Genre: Animatie / Komedie
Geregisseerd door: Aaron Springer
Met onder meer: Tom Kenny, Bill Fagerbakke en Rodger Bumpass
Plot Spongebob Squarepants: Atlantis Squarepantis
Spongebob en Patrick vinden in een grot de helft van een vreemd goudstuk en besluiten het mee te nemen naar het museum van Bikini Broek. Wanneer ze daar aankomen, lopen ze Octo tegen het lijf die ervan overtuigd is dat dit de verloren gewaande helft is van het Atlantis goudstuk; de enige link die de inwoners van Bikini Broek nog met de legendarische stad hebben. Octo vertelt over een legende waarin wordt beweerd dat eenieder die de twee stukken van het goudstuk heeft, het pad naar Atlantis kan openen. Spongebob en zijn vrienden besluiten om de legende te testen en komen terecht in het verloren gewaande Atlantis...
SpongeBob SquarePants / Patchy the Pirate / Security Guard / Computer / Model / Guard #1 / Tank Computer
Patrick Star
Squidward Tentacles / Artist / Guard #2
Mr. Krabs
Sandy Cheeks / Old Lady Fish
Plankton / Pocket Dogs
Lord Royal Highness
jumpstylemovie
Laatst nog geprobeerd toe te voegen maar aangezien dat zowat onmogelijk is ben ik blij dat ik nu alsnog kan stemmen omdat iemand anders hem heeft geplaatst. Deze film is wel aardig maar niet zo goed als SQ TM. Kan er wel van genieten.
jumpstylemovie
Plot is hier trouwens wel heel slecht met onnodige informatie xD
Het woordje bubbel/bubbels is bijna niet meer te tellen
Spongebob is wel leuk altijd, lekker flauw en grappig. Maar SP The Movie is toch de enige officiele SB film?
thunderball
Volgens mij is dit gewoon een dubbele TV aflevering, aangevuld met wat andere afleveringen, tenminste zo is ie op dvd verschenen.
Echt geen bioscoopfilm.
jumpstylemovie
Word wel aangegeven als film. Nickelodeon zond hem uit onder de naam Spongebob Film. Sowieso duurt ie wel aardig lang en is de animatie hier ook wat beter als je 't mij vraagt.
Lui (crew films)
Volgens mijn broertje is het ook een film, hij heeft hem destijds op Nickolodeon gezien!
TimD
Het is dat meneer Krabs daar ook is, anders had ik niet naar deze film gekeken.
Justice4All
Iedereen is hier fan van Mr. Krabs geloof ik.
huVILEub
Leuke aniamtiefilm. De vertrouwde en altijd leuke spongebob humor. Met zelfs enkele parodieën. Leuke liedjes en een vermakelijk verhaal. Natuurlijk een beetje voorspelbaar en de karakters zijn niets anders dan in de serie. Een van de leukste animatiefilms die ik ken.
IcU
Mijn god. Is deze beschrijving wel goedgekeurd? Is er überhaupt naar gekeken? Dit doet echt afbreuk aan de site, zo'n amateuristisch geschreven plot. Kan dit niet even wat netter, ook al is het van een lullige spongebob film? Welke ik trouwens erg slecht vond.
Lui (crew films)
Ik wil het wel aanpassen, maar ik heb geen idee waar de film over gaat en ik kan verder ook niks op internet vinden.
Misschien kun jij het aanpassen?
wyatt earp
Haha, dat plot is werkelijk hilarisch. Gaat echt helemaal nergens over.
Knisper
Ik heb het plot ietwat aangepast. Nog niet ideaal, maar ik heb dit ook niet gezien. Weet iemand hoe lang deze 'film' duurt? Op internet zijn nogal wisselende berichten te vinden.
Metalfist
Het is eigenlijk een dubbelaflevering dus ik denk dat het ofwel juist 45 minuten zal zijn of iets eronder.
gukker
Best wel weg te kijken. Vooral door die lekkere flauwe spongebobhumor. Ergerde me alleen dood aan al die liedjes. Waarom zitten Nickelodeon tekenfilms vaak vol met liedjes? In Fairly Odd Parents erger ik me daar ook altijd dood aan.
kamikaza_87
leuk die flauwe spongebob humor
patrick die opeens wijs loopt te doen
en meneer krabs die als hij geld hoort opeens mee wil
movie acteurs
Weer een erg flauwe Spongebob film die niet zo leuk is als the Movie. Soms was deze zelfs irritant vooral het eind liedje. Krijgt een 2,0 voor de leutige figuren.
TheLionKingFan
Ik vond hem wel leuk!
En Nickelodeon kondigde dit aan als een TELEVISIEfilm.
Vooral Meneer Krabs was weer eens lachen in deze film.
SPG
Voer voor de fans. Spongebob the Movie vind ik persoonlijk stukken beter, net als de losse afleveringen van de serie. Gelukkig heeft deze dubbele aflevering voor de liefhebbers nog genoeg te bieden.
In tegenstelling tot de film gaan in deze dubbele aflevering naast Spongebob en Patrick ook Mr. Krabs, Sandy en Squidward mee op avontuur, wat voor iets meer dynamiek zorgt. Mr. Krabs gaat natuurlijk voor het geld naar Atlantis, Sandy voor de wetenschap, Squidward voor de kunst en Spongebob en Patrick willen de oudste zeepbel ter wereld zien. Daarnaast is Plankton als antagonist uiteraard ook van de partij. Hoogtepunt is echter de rol van David Bowie als de koning van Atlantis.
Helaas is de humor over het algemeen wat minder scherp en de tussenstukjes met Patchy the Pirate duren te lang en zijn gewoon niet grappig. Ik blijf daardoor steken op 3***.
Metalfist
Daarstraks gezien op Nickelodeon, heb maar ineens een nieuw plot geplaatst.
Ook Atlantis ontsnapt niet aan Spongebob
Het was afgelopen weekend Spongebob weekend op Nickelodeon en een vlaag van nostalgie overviel me. Er is een tijd geweest dat ik me echt uren voor de televisie kon zetten voor een Spongebob, Rocket Power of Jimmy Neutron weekend. Uren keek ik ernaar tot grote ergernis van de rest van het gezin want die stemmen, die gaan op den duur wel vervelen. Normaal gezien ging ik maar even zappen maar toen zag ik dat deze Atlantis Squarepantis beginnen en ik besloot te blijven kijken voor een paar minuten. Die paar minuten werden al gauw een hele film...
Maar toch is dit het eigenlijk niet waard om een gehele film te noemen. Oké, het duurt ongeveer een dikke 40 minuten maar voor mij blijft dit toch nog altijd simpelweg een dubbelaflevering. Atlantis Squarepantis is dan ook nergens hoogstaand, althans toch niet op de manier waarop die officiële Spongebob film dat wel was. De animatie is consistent maar ziet er echt niet beter uit dan een lukrake aflevering uit de hele reeks. Ach, echt storend is het allemaal niet uit en visueel zijn er wel een aantal leuke verwijzingen te vinden zoals het in een schilderij springen op de manier dat Maria vele, vele jaren geleden deed. Ook het korte arcadespel met Sandy is wel leuk gedaan. Het is alleen jammer dat er zoveel gezongen moet worden. Nu ben ik al tijden niet meer mee met Spongebob maar in de oude afleveringen werd er bijlange na niet zoveel gezongen. Geen idee of dit in de nieuwere afleveringen ook zo is maar als dat het geval is, dan hoeft het voor mij niet meer. De nummers zijn grotendeels vervelend en voegen niets toe aan de dubbelaflevering met uitzondering van wat extra lengte.
Ik ben sowieso wel een fan van heel het concept van Atlantis. Het is een intrigerend uitgangspunt (ik leerde het verhaal voor het eerst kennen in een oude Rode Ridder) en het was dan ook te verwachten dat Atlantis vroeg of laat te prooi ging vallen aan de gele spons. Op zich niet zo erg want er zit hier wel genoeg leuks in om me te vermaken. Al blijft het natuurlijk jammer dat dit allemaal iets te langgerekt aanvoelt. De humor is niet zo nadrukkelijk aanwezig (er wordt teveel geleund op de muzikale intermezzo's) maar ik mistte ook de vele knipogen die de serie meestal aan de oudere kijker geeft, bijvoorbeeld Sandy die in een Bruce Lee pak een hele toren vol slechteriken aanpakt. Gelukkig vliegt het allemaal nogal snel voorbij doordat er in een sneltreinvaart wordt voorbijgegaan aan het verhaal. Nergens wordt echt lang bij stilgestaan en voor je het weet zitten we weer aan het volgende gezongen nummer. Wel goed dat hier zoveel personages uit de reeks zijn te herkennen. Spongebob himself is natuurlijk aanwezig maar ook de hilarische bijrollen zoals Octo, Meneer Krabs, Sandy en Plankton zijn aanwezig. Spongebob zelf is de drijvende kracht achter de reeks maar dankzij de vele hilarische bijrollen is de serie het waard om gezien te worden. Hiermee haalt Atlantis Squarepantis dan ook nog een paar schamele punten.
De korte speelduur is eigenlijk een pluspunt maar langs de andere kant wordt het allemaal soms net iets te lang. Vooral de musical stukken zijn redelijk saai maar de personages maken veel goed. De serie blijft het beste, de officiële film blijft ook de moeite waard en dit, dit is gewoon een degelijke afleveringen die het hoogste niveau van de serie echter niet haalt.
SnakeDoc
Ik snap niet wat deze op MovieMeter doet. De speelduur klopt sowieso niet, want het zijn meerdere afleveringen.
Het is gewoon een TV serie,
"SpongeBob SquarePants" Atlantis SquarePantis (TV episode 2007) - IMDb
Dit is gewoon een verlengde aflevering en zo voelt het ook, want er lijkt vrij weinig moeite voor te zijn gedaan op creatief vlak. De Spongebob serie is trouwens best vermakelijk hoor, maar als je er een film van maakt, doe het dan goed, zoals bij The SpongeBob SquarePants Movie (2004). Die was echt leuk en ga ik binnenkort ook eens opnieuw kijken. Deze dubbelaflevering over Atlantis voelt gemakzuchtig aan en oogt ook karig. Vooral de bewoners van Atlantis zien er wel heel goedkoop geanimeerd uit. De humor weet ook niet erg leuk te worden, terwijl dit normaal een kracht van de serie is. Tuurlijk zitten er wel wat geinige stukjes in, maar het mocht beter. De personages uit deze serie zijn gelukkig zo absurd en leuk dat het altijd wel goed uit te zitten valt. Vooral Meneer Krabs blijft hilarisch als de Dagobert Duck 2.0
Shadowed
Spongebob dus weer.
Nooit gedacht dat ik deze zou zien, maar met zo'n korte speelduur en het stiekeme genot wat ik van deze serie krijg toch maar een keertje opgezet. Helaas is dit veel flauwer dan de gemiddelde Spongebob film en heeft het minder charme.
Voelt inderdaad meer aan als een ultra lange episode van de serie zelf, met vrij flauwe humor en vervelende karakters hier en daar. Gelukkig blijft het wel vlot en de 45 minuten speelduur zijn eigenlijk ook al vrij snel om in deze korte film.
Ik heb me wel vermaakt, maar echt goed was dit niet. Geef me dan gewoon de film maar, dit was wat flauwer en leek meer op nog jongere kinderen te zijn gericht.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix