hoe ze dat aanpakten.
Dat de acteur die de oudere Riina speelt nauwelijks charisma heeft is ook een gemis.
Het fictieve personage Biagio is ook niet echt een toegevoegde waarde en het is tamelijk absurd dat een meedogenloos man als Riina een overijverig agentje uit het dorp zou laten leven.
Al met al gemiddeld.

avatar van 606
5,0
606
david bohm schreef:
Deze miniserie over het leven van Toto Riina maar eens even bekeken. En het is zeker onderhoudend, een tikje verslavend zelfs.
Het ziet er allemaal prima uit in deze breed uitgesponnen serie, het acteerwerk is in orde maar echt sprankelend wordt het wat mij betreft niet. De focus ligt met name op de talloze afrekeningen waarbij Riina betrokken is en tijdens de twee laatste delen wordt het wat eentonig en saai haast. .
Voor de positieve punten die je noemt is je score wel aan de lage kant.

avatar van oemoemenoe
4,0
Fantastische serie. Inderdaad heel realistisch en fantastisch geacteerd. Het is duidelijk Italiaanse cinema, en dat is maar goed ook; sommige scenes zijn net opera. Elk karakter wordt mooi uitgediept, heel mooi dat je veel mensen ziet opgroeien en ziet veranderen. De hele serie ademt sfeer. Een aanrader voor iedereen , ondanks een slordig foutje, zoals het rondrijden in een 2de generatie BMW 3-serie ( E30) begin zeventiger jaren, waarvan het eerste exemplaar in werkelijkheid pas vanaf 1983 van de band is gerold.

4,5
Ben net begonnen met het kijken van deze serie, ben nu 2 afleveringen ver en het verbaast me hoe goed dit allemaal in elkaar zit, het lijkt net of je wordt terug geworpen in de tijd, ik zelf ben van 1956 en kan me de vele aanslagen en maffia gevechten nog wel herinneren. vind het zover een fantastische serie en een kijk in de Italiaanse Maffiakeuken de hoofdrolspeler phoe je wordt er zelfs een beetje bang van, denk dat ik vanavond de 3e aflevering toch ook nog maar ga bekijken en als alles meezit ben ik Donderdag wel door de serie heen

avatar van scorsese
4,0
Uitstekende mini-serie over de grootste maffiabaas van Italië. De flinke lengte van deze mini-serie wordt zeker gerechtvaardigd aangezien dit waargebeurde stukje Italiaanse geschiedenis een aantal decennia beslaat. In chronologische volgorde verteld en behoorlijk gedetailleerd allemaal. Meer dan solide en onderhoudend over de gehele lengte.

avatar van Maarten0402
4,5
Dit is echt een meesterwerk. Qua sfeer heeft het veel van The Godfather: Part I weg (vooral het stuk dat Michael Corleone naar Sicilië vlucht, logisch dit speelt zich ook in Sicilië af).
Maar waar The Godfather soms wordt geromantiseerd is het hier gewoon 6 afleveringen knetter hard en rouw met geen zoetsappigheid.
Heel mooi gedaan ook hoe ze die machteloosheid van de burgers, politie en justitie laten zien.

5,0
CVM
Prachtig!
Deze mini serie doet helemaal niets onder voor The Godfather.
Het feit dat alles Italiaans gesproken is, maakt het nog net wat geloofwaardiger.
De personages zijn geweldig en worden zeer realistisch weggezet. De echte televisiebeelden van bijvoorbeeld de moord op Falcone geven nog net even die toegevoegde waarde.
Het aantal moorden dat men laat zien is nog maar een kleinigheid van het totale aantal dat gepleegd is.
Deze vorm van georganiseerde misdaad blijft me toch boeien, daarom ook het boek capo di capi gelezen. Daarin wordt nog eens bevestigd dat het grootste gedeelte van deze mini serie op waargebeurde verhalen is gebaseerd. Met het verzonnen verhaal van de agent Biagio had ik totaal geen moeite, integendeel zelfs.

4,5
Deze serie overtreft zelfs the godfather!
Kijkt heerlijk weg 4,5 ster.

5,0
Heb de serie onlangs (tijdens de Kerstvakantie van 2015) bekeken.
Adembenemend.
De beste serie aller tijden...
Beklijvend, verslavend, authentiek, ... Een serie waarvan je hoopt dat die nooit eindigt!
Beter dan de The Godfather en The Sopranos, wat maar Amerikaanse overacting omvat.

Zij die de fictieve figuur niet snappen van de inspecteur Biagio Sciro: deze figuur werd gebruikt om de verhaallijn te vertellen. En kijk maar anders naar de afgelikte Amerikaanse series...

avatar van HALVE TAMME.
Il Capo dei Capi.

Sterke cast, geloofwaardige acteerprestaties, spannend, boeiend,
interessant, meeslepend & bikkel maar dan ook echt bikkelhard.

Goede combinatie van drama / misdaad en tevens wordt in elke
vertoonde aflevering de sfeer uitermate realistisch weergegeven.

De volle 5 sterren van mijn kant voor Il Capo dei Capi (2007).

avatar van Peter Trimborn
wat een goeie mini serie,een topper

Gast
geplaatst: vandaag om 19:58 uur

geplaatst: vandaag om 19:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.