• 9.375.245 stemmen

La Posesión de Emma Evans (2010)

Horror | 98 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Exorcismus / The Possession of Emma Evans

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Manuel Carballo

Met onder meer: Tommy Bastow, Sophie Vavasseur en Richard Felix

Gesproken taal: Spaans, Engels en Pools

Plot La Posesión de Emma Evans

De tiener Emma is haar thuissituatie helemaal zat. Ze heeft geen zin meer om thuis les te krijgen in plaats van op school en heeft een hekel aan haar overbeschermende ouders. Ze krijgt steeds meer psychologische problemen, maar Emma voelt dat er meer aan de hand is dan dat. Ze besluiten een priester in te schakelen om haar te hypnotiseren en ze nemen de sessies op met een camera.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Wel vreemd dat in de titel Emma Evans staat en de hoofrolspeelster in de film Emma Hawkins heet

avatar van Keane1983

Keane1983

wanneer komt deze film uit in nederland??? Lijkt me erg goed

avatar van Denny&Melenie

Denny&Melenie

ja vraag ik mij ook af want ze zijn wat aan het heen en weer gooien met de titels heb er nu al 3 gelezen wel vaag maar lijkt mij ook een leuke film weer net mijn soort film

avatar van Keane1983

Keane1983

Vandaag de film binnen gekregen van zavvi.nl. Niet ondertiteld!!

Wat ik had verwacht bleef uit, maar kreeg er wel een redelijk verhaal en een goed gevonde plottwist voor terug.
Acteerwerk is niet van alle acteurs even goed, maar voldoende genoeg om het uit te houden.
Verwacht geen erwtensoep en 90graden ronddraaiende koppen want dan kom je bedrogen uit.
De film moet het dan ook meer hebben van de Thriller dan van de Horror.
Hoewel ik toch bij bepaalde scenes wel kippevel kreeg!!!
Echte uitdrijvingsscenes blijven jammer genoeg uit. Ook maakt de films soms erg rare beslissingen zoals emma alleen thuis laten, of onbewaakt laten zodat ze weg kan lopen.... Terwijl ze een gevaar voor zichzelf en/of andere is.
Verder wordt de film goed ondersteund door de soundtrack..zeker een pluspunt.
Gebruik van SFX is niet heel erg overdreven, maar die er zijn zien er netjes uit.
Camerawerk is goed gedaan, er wordt van verschillende manieren van filmen gebruik gemaakt. Van Reallife tot de gewone filmshots tot handycam. Dit allemaal bij elkaar maak het geheel best wel realistisch.
De film maakt ook veel gebruik van Flashbacks, met name in het begin. Soms kan dit bij bepaalde films wel eens storen. Bij deze film was het zeker een meerwaarde en ook goed uitgewerkt.
Desondanks ik niet heb gekregen van wat ik had verwacht, heb ik me toch zeker geamuseerd.
Van mij een voldoende: 3.0*

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Best lang naar deze film uitgekeken.

Zeker geen onaardige film,best spannend, heb zeker een goede filmavond gehad.

avatar van Steve Scandal

Steve Scandal

Jeuj alweer een excorsism film! Je word er wel mee doodgegooid laatste tijd zeg.Maar ben toch benieuwd wat die spanjaarden er van gebrouwen hebben dus toch maar even checken

avatar van mug13

mug13

Vanavond maar eens bekijken(ik ben benieuwd).

avatar van mug13

mug13

bobbydigital01 schreef:

Zeker geen onaardige film,best spannend, heb zeker een goede filmavond gehad.

Mee eens,maar ik ben er toch van overtuigd dat als de Spanjaarden er iets meer centjes tegenaan hadden gegooid dat dat de film zeker ten goede was gekomen.

avatar van mixmaster

mixmaster

tegenvallende film met slecht acterende acteurs en slechte effecten.

jammer, er had meer in gezeten , de spaanse horrorfilms zijn best goed maar deze hoort daar wat mij betreft niet bij.

avatar van gauke

gauke

Het eerste deel van de film valt tegen: voorspelbaar en weinig nieuws onder de zon. Echter na verloop van tijd wint het script aan originaliteit en wordt je nieuwsgierig. Maar hiermee red je geen hele film. De effecten zijn sterk, de cast is van een middelmatig niveau en de muziekkeuze is merkwaardig.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

jarno1975 schreef:

Hoe kom je daar nou toch bij?? Ik heb er speciaal opgelet en ze heet gewoon zoals de titel zegt, Emma Evans. Als je in het begin een beetje opgelet had dan had je het zelf kunnen horen als haar moeder een ambulance belt.

Hoe je trouwens aan Hawkins komt is me niet duidelijk.

Maar goed, wat de film betreft, best wel een redelijke film. Ik dacht in eerste instantie alweer een exorcist film maar hij viel me niet tegen.

Het is wel niet het soort film waar heftige scenes in zitten, teminste dat vond ik, maar over de hele film genomen heb ik me toch goed vermaakt. Ik vond de Last Exorcism wel wat beter dan deze maar dat is persoonlijke smaak. Maar toch voor de liefhebbers van duivel uitdrijvingen zeker het kijken waard.

avatar van lau12345

lau12345

Slechte acteurs .

Slechte film dwz er had veel meer in kunnen zitten .

Slechte film muziek .

2* voor sommige shots die mieschien wel leuk waren maar meer ook niet .

Sterk.

Al weet de film het jammer genoeg niet helemaal af te maken op het einde. Er mag dan Mexiaans bloed en Spaans geld achter deze film zitten, het resultaat voelt zeer Brits aan. Niet enkel door de setting, maar ook vooral door het hele sfeertje dat er hangt.

Verwacht dus weer gritte DV beelden, sterk en duister kleurgebruik, een scherpe (erg goed!) soundtrack en een sterke streep drama naast de gebruikelijke horrorkenmerken. Ik hou er wel van moet ik zeggen.

Het is jammer dat de uistekende sfeer die in het eerste deel opgezet wordt zich niet kan versterken in het tweede deel. De climax blijft een beetje uit en de film wordt zelfs net iets tammer. Het plottwistje is wel leuk, maar daarvoor kijk ik niet naar dit soort films.

Wel een uitstekend en sfeervol tussendoortje. Leuk subgenre dat zich daar heeft ontwikkeld in Groot-Brittanië, al is het meer qua stijl en setting dan qua thematiek. Maakt het nog eens aardig gevarieerd ook.

Edit: stukje opera is trouwens hetzelfde als het stuk in Magnetic Rose (voor de fans).

avatar van kelama3

kelama3

Weer anderhalf uur van mijn leven verspild!

B-- agger acteerwerk

B-- ibberende camera

B-- arslechte make-up

Kortom : een Bloedirritante B-film!

avatar van tal1b

tal1b

B-ehoorlijk ja

B-ullshit.

avatar van tal1b

tal1b

Het idee en opzet is aardig, goie horror is voor mij ook spanning, maar bij deze film ontbreekt het hier totaal.

Toch bji nader inzien, vind ik het wel een 2 waard.

avatar van 606

Redelijke film valt allemaal best mee.

Niet altijd even goed maar soms best goed.

Acteren viel ook mee.

2,5 ster

avatar van james_cameron

Redelijk effectieve horrorfilm, die bekende elementen van het genre mengt met een aantal originele vondsten. Visueel interessant, met een rauwe maar niet al te schokkerige cameravoering. Qua soundtrack ook best creepy, met passend sfeervolle muziek en bizarre, haast hallucinante geluidseffecten. Over de hele linie genomen niet sterk genoeg om echt helemaal te overtuigen, wat dat betreft is er net niet voldoende originaliteit aanwezig, maar de film is intens en spannend.

avatar van Zinema

Hernieuwde hype.

Nadat alle clichés, zij het in een handycam-jasje, voorbij komen en de hernieuwde hype rond de exorcisme-films is aangevuld met weer een werkje, zou de kijker zich zomaar eens bekocht kunnen voelen. Niet zo zeer door de platgetreden visuele look die naast het niet werkende drama een ietwat nieuw tintje aan het aloude geheel geeft, maar door het ontbreken van spanning of de belachelijke motivatie van de exorcist. Slecht wordt de film niet, maar alles voelt binnen het genre nog steeds zeer standaard aan.

Doorsnee.

avatar van RickZ

RickZ

Britse horrorthriller over bezeten meid, niet spannend, niet orgineel, niet kijken dus (er zijn veel betere films in dot genre).

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Aparte verfilming van het overbekende exorcisme-thema. Natuurlijk het zoveelste knappe meisje waar de duivel inkruipt - hij is wel slecht maar niet gek - maar Posesion onderscheidt zich wel op andere vlakken zoals een vrij origineel plotwendinkje en een moderne look.

Die heldere look past overigens niet bij het (antieke) onderwerp. Het roept niet bepaald een beklemmend of spannend sfeertje op en omdat het uit losse pols is geschoten besef je vaak dat er een filmcrew aan het werk is. Ik zie hier de toegevoegde waarde niet zo.

Enkele scenes zijn wel redelijk sterk en de film besteedt wat aandacht aan de neergang van de meid en haar familie, best boeiend. Het horrorgedeelte valt echter tegen en maakt de film niet tot een gedenkwaardig iets.

avatar van muse

muse

Dit weekend gekeken en moet zeggen dat het toch wel wat tegengevallen is. Het begon wel allemaal goed. Vooral in het eerst deel heerste er wel een creepy sfeertje.

Maar dan vraag ik me af waarom ze in het tweede deel beginnen te overdrijven. Waarom moet dat meisje terug beginnen zweven? Laat dat toch gewoon achterwege, en ga verder op de sfeer die er heerst.

Ik kan enkel een 2,5 geven voor het begin van de film. Spijtig, want hier zat naar mijn gevoel veel meer in!

avatar van AsianFreak

AsianFreak

Een spaanse titel met een Britse cast? Ik dacht even een typische spaanse horrorfilm te gaan kijken. Helaas, niets was minder waar!

avatar van erik1677

erik1677

In het begin had de film nog wel een mn aandacht, maar hoe verder die vorderde hoe slechter ik hem vond.

Het begin is dus veelbelovend maar zwakt helaas gaandeweg helemaal af.

avatar van henkula

henkula

ik vond het wel aardig, vond het af en toe B-achtig waarmee niks mis is, waar komt toch het idee vandaan dat B-films per definitief slechter zijn.

avatar van Halcyon

Halcyon

Originele variant op The Exorcist waarbij vooral de ontnuchterende ontknoping lang zal bijblijven. Alhoewel het nooit echt eng wordt zorgen de spanningen binnen het gezin ervoor dat de film een zekere "spanningsboog" bevat. Daarnaast is hij door een eigentijdse cinematografie en personages een verademing binnen dit soms nogal duf aanvoelende subgenre.

avatar van kepi666

kepi666

Er is inderdaag weinige spaans aan, aan deze film, engelse setting/engelse acteurs.

Na een sterk eerste half uur, begint de film al snel af te glijden naar de middelmaat

en het einde is helemaal teleurstellend had daar toch meer van verwacht.

avatar van arno74

arno74

Exorcisme anno 2010. Het opvallende van deze film is dat het zich in het hedendaagse Engeland afspeelt. In een doorsnee Engels gezin krijgt tiener Emma last van aanvallen, zonder een duidelijke medische oorzaak. De hulp van een psychiater, en vervolgens ook een priester, wordt ingeroepen.

Het hedendaagse Engeland als element komt goed naar voren. Op momenten wist de film mij ook te overtuigen, maar helaas was dat niet al te vaak. Wellicht probeerde de filmmaker met de duiveluitdrijvingen bij daglicht de film enger te laten overkomen, maar daardoor valt juist het matige acteerwerk nogal op. Ook kon het meisje mij niet overtuigen van haar duivelse innerlijk, daarvoor heeft ze een te onschuldige look.

Aardig als TV-film, maar matig voor een bioscoopfilm. Voor liefhebbers van exorcisme-films is het wel het zien waard. Ten opzichte van andere films over dit thema heeft het nieuwe elementen zoals het modern jasje waarin het is gegoten, en ook een aardige plotwending zit erin.